?>

Sanat kitaba girdi

Düzce'de ressam aslıhan öztürk, yazar arkadaşının kitabı için özel ayraçlar tasarladı.

İnsan - 9 ay önce

DÜZCE (İHA) – Düzce’de ressam Aslıhan Öztürk, yazar arkadaşının kitabı için özel ayraçlar tasarladı. Siyah ve kırmızı tonların hakim olduğu ayraçlar, cinayet romanının ruhunu yansıtarak büyük beğeni topladı.

Ressam Aslıhan Öztürk, kitap yazan arkadaşı Yasemin Candemir’e hediye vermek için düşünürken, yaptığı resimleri kitap ayracı olarak kullanma fikrini buldu. Lise yıllarının ardından 25 yıl sonra yeniden resim yapmaya başlayan Aslıhan Öztürk, yazar arkadaşı Yasemin Candemir’in ilk kitabı için özel ayraçlar tasarladı. Siyah ve kırmızı renklerin ağırlıkta olduğu, fırça darbeleriyle oluşturulan ayraçlar beğeni topladı. "Hepsi birbirinden farklı ve romanın ruhunu yansıtan ayraçlar"

Ayraçları, Yasemin Candemir’in "Kaderin Kırmızı İpi" isimli kitabı için özel tasarladığını söyleyen Aslıhan Öztürk, "Bir cinayet romanı ve ben bu kitap için ona özel ayraçlar tasarladım. Tamamen cinayet romanına uygun, güzel bir çalışma oldu. Bildiğim kadarıyla bu tür bir çalışma ilk defa yapılıyor. Hepsi birbirinden farklı ve romanın ruhunu yansıtan ayraçlar. Yasemin de bu ayraçları çok beğendi ve keyifle kullandı" dedi. "Sanatı ayraçlara taşıdım"

Ayraç fikrinin çıkış sürecini de anlatan Öztürk, "Bir anda aklıma gelen bir şeydi. Kitabı için özel bir hediye yapmak istemiştim. Bir tablo yapabilirdim fakat kitap dendiğinde ayraç çok önemli bir unsurdur. Resim yeteneğimi de kullanarak sanatı ayraçlara taşımış oldum. Çok keyifli bir çalışma oldu. Ayraçlar; cinayet romanıyla başlayan, tamamen doğaçlama, o an içimden ne geldiyse hiç düşünmeden, çizmeden, direkt boyalarla yaptığım eserler oldu. Düşünüldüğü kadar kolay değil. Hazır ayraçlar var fakat benim yaptıklarım neredeyse 15-20 sayfada bir hikayenin içinden bir şeyler barındırıyor. Fırça ve boya darbeleri basit gibi görünebilir ama romanı yaşamadan kolayca ortaya çıkabilecek şeyler değil. Kitapla birleşmesi çok güzel oldu. Her ayracın bir hikayesi var, bu yüzden hepsi birbirinden farklı ve özel. Kitapla ve yazarla çok özdeşleşti" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Büyükşehir’de Yetkili Sendika Karmaşası…

2024-08-06 15:58 - Gündem

Okan Buruk: “Cuma günü rekorlarla dolu yeni bir yıl için tekrar buluşacağız”

2024-08-07 20:20 - Spor

KATLİAM YASASINA KARŞI, “KENT HAYVAN GÖNÜLLÜLERİ”

2024-08-03 12:15 - Gündem

İsmail Haniye için Trabzon’da gıyabi cenaze namazı kılındı

2024-08-02 14:19 - Genel

Eskişehir'de siyanürlü altın madeni herkesi zehirleyecek

2024-08-04 17:38 - ÇEVRE

ORMANCI TÜRKÜSÜ “AĞIT” AMA HERKES OYNUYOR  

2024-08-02 12:27 - Kültür Sanat

Hakan Öner, Marmaris Kent Konseyi’nin Yeni Başkanı Seçildi

2024-08-03 21:55 - Marmaris

Camide bulduğu dövizleri polise teslim etti

2024-08-05 15:21 - Asayiş

MARMARİS AMOS'TA SİNTİNE SIKINTISI

2024-08-05 13:16 - Marmaris

YATAĞAN'DA YENİ ORMAN, ZEYTİN VE TARİH KATLİAMI  

2024-08-07 11:35 - Asayiş

İlgili Haberler

Güleç: "Emekçilerimizin hakları için mücadele edeceğiz"

09:11 - İnsan

Ev inşaatı sırasında bulunan 9 yavru tilki, bakımları yapılıp doğaya salındı

01:22 - İnsan

Ayvalık’ta Kutü’l Amare Zaferi’nin 109. yıldönümü kutlandı

22:41 - İnsan

Hakkarili aile iki yıldır yılanlarla yaşıyor

22:06 - İnsan

Bu imza gününün yazarları çok farklı

22:10 - İnsan

Günün Manşetleri

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Tehlikesi

17:07 - Sağlık

Tüfekle Vurularak Öldürülen Şahsın Katili Tutuklandı

16:57 - Asayiş

Endemik Ters Lalelere Vahşet

16:25 - Gündem

Yeni Bir "Böğü" Türü Keşfedildi

16:23 - Gündem

Ütü Yapan Kadının Başına Tavan Çöktü

16:20 - Genel