?>

Şahinbey Belediyesi 177 öğrenciyi daha umreye gönderiyor

şahinbey belediyesi 177 öğrenciyi daha umreye gönderiyor

İnsan - 1 ay önce

Şahinbey Belediyesi tarafından 7’incisi düzenlenen “Umre Ödüllü Kitap Okuma Yarışması” kapsamında okullarında 1’nci, 2’nci ve 3’ncü olan 177 öğrenci Umre ziyareti öncesi Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen bilgilendirme seminerine katıldı.

Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep İl Müftülüğü ile birlikte organize ettiği proje kapsamında sınava giren ve sınavda 1’nci, 2’nci ve 3’ncü olan 177 öğrenci Umreye gidecek olmanın heyecanını yaşadı. Umreye gitmeye hak kazanan öğrencilere Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde neler yapmaları gerektiği yönünde bilgiler verildi. Şahinbey Belediyesi’nin 7’incisi düzenlediği proje kapsamında bin 110 öğrenci Umre’ye gitmiş olacak. “Zamanınızı ibadetle geçirin”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, genç yaşta Umreye gitmenin çok önemli olduğuna dikkati çekerek, “Öncelikle hepinizi tebrik ediyorum. Allah Umrenizi şimdiden mübarek eylesin. Ben de en az sizler kadar heyecanlıyım. Hac ve Umre ziyaretleri çok önemli. Oranın havasını teneffüs etmek çok kıymetli. Dünyaya gönderilişimizin gayesi Rabbimizi tanımak ve ona ibadet etmek. Her şeyin ilki çok kıymetli. Bu ziyaret gençlerimizin hayatında çok önemli bir yer alacak. Bu turistik bir gezi değil. Allah’ın evine özel davetli olarak gidiyorsunuz. İnsan sevmediği kişiyi evine davet etmez. Bunların hepsi bir nimet ve biz de ona vesileyiz. Oradaki zamanlarınızı ibadetle dolu dolu geçirin. Ülkemiz, memleketimiz ve Gazze’deki kardeşlerimiz için dua edin. Bu projemizde amacımız milli ve manevi değerlerimizle donatılmış bir nesil yetiştirebilmek. Yedincisini düzenlediğimiz projemiz kapsamında bin 110 öğrencimizi Umreye uğurlamış olacağız” dedi. “Özel bir proje”

Umreye gidecek olan öğrenciler kadar heyecanlı olduğunu ifade eden Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, “Umre’ye gidecek olan öğrencilerimiz kadar heyecanlı ve mutluyum. Bu proje o kadar özel bir proje ki sadece gidenleri değil, adeta bütün şehri Peygamber sevgisi ile ilmek ilmek dokuyan özel bir proje. Bu projenin kıymetli Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Herkese böyle bir şeyin kısmet olmayacağını ifade eden Şahinbey İlçe Müftüsü Mehmet Arslaner, “Umre‘ye gidecek olan öğrencilerimiz Allah’ın sevdiği kullarmış ki onun evine gitmek onlara nasip oluyor. Buna vesile olan Şahinbey Belediyemize ve organizasyonu yapan İl Müftülüğümüze şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi. Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Güneş ise, “Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu tarafından planlanan ve Gaziantep Valiliğimiz tarafından hayata geçirilen Umre ödüllü kitap okuma yarışmamızdan bu yıl Şefkat Peygamberi kitabını öğrencilerimizle buluşturduk. 45 bin öğrencimiz bu sınava dahil oldu ve bu öğrencilerimiz içerisinden dereceye girenler 18 Ocak’ta Umre‘ye gidecekler. Böyle büyük bir organizasyonu düzenleyen Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na, İl Müftülüğümüze ve İlçe Müftülüğümüze şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şırnak’ta 10 kilo 267 gram metamfetamin ele geçirildi

2025-01-02 13:29 - Asayiş

Hakkari’de 42 Kilogram Metamfetamin Yakalandı

2025-01-07 11:15 - Asayiş

Uyuşturucu operasyonunda 99.3 gram metamfetamin ele geçirildi

2025-01-03 09:50 - Asayiş

Şırnak’ta 50 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-06 13:16 - Asayiş

Ağrı’da 1 kilo 44 gram metamfetamin ele geçirildi

2025-01-02 15:17 - Asayiş

Akaryakıt deposuna zulalanmış 54 kilo likit metamfetamin maddesi ele geçirildi

2024-12-31 16:30 - Asayiş

Şırnak'ta 50 Kilo 700 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-06 13:22 - Asayiş

52 Yaşındaki Torbacı Metamfetaminle Yakalandı

2025-01-03 11:31 - Asayiş

Aracın Yolcu Koltuğunda 3.5 Milyon TL'lik Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-07 10:38 - Asayiş

Metan gazı püskürmesinde ölen 8 maden işçisi 12. yılda anıldı

2025-01-07 12:37 - İnsan

İlgili Haberler

Hak-İş İl Başkanı Aküzüm depremin ikinci yılında Kahramanmaraş’ta

14:34 - İnsan

Gübre denetimleri devam ediyor

14:33 - İnsan

Eski hükümlüler eğitim ve meslek kurslarıyla topluma kazandırılıyor

14:22 - İnsan

Kayserili Kıbrıs gazisi toprağa verildi

13:59 - İnsan

Erzurum Tarım Konseyi toplantısı gerçekleştirildi

14:07 - İnsan

Günün Manşetleri

Enerji ve Nakil Kablosu Hırsızlığına Büyük Darbe

13:36 - Asayiş

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi Kadrosunu Güçlendirdi

13:00 - Spor

Habur’da 370 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi

13:00 - Asayiş

Yapay Zeka Yardımıyla Cezayı İptal Ettirdi

12:43 - Asayiş

Soğuk Hava Sulama Kanallarını Dondurdu

12:37 - Gündem