?>

Savunma Sanayii Başkanı Görgün, GÖKBEY helikopteri ile tarihi bir uçuş gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanlığı savunma sanayii başkanı prof. Dr. Haluk görgün, jandarma genel komutanı orgeneral ali çardakçı ile birlikte, 30 ağustos zafer bayramı dolayısıyla düzenlenen “gökbey zafer uçuşu” programına katıldı.

Teknoloji - 5 ay önce

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakçı ile birlikte, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen “GÖKBEY Zafer Uçuşu” programına katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen “GÖKBEY Zafer Uçuşu” programına Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakçı ile birlikte katılım sağlayarak, T625 GÖKBEY Helikopteri ile tarihi bir uçuş gerçekleştirdi. Söz konusu uçuş, Türkiye’nin havadaki gücünü bir kez daha perçinledi. GÖKBEY Helikopteri telsizinden seslenen Başkan Görgün şunları kaydetti:

“Kıymetli Çalışma Arkadaşlarım; Bugün, 30 Ağustos Zafer Bayramını coşku içinde kutluyoruz. Bu özel günde GÖKBEY Helikopterimizin gösteri uçuşuna tanıklık etmekten büyük bir gurur duyuyorum. Cumhurbaşkanımızın Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonuyla, Türk mühendisliğinin ve savunma sanayiinin ulaştığı seviyeyi gözler önüne seriyoruz. Büyük Türk mühendisliği savunma sanayiimizin gelişiminde kritik bir rol oynayarak, ülkemizin teknolojik yetkinliğini dünyaya tanıtıyor. Savunma sanayiinde elde ettiğimiz başarılar, ülkemizi daha da yükseklere taşımamıza yardımcı oluyor. Bu başarılarda siz değerli meslektaşlarımızın katkısı büyüktür ve hep birlikte ülkemizi daha da güçlendirmeye devam edeceğiz. Herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, milletimizin ve onun sarsılmaz ruhunun daima var olmasını diliyorum. TUSAŞ tarafından tasarlanıp, üretilen T625 GÖKBEY Genel Maksat Helikopterinin test ve sertifikasyon faaliyetleri başarılı bir şekilde devam etmektedir. Yerli ve yabancı ihtiyaç sahibi kullanıcılar için millî imkânlar ile geliştirilen GÖKBEY helikopteri görevlerini en zorlu iklim ve coğrafyalarda dahi, yüksek irtifa ve yüksek sıcaklıkta, gece ve gündüz şartlarında TEI tarafından geliştirilen millî TS1400 Turboşaft Motoru ile etkin bir şekilde icra edebilecek”

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris sahilde antrenman yapan çocuklar şikayet edildi

2024-08-27 13:49 - Marmaris

Rektör Özölçer’den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

2024-08-29 14:23 - İnsan

Muğla Dalyan'da yiyeceğin gözdesi: Mavi Yengeç

2024-08-26 15:09 - Yaşam

Marmaris'te su yogası ve nefes çalışması

2024-08-27 12:49 - Marmaris

Muğla’ya iki yeni KYK yurdu: Kapasite 14 bin 611’e ulaştı

2024-08-24 10:35 - Genel

THY kabin amiri Onur Aykanat’ın öldüğü kazanın kamera görüntüleri ortaya çıktı

2024-08-30 18:59 - Asayiş

SALDA GÖLÜ, DÜNYA JEOLOJİK MİRAS LİSTESİ'NDE

2024-08-30 11:19 - Gündem

BEŞİKTAŞ MENTEŞE SPOR OKULU AÇILIYOR

2024-08-28 13:51 - Spor

Tepki yağıyor: Çocuklar geleceğimiz, bırakın çalışsınlar

2024-08-29 12:56 - Marmaris

Selçuk Özdağ: Sorularıma hala yanıt bekliyorum

2024-08-27 14:07 - Siyaset

İlgili Haberler

Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı Mut’ta öğrencilerle buluştu

13:31 - Teknoloji

Kepez’de çocuklar simülasyonla yolcu uçağı kullandı

12:55 - Teknoloji

Gaziantep’te Girişim Bilgi Sistemi verilerinin kullanımı için protokol imzaladı

16:44 - Teknoloji

Çilimli robotik kodlama sınıfı açıldı

13:55 - Teknoloji

Casper’den Sevgililer Günü’ne özel teknolojik dokunuş kırmızı Nirvana Z100

09:39 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Okullar Açıldı, Virüsler Yayılıyor

17:00 - Sağlık

Türk Tavuğu Artık Avrupa’da

16:58 - Ekonomi

Uludağ Yolunda Kış Lastiği Engeli

16:56 - Asayiş

Süper Lig’de 23. Haftanın Hakemleri Açıklandı

16:53 - Spor

Santorini’de Deprem Panik Yarattı

16:52 - Dünya