?>

"ÖNCELİK ÇOCUKLAR OLACAK"

  Marmaris Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Çocuk Koruma Politikası’ ile artık tüm hizmetlerin planlanmasında ve uygulanmasında öncelik çocukların olacak. Konuyla ilgili ilk bilgilendirme Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü tarafından belediye personeline yapıldı.

Marmaris - 4 ay önce

Marmaris Belediyesi, çocukları korumaya yönelik yeni bir uygulamanın ilk adımını attı. Belediye tarafından hazırlanan ‘Çocuk Koruma Politikası’ belediyenin tüm hizmetlerinde ve bundan sonra yapacağı çalışmalarda uygulanmaya başlandı. Konuyla ilgili ilk bilgilendirme de Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü tarafından belediye personeline yapıldı.

ÖNCELİK ÇOCUKLAR OLACAK

Armutalan Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Ünlü, son dönemde sıkça çocuklara yönelik şiddet ve istismar haberlerinin alındığını, birkaç günlük bebekler de dahil olmak üzere çok sayıda çocuğun şiddet, istismar ve farklı nedenlerle hayattan kopartıldığını belirterek, “Biz, Marmaris Belediyesi olarak söz veriyoruz! Bugünden itibaren bütün belediye hizmetlerinde ilk önceliğimiz çocuklar olacak. Yol, park, spor, temizlik... Her ne hizmet yaparsak öncelik çocuklar olacak. Bir yaklaşımda bulunarak çocukları ön plana alıyoruz. Onların fikirlerini, taleplerini, haklarını ve geleceğini dikkate alarak çalışacağız” dedi.

 ÇOCUK MECLİSİ KURULACAK

Sözleşmenin bütün belediye çalışanlarını kapsadığını söyleyen Ünlü, “Belediye çocuklara hizmet üreten bir yapı. Bizim de belediye olarak çocuklara yönelik birçok projemiz var. Biz burada kurum olarak çocukların istismar edilmesini ve ihmallere uğramasını önlemek için bir taahhütte bulunuyoruz. Hizmet üretirken evet insanı önceliyoruz ama artık çocuğu önceleyeceğiz. Kuracağımız çocuk meclisi ile çocukları belediyenin karar verme mekanizmalarına dahil edeceğiz. Sizlerin de bu sürece katkı vermesini, fikirlerinizi paylaşmanızı bekliyoruz. Bir kez daha yineliyorum; Belediye Başkanı olarak ben ve tüm personelimiz çocuklarımızı koruyacak, kollayacak ve geleceğe emin adımlarla yürümelerini sağlayacağız. Bunun sözünü veriyoruz” diye konuştu. Belediyenin resmi web sitesinde de yayınlanan uygulamaya göre bütün belediye personeli çocukların korunması ve kollanması konusunda daha duyarlı olacak.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te 123 kilo skunk ve metamfetamin ele geçirildi: 4 tutuklama

2024-10-21 08:39 - Asayiş

Gaziantep’te 86 kilo 650 gram skunk ve 37 kilo 200 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-20 18:04 - Asayiş

Metalik eserler sergisi ‘Art-ık Sanat’ OSM’de açılıyor

2024-10-14 12:44 - Kültür Sanat

Kahvaltı için aldığı peynirden metal somun çıktı

2024-10-21 10:22 - İnsan

MARMARİS'TE EMEKLİLER “HALK-ET” İSTİYOR

2024-10-21 11:36 - Marmaris

Uludağ iş dünyasının buluşma noktası haline geliyor

2024-10-15 13:01 - Ekonomi

Halk Kafe Marmaris'te emeklinin imdadına yetişti

2024-10-17 14:51 - Marmaris

BU ZAKKUMDAN DÜNYADA SADECE KÖYCEĞİZ’DE VAR

2024-10-14 14:21 - Genel

Muğla’da keşfedilmeyi bekleyen cennet: Çandır

2024-10-17 12:04 - Gezi

Taksim’de Türk bayrağını kullanarak duygu sömürüsü ile vatandaşlardan para alan 3 kadına para cezası

2024-10-20 07:07 - Asayiş

İlgili Haberler

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

11:50 - Marmaris

Marmaris’te Afet Bilinci İçin Güç Birliği

10:29 - Marmaris

CHP'DEN EĞİTİMDEKİ YETERSİZLİKLERE SERT TEPKİ

13:23 - Marmaris

MARMARİS’TE KEÇİ VE YAVRULARINI AKUT KURTARDI

14:22 - Marmaris

MARMARİS'TE OKULLAR İKİNCİ DÖNEME HAZIR

10:59 - Marmaris

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık