?>

Şehit ailesini gururlandıran "Kış Tatbikatı-2025"

şehit ailesini gururlandıran "kış tatbikatı-2025"

İnsan - 2 saat önce

Kış Tatbikatı-2025, Kars’ta bulunan "Samsunlu Şehit Astsubay İlhan Hamlı"nın adını taşıyan atış ve tatbikat alanında devam ediyor.

Kış Tatbikatı-2025; Türkiye’nin ev sahipliğinde, Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından programı yönetilen, 3’üncü Ordu Komutanlığı kontrol ve yönetiminde, 9’uncu Kolordu Komutanlığı tarafından icrası yönetilen, dost ve müttefik unsurların da katılımıyla 14’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı tarafından, 20 Ocak-7 Şubat 2025 tarihleri arasında Kars’ta Şehit Astsubay İlhan Hamlı Atış ve Tatbikat Alanı’nda yapılıyor. Samsunlu Şehit Astsubay İlhan Hamlı’nın ağabeyi Ayhan Hamlı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden aldığı davet üzerine tatbikatın halka açık olarak gerçekleştirilen bölümüne Karslı şehit yakınları ve gazilerle birlikte onur konuğu olarak katıldı. "Tatbikat alanında her yer kardeşim kokuyordu"

Samsunlu Şehit Astsubay İstihkam Teknisyen Kıdemli Üstçvş İlhan Hamlı’nın, Kars 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı (Savaş İstihkam Bölüğünde) emrinde görevli iken 18 Nisan 1992‘de terör örgütü PKK’nın yol kesme eyleminde 3 astsubay arkadaşı ile birlikte hunharca şehit edildiğini hatırlatan ağabey Ayhan Hamlı, tatbikatı son derece vefalı ve anlamlı bulduğunu ifade ederek, "Tam 33 yıl önce kardeşimin görev yaptığı 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’ndan telefonla aranarak şehidimizin adını taşıyan tatbikat alanında Kars’ta gerçekleştirilen Kış Tatbikatı-2025 kapsamında tatbikatın bir bölümüne izleyici olarak davet edildik. Şehidin ağabeyi olarak bu teklifi tereddütsüz ve mazeretsiz kabul ettim. Bu teklif ailemiz için çok önemli ve kıymetli bir teklifti. Keşke mümkün olsaydı annemle birlikte gidebilseydik, hava şartları ve annemin yaşı nedeniyle şimdilik bu mümkün değildi. Belki başka bir tarihte ama annemin benden çok heyecanlandığını mutlu olduğunu hasta haline rağmen beni göndermesi çok kıymetliydi. 33 yıl önce büyük bir acıyla anne ve babamla birlikte şehidimizin naaşını Samsun’a getirmek üzere hayatımda ilk kez gittiğim Kars’a bu defa Samsun’dan 33 yıl sonra çok kıymetli bir davete icap ederek büyük bir gururla geldim. Kardeşimin bayrağı devrettiği değerli silah arkadaşları tarafından bir abi olarak karşılandım ve konuk edildim. Tatbikat alanına götürüldüğümde gördüm ki kardeşimin silah arkadaşları bayrağı daha yükseğe taşımışlar gururla dalgalandırıyorlar. Tatbikat alanında her yer kardeşim kokuyordu. Her askerin yüzünde kardeşimi gördüm. Tarifsiz duygular yaşadım. Hiç yalnız bırakılmadım, uzanan her elde kardeşimin sıcaklığı vardı. Bu gerçek bir vefaydı. Bu vefa Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Şanlı Türk Ordusu’nun şehitlerine rahat uyuyun vefasıydı. Herkes unutabilir ama Türk Silahlı Kuvvetleri unutmaz, unutturmaz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Operasyonda 40 Gram Metamfetamin ve Av Tüfeği Ele Geçirildi

2025-01-29 11:58 - Asayiş

Yastık İçine Saklanmış Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-02-01 11:09 - Asayiş

ANTALYA’DA 13 KİLOGRAM SKUNK VE METANFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ

2025-01-29 14:43 - Asayiş

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 76 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-04 12:49 - Asayiş

Yolbulan metal işçilerine Başkan Amaç’tan destek

2025-01-30 16:51 - Genel

MUĞLA’DA  METAMFETAMİN, KOKAİN COK ÇEŞİTLİ UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

2025-02-01 12:30 - Asayiş

Zehir tacirlerine darbe: 15,5 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-01 12:29 - Asayiş

Samsun’da Extacy, Bonzai ve Metamfetamin Yakalandı

2025-01-29 15:20 - Asayiş

MARMARİS’TE MAHALLEYE GİRİŞ KAPISI

2025-01-29 11:25 - Marmaris

PROF. ERCAN: SANTORİNİ DEPREMLERİ MUĞLA VE AYDIN’I ETKİLEMEZ

2025-02-03 15:39 - Gündem

İlgili Haberler

Kırıkkale Valisi Makas, Çerikli beldesinde esnaf ve vatandaşlarla buluştu

18:27 - İnsan

Çığ şehitleri mezarları başında anıldı

17:39 - İnsan

Sinop’ta UTTS taktıran vatandaş mağdur oldu

17:45 - İnsan

Bilecik’te 2024 yılında tahsis edilen ödenek toplamının 3 milyar 821 milyon 261 bin TL oldu

16:41 - İnsan

CEMAR Mermer ve Traverten, Türkiye-Suriye iktisadi İş Birliği Zirvesi’nde yerini aldı

16:34 - İnsan

Günün Manşetleri

Gassallar, Asrın Felaketinin Zorlu Yükünü Anlattı

16:32 - Gündem

İŞKUR Gençlik Programı Başladı

16:29 - Gündem

Beşiktaş’ın Cacace Planı Suya Düştü

16:26 - Spor

2 Yaşındaki Çocuk Su Dolu Çukura Düştü

16:26 - Asayiş

Kick Boks Şampiyonu Cami Görevlisini Dövdü

15:55 - Asayiş