?>

Şehitleri andılar, Gazze için dua ettiler

Erzurum’da bir grup ortaokul öğrencisi, öğretmenleri ile birlikte şehitleri anmak ve gazze için dua etmek amacıyla aziziye tabyası’na yürüyüş yaptı.

İnsan - 2 hafta önce

Erzurum’da bir grup ortaokul öğrencisi, öğretmenleri ile birlikte şehitleri anmak ve Gazze için dua etmek amacıyla Aziziye Tabyası’na yürüyüş yaptı.

Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, sabah saatlerinde Nene Hatun Tarihî Millî Parkı girişinde buluştular. Ellerinde Atatürk posteri ve Türk bayraklarıyla yaklaşık 3 kilometre yürüyen öğrenciler, Aziziye Tabyası’nın olduğu alanda Kuran-ı Kerim tilaveti okudular. Daha sonrada hep birlikte dua ettiler. Bu arada öğrencilere öğretmenleri tarafından Aziziye Tabyası’nda yaşanan kahramanlıklar anlatıldı.

Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Selçuk Göçgen, 64 öğrenci ve 5 öğretmen ile birlikte şehitlere saygı yürüyüşü yaptıklarını ve sonrasında Gazze’deki Müslümanlar için dua ettiklerini ifade ederek, "Bizlere bu vatanı miras bırakan, canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Öğrencilerimize hem milli hem de manevi değerlerimizi böyle anlamlı, tarihimize şahitlik etmiş bir yerde anlatmak daha güzel ve anlamlı oldu" şeklinde konuştu.

Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Burak Ekizler, öğrencilerin heyecan ve coşkusunun kendilerini mutlu ettiğini belirterek "Bir kez daha yarınlara dair umutlandık. Gençlerimizi bizi gururlandırdı. Bu toprak parçasını bizlere vatan kılan, geçmişte verilen büyük mücadeleler ve fedakârlıklardır. Bugün burada bulunmamız, o emeklerin ve inancın bir sonucudur. Bizlere emanet edilen vatanımızı, yanımızda bulunan öğrencilere, yarının liderlerine, en iyi şekilde sahip çıkmaları gerektiğini her fırsatta anlatmalıyız. Onlar, bu toprakların değerini ve önemini anlayarak, gelecek nesillere aktaracaklardır" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil’den yeni mesire alanı

2025-04-17 16:46 - Gündem

Grekoromen Güreş Milli Takımı, Kazakistan’dan 5 madalya ile döndü

2025-04-19 20:04 - Spor

Üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

2025-04-20 10:11 - Asayiş

İYİ Parti'li Ergun'dan Faiz Uyarısı

2025-04-16 13:11 - Ekonomi

Üzerinden tüfek ve tabanca çıktı

2025-04-20 09:42 - Asayiş

Gümüşhane’de Aile Yılı kapsamında veliler ve öğrenciler birlikte kitap okudu

2025-04-19 16:18 - Eğitim

100 milyon liralık 17 araç, SASKİ filosuna eklenecek

2025-04-18 12:43 - Gündem

Marmaris'te Erken Deniz Keyfi

2025-04-20 15:38 - Marmaris

Gazeteci Murat Ersan’a sokak ortasında saldırı

2025-04-15 20:11 - Marmaris

Vatandaşlar ‘işe alma taahhüdü verip sözünde durmadığını’ iddia etikleri şirkete tepki gösterdi

2025-04-19 12:33 - Gündem

İlgili Haberler

Samsun’da afet ve acil durum tedbirleri görüşüldü

23:24 - İnsan

Diyarbakır’da taksimetre ücretlerinde yüzde 30 ila 35 oranında iyileştirme bekleniyor

22:02 - İnsan

DİKO Başkanı Yüksel, hayatını kaybeden gazetecinin ailesine ziyarette bulundu

20:03 - İnsan

Nikah salounlarında "05.05.2025" yoğunluğu

18:55 - İnsan

Yığılca Türkiye’ye katkı sağlıyor

17:56 - İnsan

Günün Manşetleri

Uyuşturucu Satıcısı Adli Kontrolle Serbest Kaldı

17:02 - Asayiş

"05.05.2025" Evlilik Tarihi Türkiye Genelinde Yoğun İlgi Gördü

16:45 - Gündem

Tümörlerde Erken Tanı Hayat Kurtarıyor

15:42 - Sağlık

Türkiye'nin Kuş Göç Yolları Haritalanıyor

14:34 - Gündem

Gençler Kendilerini Ege'nin Serin Sularına Bıraktı

14:34 - İnsan