?>

"Türkiye, nitelikli yatırımlar kazanmaya devam edecek"

Bankpozitif yönetim kurulu başkanı dr. Erkan kork,

Ekonomi - 6 ay önce

Türkiye’nin nitelikli yatırımlar kazanmaya devam edeceğini belirten BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erkan Kork, "Ülkemiz, müteşebbis iş kültürü, genç nüfusu, rekabetçi ürün ve hizmetleriyle küresel aktörlerden önemli yatırımlar çekiyor" dedi. Türkiye’ye uluslararası doğrudan yatırım girişi bu yılın ilk 6 ayında 4,7 milyar dolar oldu. Hollanda, ABD, Almanya, İrlanda, Norveç ve Birleşik Krallık, Türkiye’nin en çok yatırım sermayesi aldığı ülkeler oldu. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erkan Kork, küresel uluslararası doğrudan yatırımların azalmasına rağmen Türkiye’nin daha iyi bir performans gösterdiğini belirterek, "Ülkemiz, müteşebbis iş kültürü, genç nüfusu, rekabetçi ürün ve hizmetleriyle küresel aktörlerden önemli yatırımlar çekiyor. Son 20 yıllık dönemde, dünyadaki yatırımların yıllık yüzde 1’ini çeken bir ülke haline geldi. Hedef daha çok çalışarak bu oranı yüzde 1,5’e çıkarmaktır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sağladığı siyasi istikrar ortamında, yapılan reformlarla, altyapı yatırımlarıyla ve yatırımcı dostu politikalarıyla Türkiye bu hedefe hiç de uzak değildir. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in vizyonu ve kararlı duruşuyla ülkemiz uluslararası yatırımlar için bir merkez olma yolundadır” dedi. "Yeni yatırım haberlerinin gelmesi sürpriz olmaz"

Fiyat istikrarının sağlanmasıyla Türkiye’nin çok daha farklı bir tabloya kavuşacağını kaydeden Kork, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ve ekibi deyim yerindeyse gece gündüz demeden çalışıyor. Cari işlemler dengesindeki iyileşme ortada. Son dönemlerde rezervlerimizdeki artış ve atılan doğru adımlarla TL cazip bir pozisyona geldi. Fiyat istikrarının sağlanması finansal istikrara giden sürecin kapılarını açar. Finansal istikrarın olduğu bir ülkede yatırım iştahı yüksektir. Ülkemiz adına yeni müjdelerin ve yatırım haberlerinin gelmesi sürpriz olmayacaktır” ifadelerini kullandı. "Fintech alanında büyük ölçekli yatırımlar gelecek"

Türkiye’nin, mal ve hizmet ihracatı odaklı yatırımlar başta olmak üzere nitelikli yatırımlar kazanmaya devam edeceğini ifade eden Dr. Erkan Kork, "2002’den itibaren ülkemize gelen uluslararası doğrudan yatırım girişlerinin toplam değeri 268 milyar doları aştı. 2024’ün ilk 6 ayında gelen yatırımlar cari açığın yüzde 28’ine karşılık geldi. Bu oran daha da artacak. Uluslarası yatırımcılar için bir üretim, lojistik ve yönetim merkezi olan Türkiye, özellikle teknoloji yatırımları da çekmeye devam edecek. Fintech ve e-ticaret başta olmak üzere birçok alanda büyük ölçekli yatırımlar gelecek. Sadece Avrupa ve ABD’den değil Körfez ülkelerinden de sermaye akışının devam edeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İsrail ve ABD Bakanları İran'ın Askeri Tehditlerini Görüştü

2024-08-12 14:36 - Ulusal

DENİZLİ HONAZ’DA YERALTINDAKİ PAMUKKALE

2024-08-16 10:49 - Gezi

ÜLKE GENELİNDE “HEPİMİZ KIYIDA'YIZ EYLEMİ

2024-08-14 13:36 - Gündem

ÇİÇEK AÇINCA ÖLEN AĞAÇ

2024-08-14 16:15 - Genel

BİNLERCE DÜNYA KELEBEĞİ KONYA'DA UÇUYOR

2024-08-17 14:16 - Gezi

Marmaris'te pazaryerinde trafik çilesi

2024-08-15 13:54 - Marmaris

KARŞIYAKA’DA BARINAKLARDAKİ HAYVANLARA YARDIM EDİN

2024-08-16 14:03 - Asayiş

Cumhur İttifakı Marmaris’te Başkan Ünlü’ye yüklendi

2024-08-13 18:15 - Marmaris

İSTANBUL, DÜNYADA EN ÇOK GEZİLEN ŞEHİR

2024-08-12 11:06 - Gündem

TÜRKİYE’NİN TURİZMDEKİ LOKOMOTİFİ KAPADOKYA

2024-08-12 11:52 - Gezi

İlgili Haberler

Havacılık, uzay, savunma ve denizcilik sanayisinin tüm ihtiyaçları tek platformda buluştu

16:48 - Ekonomi

Türkiye Turizmi Küresel Arenada Güçleniyor

16:46 - Ekonomi

Bağyolu Sosyal Tesisi hizmete açıldı

16:26 - Ekonomi

Ford Otosan ve Mars Logistics’ten iş birliği

16:03 - Ekonomi

Kars’ta dolmuş ve taksi ücretleri el yakıyor

15:54 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık