?>

Sakarya’da atıklar geri dönüşüme kazandırılacak

Sakarya büyükşehir belediye başkanı yusuf alemdar, türkiye çevre ajansı (tüça) başkanı prof. Dr. Ferhat pirinççi ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Ziyarette çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanı murat kurum’un müjdesini verdiği, sakarya’nın pilot il olduğu depozito saha yönetim sistemi (dsys) projesi görüşüldü. Cam, plastik ve alüminyum atıkların vatandaşlara depozito ücreti olarak geri döneceği hem vatandaşın bütçesine hem de türkiye’nin ekonomisine yılda 520 milyon euro katma değer sağlayacak olan projeyle ilgili son durum değerlendirildi.

Gündem - 3 ay önce

TÜÇA Başkanı Prof. Dr. Ferhat Pirinççi’yi ağırlayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar plastik, cam ve alüminyum atıkların depozito sistemiyle ücret olarak geri döneceği Depozito Saha Yönetim Sistemi ile ilgili detayları görüşerek, “Pilot il olmak bizim için gurur verici. Bu adım ile hem şehrimiz hem de ülkemize daha güzel çevre, daha güzel bir gelecek bırakmış olacağız. Daha yeşil bir Sakarya, daha temiz bir çevre, daha yaşanılabilir bir gelecek için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Türkiye Çevre Ajansı (TÜÇA) Başkanı Prof. Dr. Ferhat Pirinççi ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Ziyarette Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un müjdesini verdiği, Sakarya’nın pilot il olduğu Depozito Saha Yönetim Sistemi (DSYS) projesi görüşüldü. Cam, plastik ve alüminyum atıkların vatandaşlara depozito ücreti olarak geri döneceği hem vatandaşın bütçesine hem de Türkiye’nin ekonomisine yılda 520 milyon Euro katma değer sağlayacak olan projeyle ilgili son durum değerlendirildi.

DSYS’nin Sakarya’da başlamasıyla şehrin sıfır atık ve geri dönüşüm hedefinin daha da güçleneceğine vurgu yapan Başkan Alemdar yeşiliyle, mavisiyle, cennet doğasıyla huzur dolu bir Sakarya hayaline adım adım ilerlediklerini söyledi. Prof. Dr. Pirinççi’ye teşekkür eden Başkan Alemdar, “Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi’nin öncülüğündeki Sıfır Atık Projesi’nin en kıymetli adımı olacak Depozito Yönetim Sistemi için Sakarya’mızın pilot il olması bizler için büyük önem arz ediyor. Bu sistem Sakarya’dan başlamak üzere kademeli olarak ülke genelinde yaygınlaşacak. Yıl sonunda tüm ülkemizde ulusal depozito sistemine geçmiş olacağız. Bu adım ile hem şehrimiz hem de ülkemize daha güzel çevre, daha güzel bir gelecek bırakmış olacağız. Daha yeşil bir Sakarya, daha temiz bir çevre, daha yaşanılabilir bir gelecek için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. Pilot il Sakarya’da başlayacak proje nedir?

DSYS projesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hayata geçirdiği çevreyi kirletebilecek ürünlerin kontrolsüz bir şekilde çevreye bırakılması yerine, tüketicilerin katılımıyla kontrol altında ve düzenli bir şekilde toplanmasını sağlayacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bayburt’ta vatandaşlara ’Metamfetamin Fotoblok’ eğitimleri verildi

2025-01-28 10:15 - Genel

Operasyonda 40 Gram Metamfetamin ve Av Tüfeği Ele Geçirildi

2025-01-29 11:58 - Asayiş

Samsun’da Metamfetamin ve Sentetik Ecza Ele Geçirildi

2025-01-27 12:24 - Asayiş

Mersin’de tırın gizli bölmelerinde 43 kilo 720 gram metamfetamin ele geçirildi

2025-01-23 15:08 - Asayiş

Bodrum FK, Enis Bardhi’yi kadrosuna kattı

2025-01-24 16:38 - Spor

ANTALYA’DA 13 KİLOGRAM SKUNK VE METANFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ

2025-01-29 14:43 - Asayiş

Tekirdağ’da 10 Gram Metamfetamin ve Mühimmat Ele Geçirildi

2025-01-27 12:30 - Asayiş

BODRUM FK, ENİS BARDHİ'Yİ KADROSUNA KATTI

2025-01-24 16:51 - Spor

Kayseri Esen Metal SK Play-Off’ta

2025-01-28 09:29 - Spor

Yeni Rakip DeepSeek, Yapay Zeka Pazarını Salladı

2025-01-28 15:38 - Ekonomi

İlgili Haberler

Meteorolojiden yağış uyarısı

10:39 - Gündem

Malatya’da yüzyılın en büyük zirai ürün kaybı

10:32 - Gündem

Kazım Karabekir’de yeni yaşam alanlarının temeli atılıyor

10:26 - Gündem

Her yıl aynı caminin kubbesine yuva yapan leylek cemaatin ilgi odağı oldu

10:18 - Gündem

Miniklerden unutulmaz gösteri

10:20 - Gündem

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık