?>

Samsun-Sinop karayolunda dev altyapı hamlesi

Samsun büyükşehir belediyesi su ve kanalizasyon idaresi (saski) genel müdürlüğü, altyapı projeleri kapsamında atakum ilçesi incesu yalı mahallesi'nde kanalizasyon ve içme suyu hattı çalışmalarını başarıyla tamamladı. 3 gün boyunca gece gündüz yoğun bir çalışma gerçekleştiren saski ekiplerince bu süreçte, yolun altına bin 200 mm çapında beton borular kullanılarak kanalizasyon hattı döşendi, içme suyu hattı için de 600 mm çapında borular yerleştirildi.

İnsan - 3 ay önce

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü, altyapı projeleri kapsamında Atakum ilçesi İncesu Yalı Mahallesi’nde kanalizasyon ve içme suyu hattı çalışmalarını başarıyla tamamladı. 3 gün boyunca gece-gündüz yoğun bir çalışma gerçekleştiren SASKİ ekiplerince bu süreçte, yolun altına bin 200 mm çapında beton borular kullanılarak kanalizasyon hattı döşendi, içme suyu hattı için de 600 mm çapında borular yerleştirildi.

Samsun-Sinop karayolu güzergahındaki mahallelerin kanalizasyon şebekelerini ana kolektör hattına bağlamak amacıyla SASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen altyapı yatırımları devam ediyor. Bu kapsamda, Atakum ilçesi İncesu Yalı Mahallesi’nde de, Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı’nca trafiğin kontrollü bir şekilde sağlanarak beton ve çelik boruların yerleştirildiği bir çalışma gerçekleştirildi. Çalışmanın bir diğer önemli adımı ise deniz suyunun gelmesini engellemek için zemine çelik palplanş bariyerler çakılması oldu. SASKİ ekiplerinin gece gündüz süren yoğun çalışmaları sayesinde, karayolundaki altyapı geçişi 3 günde bitirildi. "Altyapıda daha güçlü sistem oluşturuyoruz"

Projenin şehrin altyapı sistemini iyileştirme ve uzun vadeli sürdürülebilir çözümler üretme amacı taşıdığına dikkat çeken Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, projenin tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada, bu çalışmanın bölgedeki altyapıyı güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti. Başkan Doğan, "Şehrimizin altyapı sorunlarını tek tek çözerek, daha güçlü bir sistem oluşturuyoruz. Atakum ilçemizde gerçekleştirdiğimiz bu projeyle, Samsun-Sinop Karayolu üzerindeki altyapı geçişlerini başarıyla tamamladık. Şimdi de yolu asfaltlayarak trafiğe açacağız. Şehrimizi daha ileri taşımak adına ilgili tüm birimlerimizle birlikte özveriyle çalışıyoruz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Yastık İçine Saklanmış Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-02-01 11:09 - Asayiş

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 76 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-04 12:49 - Asayiş

ANTALYA’DA 13 KİLOGRAM SKUNK VE METANFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ

2025-01-29 14:43 - Asayiş

Yolbulan metal işçilerine Başkan Amaç’tan destek

2025-01-30 16:51 - Genel

MUĞLA’DA  METAMFETAMİN, KOKAİN COK ÇEŞİTLİ UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

2025-02-01 12:30 - Asayiş

Zehir tacirlerine darbe: 15,5 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-01 12:29 - Asayiş

Samsun’da Extacy, Bonzai ve Metamfetamin Yakalandı

2025-01-29 15:20 - Asayiş

Muğla’nın Ocak ayı ihracatı 80,5 milyon dolar

2025-02-04 11:31 - Ekonomi

Abdülkerim Bardakcı, bilinçli kart görme sebebiyle PFDK’ya sevk edildi

2025-02-04 23:52 - Spor

PROF. ERCAN: SANTORİNİ DEPREMLERİ MUĞLA VE AYDIN’I ETKİLEMEZ

2025-02-03 15:39 - Gündem

İlgili Haberler

Şehit annesine anlamlı ziyaret

19:10 - İnsan

Anneler Günü’nde en çok saksı çiçekleri talep görüyor

17:59 - İnsan

Yenişehir açık hava sineması projesinin ihalesi yapıldı

17:28 - İnsan

Antalya basınının acı günü

16:57 - İnsan

SOLOTÜRK ekibi öğrencilerle buluştu

16:41 - İnsan

Günün Manşetleri

Yeşilin Binbir Tonu Fotoğrafçıları Büyüledi

15:33 - Gündem

Kardiyorenal Sendrom Alarmı

15:28 - Sağlık

80 yıllık giysiler yeniden hayat buldu

14:23 - Genel

Mehir Vakfı'ndan Evlilik Çağrısı

14:21 - İnsan

Özel Öğrencilere Şiddet Uygulayan Öğretmen Tutuklandı

13:53 - Asayiş