?>

Robotik cerrahiyle yapılan ameliyatların rehabilitasyon süreci daha kısa sürüyor

Uzmanlar, kireçlenme hastalığı sonucunda oluşan diz problemlerinde yapılan robotik cerrahi ameliyatlarının neticesinde hastalar daha kısa sürede rehabilitasyon süreci yaşadıklarını ve protez ömrünün daha çok uzadığını belirtti. Denizli özel tekden hastanesi op. Dr. Mustafa ismet tatar, “robotik cerrahiden sonra hata payı çok daha aza indiği için başarı oranı daha da yükselmiştir. Diz protez ameliyatlarında yüzde 97’lik bir başarı oranı vardır” dedi.

Sağlık - 2 ay önce

Uzmanlar, kireçlenme hastalığı sonucunda oluşan diz problemlerinde yapılan robotik cerrahi ameliyatlarının neticesinde hastalar daha kısa sürede rehabilitasyon süreci yaşadıklarını ve protez ömrünün daha çok uzadığını belirtti. Denizli Özel Tekden Hastanesi Op. Dr. Mustafa İsmet Tatar, “Robotik cerrahiden sonra hata payı çok daha aza indiği için başarı oranı daha da yükselmiştir. Diz protez ameliyatlarında yüzde 97’lik bir başarı oranı vardır” dedi. Kireçlenme hastalığı eklemin yüzeyinin tamamen bozulup, eklemin kıvrılamaz, açılamaz veya çok ağrılı hale geldiği bir hastalıktır. Kireçlenme hastalığı ile ilgili konuşan Denizli Özel Tekden Hastanesi’nden Op. Dr. Mustafa İsmet Tatar, toplumda ilerleyen yaş, fazla kilo ve bedenin aşırı kullanımı nedeniyle kireçlenme hastalığının çok sık görüldüğünü dile getirdi. Kireçlenmenin en sık görüldüğü uzuvlardan bir tanesinin dizler olduğunu, diz kireçlenmesinin son aşamasında kıkırdak yüzeylerin tamamen aşındığını ve eklemde hareket kaybı geliştiğini, özellikle ev içinde hatta yatakta bile ağrıların başladığı belirtti. Kireçlenmenin son aşamalarında ise artık ağrıların dayanılmaz noktaya geldiği, ve çözüm olarak yaklaşık 50 yıldır yapılan ameliyat olan diz protezi ameliyatı yapıldığını belirtti. Diz protezi ameliyatlarında eklemin bozulmuş kısmı olan kıkırdaklarının çıkarılıp yapay bir protez konulduğunu açıkladı. Ameliyatlar esnasında bozulan kemiklerin proteze göre kesilerek hazırlandığını ve yerine konulan metal protezin bir ömrü olduğunu açıklayan Op. Dr. Mustafa İsmet Tatar, “Bu ameliyatlar esnasında kemik proteze göre kesilerek hazırlanır ve yerine metal protez konulur. Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte bu ameliyatlarda hata payını sıfıra indirmek için diz protezi ameliyatlarında robot kullanıyoruz.” dedi. “Robotik diz protezleri ile yapılan ameliyatların rehabilitasyon süreci daha kısa sürüyor”

Robotik cerrahi ile yapılan ameliyatlardan sonra hastalarda rehabilitasyon sürecinin daha kısa olduğunu ve kişiye özel hatasız yerleşimli protez olduğunu dile getiren Denizli Özel Tekden Hastanesi’nden Op. Dr. Mustafa İsmet Tatar, “Ameliyatlarda robot kullandığımız zaman kemikte hata yapma şansımız çok az oluyor. Kemiği proteze muntazam bir şekilde ayarlamış oluyoruz. Ayrıca bu ameliyatları yaparken kemik kesisini yapabilmek için yumuşak dokuyla bağları gevşetmemiz gerekiyor. Robotun en güzel yönlerinden bir tanesi çok az yumuşak dokuyu gevşeterek rahatlıkla protez uygulayabiliyoruz. Hem kemik kesisinin hatasız olması hem de yumuşak dokunun çok az kesilmesi nedeniyle hastaların rehabilitasyon süreci çok daha kısa oluyor. İşe dönüşü, ayağa kalkması çok daha hızlı oluyor. Kişiye özel kusursuz yerleştirilmiş protez nedeniyle ortalama protez ömrünün daha fazla uzadığını düşünüyoruz. Bu nedenle robotik diz protezi ameliyatlarını klasik yönteme göre daha fazla tercih ediyoruz. Hastanemizde de robotik diz protez ameliyatları başarılı ile uygulanıyor” diye konuştu. “Diz protezi ameliyatlarda yüzde 97’lik bir başarı oranı vardır”

Ortopedik ameliyatlar arasında başarı oranı en yüksek ameliyatlardan bir tanesinin diz protezi ameliyatı olduğunu ve robotik cerrahiden sonra hata payının daha aza indiğini belirten Op. Dr. Tatar, “Diz protezi ameliyatının riskli noktaları var. Özellikle enfeksiyon kapma gibi bir riski var. Kireçlenmenin son aşamasında eğer bir hasta kalıcı bir tedavi istiyorsa hem uzun zamandır uygulanması hem de sonuçlarının başarılı olması nedeniyle diz protez ameliyatlarında çok fazla çekinilecek bir durum yok. Ufak tefek her ameliyatın olduğu kadar bu ameliyatın da riskleri var ama başarı oranı en yüksek ameliyatlarından bir tanesi diz protez ameliyatıdır. Hele ki robotik cerrahiden sonra hata payı çok daha aza indiği için başarı oranı daha da yükselmiştir. Diz protez ameliyatlarda yüzde 97’lik bir başarı oranı vardır” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Metal atölyesinde çıkan yangında paralar yandı

2024-12-15 14:10 - Asayiş

Kanada Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland istifa etti

2024-12-16 23:20 - Siyaset

Abdülkerim Bardakcı: "Hedeflere bir bir ulaşacağız"

2024-12-11 14:05 - Spor

Ali Acar’ın Damadı Anıl Şen Hayatını Kaybetti

2024-12-13 11:48 - Marmaris

KIZKUMU: DÜNYACA BİLİNEN EFSANEVİ GÜZELLİK

2024-12-16 12:16 - Marmaris

MARMARİS'İN BİRBİRİNDEN İLGİNÇ VE GÜZEL KALE SOKAKLARI

2024-12-12 16:09 - Marmaris

Mersin’de otoban yol kenarları ağaçlandırılıyor

2024-12-14 10:25 - Gündem

Erzurum Valiliği ile Atatürk Üniversitesi arasında, ortak çalışma alanlarına yönelik iş birliği protokolü imzalandı

2024-12-14 10:37 - İnsan

Ankara Deneyap Proje Şenliği Sincan’da başladı

2024-12-15 14:18 - Teknoloji

Yenişehir’e dev yatırımda sona yaklaşıldı

2024-12-17 15:52 - Genel

İlgili Haberler

Fethiye son teknoloji ürünü MR cihazına kavuştu

13:29 - Sağlık

MUĞLA ADLİYESİ'NDE KAN BAĞIŞI

13:14 - Sağlık

Beylikdüzü’nde "Kanserden korkma, bilinçsiz kalkmaktan kork" söyleşisi

12:55 - Sağlık

MEAH’ta Dr. Chakmakchi, Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Oldu

12:43 - Sağlık

‘Fitoterapi’ modern tıpta yerini almaya başlayan bir alan oldu

12:16 - Sağlık

Günün Manşetleri

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi için Kadrosunu Güncelledi

13:00 - Spor

Habur’da 370 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi

13:00 - Asayiş

Yapay Zeka Yardımıyla Cezayı İptal Ettirdi

12:43 - Asayiş

Anneye 27 Yıl 9 Ay Hapis Cezası

12:10 - Asayiş

Beşiktaş, Sivasspor Deplasmanında 3 Puan Peşinde

12:09 - Spor