?>

Sarıçam Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi kuruluyor

Adana sanayi odası ev sahipliğinde düzenlenen bilgilendirme toplantısında, sarıçam mobilyacılar ihtisas sanayi sitesi projesi tanıtıldı.

Ekonomi - 7 ay önce

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Sarıçam Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi projesi tanıtarak, bu projenin Adana’nın sanayi ve ekonomik gelişimine büyük katkılar sağlayacağını belirtti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç konuşmasında projenin, sadece fiziksel bir yapı olmanın ötesinde, şehrin geleceği için bir vizyon taşıdığını ifade etti.

Başkan Kıvanç, “Sarıçam Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi, 889 dönümlük bir alana kurulacak olup toplamda 17.5 dönümü idari ve çarşı alanı, 10 dönümü çıraklık okulu ve 4 dönümü anaokulu olarak planlanmış. Bu entegre sanayi sitesi, hem üretim hem de eğitim faaliyetlerinin bir arada yürütüleceği bir merkez olacak. Sanayi sitesinde, 1.000 metrekare ile 5.000 metrekare arasında değişen alanlarda faaliyet gösterecek işletmelere ev sahipliği yapılacak. Bu genişleme, üretimin ve istihdamın artması için büyük bir fırsat sunacak ve tam kapasiteyle faaliyete geçmesiyle birlikte binlerce kişiye istihdam sağlanması hedeflenmektedir" dedi.

“TAHSİS aşamasına gelindi”

Adana Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Avcı ise, mobilya sektörünün ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlayabilmesi için bu tür yatırımların önemine dikkat çekti. Avcı, Sarıçam’da yapılacak Adana Mobilyacılar Sanayi Sitesi’nin tahsis aşamasına geldiğini ifade etti.

Adana’da faaliyet gösteren yaklaşık 2 binin üzerinde işletme olduğunu belirten Avcı, bu projenin mevcut mobilyacılar sitesinin yerine daha modern, entegre ve altyapı hizmetleriyle donatılmış bir yatırım olacağını vurguladı. Sarıçam Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi’nin faaliyete geçmesiyle birlikte, Adana’nın sanayi ve ekonomik yapısının daha da güçleneceğini ve sosyal açıdan da önemli faydalar sağlayacağını dile getirdi.

Sarıçam Kooperatif Başkanı Hasan Bıldırcın ise toplantıda yaptığı konuşmada, mobilya sektörünün Adana’da bir bölgede sıkıştığını ve üretim alanlarının genişletilmesi gerekliliğine değindi. Bıldırcın, "Adana’da mobilya sektöründe mevcut durum artık bizlere yetmiyor. Dar alanda sıkışığız. Hem üretim genişleten bir yer aradığımızda zorlanıyoruz hem de mevcut atölyelerin imajı da kötü. Yeni kurulacak olan Sarıçam Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi ile üretimlerimizi daha görünür bir şekilde yapacağız. Bu sektör burada gelişecek ve inşallah bu gelişimle beraber Adana’mızın kalkınmasına daha fazla katkı sağlayacağız" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS DENİZ KENARINDA 3 BİN KİŞİLİK ÇADIR KAMPI

2024-07-06 14:17 - Marmaris

MARMARİS'TE TRAVERTENLERE KARŞI YÜZMENİN TADI BAŞKA

2024-07-10 14:25 - Marmaris

MARMARİS’TE MARİNA KAPASİTE ARTIŞI PROJESİNE İPTAL

2024-07-06 19:36 - Marmaris

Muğla Sandras Dağı’nda çevreciler kazandı

2024-07-11 13:43 - ÇEVRE

ANADOLU'DA MUHTEŞEM BİR RÜYA: BALLICA

2024-07-08 11:14 - Gezi

Marmaris’te yanan alanlar yeşeriyor

2024-07-09 12:55 - ÇEVRE

MUĞLA’NIN DİREKSİYONU TOPUKLU EFELER’E EMANET

2024-07-05 10:55 - Gündem

YENİ SAYFA İLE İTALYA GEZİSİ

2024-07-06 12:44 - Ulusal

Erdoğan: "Putin ile Beşar Esed’e bir davetimiz olabilir"

2024-07-05 16:47 - Ulusal

SANTRAL DAVASI REDDEDİLDİ, MUĞLALI ÇEVRECİLER AYAKTA

2024-07-09 13:20 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Turgutlu Belediyesinde en düşük maaş 31 bin 272 TL oldu

13:44 - Ekonomi

Tarım işçileri bahar havasında çalışıyor

13:36 - Ekonomi

2024'te 5 bin gemi denetlendi

13:33 - Ekonomi

Yüksek elektrik faturaları tepkileri tetikledi

13:33 - Ekonomi

Kayserili üreticilerden ‘ucuz kıyma’

12:53 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kamuda Görev Vaadiyle Büyük Dolandırıcılık

11:52 - Asayiş

Feribot Seferleri Hava Şartları Nedeniyle İptal Edildi

16:43 - Gündem

Engelli Bireyler İçin Erişilebilir Yol Düzenlemesi

16:35 - ÇEVRE

Yargıtay, Pınar Gültekin Cinayetinde Kararı Bozdu

16:33 - Asayiş

30 Yıldır Arıcılık Yaparak En Kaliteli Balı Üretiyor

16:30 - Gündem