?>

Sahur vakti ciğer keyfi

şanlıurfa'nın önemli lezzetleri arasında bulunan ciğer kebabı, vatandaşların sahurda en çok tükettiği lezzetlerin başında geliyor.

İnsan - 9 saat önce

Şanlıurfa’nın önemli lezzetleri arasında bulunan ciğer kebabı, vatandaşların sahurda en çok tükettiği lezzetlerin başında geliyor.

Birbirinden lezzetli yemekleriyle öne çıkan Şanlıurfa’da Ramazan ayında ciğer kebabı tüketimi diğer aylara göre artış gösterirken, vatandaşlar bu kebabı en çok sahur vaktinde tüketiyor.

Teravih namazının ardından Balıklıgöl Yerleşkesi civarı ve Haşimiye Meydanı bölgesine gelen vatandaşlar, uzun süre burada vakit geçiriyor. Gece 00.00’da başlayan ciğer kebabı ziyafeti sahur vaktinin bitimine kadar devam ediyor.

Kente gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin de tercih ettiği ve porsiyonu 150-200 liradan satılan ciğer kebabı, lavaş ekmeği, kuru soğan, közlenmiş acı biber ve ayranla servis ediliyor. "Sahur vakti yoğun geçiyor"

Ciğer kebabı ustası İbrahim Birinci, "Şanlıurfalıların ciğer kebabına ilgisi çoktur. Ciğer kebabı Sabah saat 05.00’te de yenilir, akşam vaktinde de yenilir. Ciğer kebabına sürekli bir rağbet vardır. Sabah saat beşte açıyoruz iş yerimizi, iftara hazırlık yapıyoruz. İftar vaktinde ciğer bitiyor. İftardan sonra bu kez sahura hazırlık yapıyoruz. Sahur vakti şimdi saat 01.30 olmasına rağmen ciğer kebaplarımız tükenmek üzere. Sürekli bir yoğunluk var. Ortalama günlük 3 buçuk ton ciğer kebabı tüketiliyor. Genellikle bu aralar sahur vaktinde yoğun geçiyor. Ancak yetiştirebiliyoruz" dedi.

Sahur vakti yakınlarıyla ciğer kebabı yiyen vatandaşlardan Selami Güleç, "Türkiye’deki en lezzetli ciğer yani ben Karadeniz’den geliyorum. Türkiye’nin en lezzetli yeri. Herkese tavsiye ederim. Herkes gelsin Urfa’da yesin. Abi hem acı hem de tatlı yani acı insanı rahatsız etmeden yakıyor. İkinciyi hatta 3’üncü de yediriyor. Şifa olsun, Allah herkese nasip etsin inşallah" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şırnak’ta dağ keçileri dronla görüntülendi

2025-03-13 11:14 - Gündem

Fenerbahçe, ASVEL’i konuk edecek

2025-03-12 11:32 - Spor

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Nusaybin Belediyesinin yapmadığı çöp temizliğini üstlendi

2025-03-10 13:35 - Gündem

Mardin’de ’bayat ekmek kutusu’na bırakılan ekmekler değerlendirilerek israf önleniyor

2025-03-10 13:45 - İnsan

Galatasaray, Antalyaspor maçı hazırlıklarını tamamladı

2025-03-14 09:19 - Spor

Şahinbey Belediyesi’nden öğrencilere sahur ikramı

2025-03-16 17:39 - Kültür Sanat

Bayraklı’dan Adıyaman’a gönül köprüsü

2025-03-10 12:46 - Genel

Sultangazi’deki Ramazan Etkinlik Çadırı’na çocuklardan yoğun ilgi

2025-03-10 15:59 - Genel

Ortaca'da Drone Destekli Trafik Denetimi

2025-03-11 11:11 - Genel

Armutalan İçin Yeni İmar Planı Onaylandı

2025-03-13 10:23 - Gündem

İlgili Haberler

Belgrad Ormanı’nda ölü bulunan Fahrettin Öter memleketi Hakkari’de toprağa verildi

19:07 - İnsan

Kütahya Kızılay’da genel kurul heyecanı

18:46 - İnsan

Kıbrıs şehidi Zeki Alpsoley’in ailesi hatıralarını anlattı

17:11 - İnsan

İftar sofralarını süsleyen hurmalar, tansiyon dengeleyip, kalp ritmini düzenliyor

17:00 - İnsan

Çarşamba Denetim Serbestlikten şehitlik ziyareti ve seminer

16:56 - İnsan

Günün Manşetleri

Kayıp Fotoğrafçı Evinin Balkonunda Ölü Bulundu

15:30 - Asayiş

Suriyelilerin Dönüşü Konut Piyasasını Nasıl Etkiledi

15:30 - Ekonomi

Sanatçı Züleyha Ortak'ın Evine Gelen Tamirci Öldürüldü

15:30 - Asayiş

Isparta'da Annenin Çocuğuna Şiddet İddiası

15:30 - Asayiş

Limon Tarlada 15 TL

15:30 - Ekonomi