?>

Sattığı bahçesindeki konteynırını geri aldı, 88 yaşında cezaevine girdi

Kendi konteynırını aldı, 90 yaşında cezaevine girdi

Asayiş - 2 saat önce

Bursa’da 13 yıl önce emlakçıya arsa satan 88 yaşındaki adam, iddiaya göre arsadaki konteynırını geri alınca arsanın yeni sahibi şikayetçi oldu. 88 yaşındaki adam hakkında mahkeme hırsızlık suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Tutuklanıp cezaevine götürülen emekli adamın 80 yaşındaki eşi ise bir torba ilaçla onu cezaevine gönderdi. Bugüne kadar hiç bir suça karışmayan Necdet Özgel’in eşi Nurten Özgel, "Bu durumu içimize sindiremiyoruz" dedi.

Bursa’nın Karacabey ilçesinde yaşayan 88 yaşındaki Necdet Özgel, 13 yıl önce kendisine ait arsayı köydeki emlakçıya sattı. İddiaya göre Özgel, arsayı emlakçıya satarken, ‘arsamın içinde konteynır var, onu satmıyorum müsait olunca senden alırım’ dedi. Emlakçı da Özgel’e "ne zaman müsait olursan o zaman alırsın" karşılığını verdi.

Aradan geçen sürede, emlakçı arsayı başka bir müşteriye satınca yaşlı adama da ‘Sen konteynırını al, arsayı başka birine sattım’ dedi. Yaşlı adam da konteynırını alınca arsanın ikinci sahibi hırsızlık ihbarında bulundu. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, yaşlı adamı evinden aldıktan sonra adliyeye sevk etti.

Hakim karşısına çıkan yaşlı adam durumu izah etmesine rağmen, kendisine 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Verilen kararla Özgel ailesi ikinci bir şoku yaşadı. 88 yaşındaki adam jandarma ekiplerince Balat Açık Cezaevine sevk edilirken, yaşlı adamın 80 yaşındaki eşi ise, kendisini bir torba ilaçla uğurladı. Yaşlı adamın daha önce bir suç kaydının bulunmaması ve iddia üzerine cezaevine girmesine aile tepki gösterirken, "Bu adam 4 gün önce hastaneden çıktı, iddia üzerine cezaevine atıldı. Bu zamana kadar suç işlememiş şimdi mi suç işledi" diye konuştu.

Eşini bir torba ilaçla cezaevine gönderen 88 yaşındaki Nurten Özgel, "Eşim kendi arasını sattı, satarken de emlakçıya "konteynırı satmıyorum’ diye söyledi. Sonra emlakçı arsayı başka birine satınca eşime konteynırını al" demiş. Eşim de konteynırı alınca arsa sahibi şikayetçi oldu. Emlakçı da şahitlik yapmış. Eşimin kronik hastalıkları var, şimdi "kendi malını aldı" diye hırsızlıktan içeri aldılar. Hiç bir suçu yok, bu yaşta içeri girdi." diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Operasyonda 40 Gram Metamfetamin ve Av Tüfeği Ele Geçirildi

2025-01-29 11:58 - Asayiş

Yastık İçine Saklanmış Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-02-01 11:09 - Asayiş

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 76 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-04 12:49 - Asayiş

ANTALYA’DA 13 KİLOGRAM SKUNK VE METANFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ

2025-01-29 14:43 - Asayiş

Yolbulan metal işçilerine Başkan Amaç’tan destek

2025-01-30 16:51 - Genel

MUĞLA’DA  METAMFETAMİN, KOKAİN COK ÇEŞİTLİ UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

2025-02-01 12:30 - Asayiş

Zehir tacirlerine darbe: 15,5 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-01 12:29 - Asayiş

Samsun’da Extacy, Bonzai ve Metamfetamin Yakalandı

2025-01-29 15:20 - Asayiş

Muğla’nın Ocak ayı ihracatı 80,5 milyon dolar

2025-02-04 11:31 - Ekonomi

MARMARİS’TE MAHALLEYE GİRİŞ KAPISI

2025-01-29 11:25 - Marmaris

İlgili Haberler

Mersin’de 1 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı kazanın görüntüleri ortaya çıktı

12:49 - Asayiş

MUĞLA’DA 135 PARK VE BAHÇE DENETLENDİ

12:32 - Asayiş

Sıla bebek davası 7 Şubat’a ertelendi: Anne beraatini talep etti

12:42 - Asayiş

Elektrik dağıtım şirketlerini milyonlarca lira zarara uğratan şebeke çökertildi

12:45 - Asayiş

Okul servis araçlarına yönelik denetim

12:42 - Asayiş

Günün Manşetleri

Minikler, Depremzedelere Yardım Elini Uzattı

11:52 - Eğitim

Sobayı Tinerle Yakan Kişi Yaralandı

11:48 - Asayiş

Yakıtı Tükenen 2 F-35 Acil İniş Yaptı

11:47 - Dünya

Sıla Bebek Davasında İkinci Duruşma Başladı

11:43 - Asayiş

Sarı Serum Can Almaya Devam Ediyor

11:42 - Asayiş