?>

Şehir hayatından sıkıldı Çemişgezek’e yerleşip milyonlarca solucanla organik gübre üretmeye başladı

Uzun yıllar ankara'da yaşayan 62 yaşındaki ali haydar koç, şehir hayatından sıkılınca, memleketi olan tunceli'nin çemişgezek ilçesine yerleşti. Koç, milyonlarca solucanla organik gübre üretmeye başladı.

Gündem - 8 ay önce

Uzun yıllar Ankara’da yaşayan 62 yaşındaki Ali Haydar Koç, şehir hayatından sıkılınca, memleketi olan Tunceli’nin Çemişgezek ilçesine yerleşti. Koç, milyonlarca solucanla organik gübre üretmeye başladı.

Çemişgezek ilçesine bağlı Tekeli köyünde 2 yıl önce 150 bin solucanla organik gübre üretimine başlayan Ali Haydar Koç, şimdi 12 milyonu aşkın solucanla organik gübre üretimine devam ediyor. Organik tarım üretimine de başlayan 62 yaşındaki Ali Haydar Koç, bölgede nadiren yapılan solucan gübresi üretimini geliştirmek ve tarım alanlarında kullanımını sağlamak için çabalarını sürdürüyor.

Solucan gübresinin bölgede henüz tam anlamıyla bilinmediğini aktaran üretici Ali Haydar Koç, "Şehir hayatından uzaklaşıp memleketim olan Çemişgezek ilçesine yerleştim. Burada organik üretime katkı sağlamayı düşündüm. Solucan gübresi üretmeye karar verdim. İki yılda 12 ton kadar gübre ürettik. Bir kısmını deneme amaçlı olarak perakende şekilde verdik. Bir kısmını ise kendi üretim sahamızda kullandık. Ürün, verim ve kalite bakımından farkını hemen gösterdi. Çok bilinmeyen bu üretim hakkındaki gerekli bilgiyi internet üzerinden, tez ve araştırma raporları okuyarak, videolar izleyerek edindim. Ayda 2 tona yaklaşan üretim kapasitesine ulaşmak üzereyiz. Çemişgezek ilçemize ve çevre il ve ilçelere gübreyi ulaştırmak amacındayız" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "İsrail Netanyahu ve çetesi barbardır, zalimdir, katildir, soykırımcıdır, savaş suçlusudur"

2024-10-04 22:52 - Siyaset

Marmaris pazarında fiyatlar uçuşa geçti

2024-10-10 16:06 - Marmaris

Semih Çelik tarafından öldürülen İkbal Uzuner’in babasının ifadesine ulaşıldı

2024-10-07 16:08 - Asayiş

KÜRE DAĞLARINDA MUHTEŞEM SONBAHAR GÜZELLİĞİ

2024-10-09 13:05 - Gezi

Semih Çelik’in Oda Fotoğrafları Ortaya Çıktı

2024-10-07 11:44 - Asayiş

DOĞASEVERLER, DEĞİRMENDERE KANYONU’NA YÜRÜDÜ

2024-10-07 12:05 - Gezi

HATİCE KEKEVA YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

2024-10-10 18:08 - Marmaris

İki genç kızı canice öldüren Semih Çelik’in odasının fotoğrafları ortaya çıktı

2024-10-05 20:17 - Asayiş

Trendyol Süper Lig: Adana Demirspor:1 - Samsunspor:0 (Maç devam ediyor)

2024-10-06 16:20 - Spor

Dokunursan zehirler, tavasını yersen süper

2024-10-08 13:59 - İnsan

İlgili Haberler

Mardin’de ‘17. Yeşilli Kiraz Festivali’ başladı

23:10 - Gündem

Gazipaşa’da caretta başı kesilmiş halde bulundu

22:34 - Gündem

Mardin’de soğutma çalışmaları sırasında çıkan yangın kontrol altına alındı

21:56 - Gündem

Gölyazı’nın geleceği ortak akılla şekillenecek

19:58 - Gündem

Alaplı’da jandarma teşkilatının kuruluş yıldönümü kutlandı

18:28 - Gündem

Günün Manşetleri

LGS Öncesi Öğrenci ve Velilere Kritik Uyarılar

16:33 - Eğitim

Merkez Bankası Rezervleri 155,9 Milyar Dolara Yükseldi

16:30 - Siyaset

Öğretmen Arkadaşını Öldüren Zanlı Tutuklandı

16:25 - Asayiş

Arılar şehir merkezini istila etti

15:58 - Asayiş

Köpek dövüştüren şahıslara operasyon

15:46 - Asayiş