?>

Şeker hastalığı nedeniyle sağ ayağı kesilen malülen emekli işçinin zorlu yaşam mücadelesi

şeker hastalığı nedeniyle sağ ayağı kesilen malülen emekli işçinin zorlu yaşam mücadelesi

İnsan - 5 ay önce

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, kentin sevilen simalarından olan Murat Çolak, yaşadığı sağlık sorunları ve hayatın acımasız darbeleriyle sınanıyor. 20 yıldır mücadelesini verdiği şeker hastalığı nedeniyle 5 ay önce sağ ayağını kaybeden Çolak, "Hayata tutundum, ama hayat beni bıraktı" diyor.

Bir dönem Yetenek Sizsiniz yarışmasında Orhan Gencebay’ı taklit ederek adından söz ettiren Çolak, yaşadığı olumsuzluklara rağmen hayata gülümsemeye çalışıyor. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in kendisine gösterdiği ilgi ve destekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Çolak, "Bir babanın evladına yapmadığını bana yaptı" diyerek duygularını dile getirdi. Başkan Ömer Günel’den büyük destek

Aslında Başkan Ömer Günel’in desteği sadece bunlarla sınırlı değil. Çolak’ın ameliyatının hemen ardından kendisine elektrikli tekerlekli sandalye temin eden Başkan Ömer Günel, şimdi de protez ayak masraflarının tamamını üstlendi. Hatta neredeyse her gün Çolak’ı arayarak, "Gencebay, hayattan kopmak yok! Hayata sımsıkı bağlanacaksın!" diyerek onu motive ediyor. Çolak, "Başkanım benim ikinci babam gibi" diyerek Başkan Günel’e olan minnettarlığını belirtti. "Eşim beni tek bıraktı"

6 kardeş olmasına rağmen Kuşadası’nda tek başına yaşamak zorunda kalan Çolak, eşinin sağlık sorunları nedeniyle kendisini terk etmesine büyük üzüntü duyuyor. "Eşim beni tek bıraktı, 10 gün önce boşandık. Sebebi tamamen benim engelli kalmam. Bütün işimi kendim görüyordum, artık beceremiyorum" diyen Çolak, yaşadığı yalnızlığı ifade etti. "Oğlum uzakta, kardeşlerim kendi işleriyle meşgul"

26 yaşındaki oğlu İstanbul’da yaşayan Çolak, "Oğlum taksicilik yapıyor, ona gel diyemem. Onun da bir hayatı var. Ben Kuşadası sevdalısıyım, oraya gidemem" diyerek ailesiyle ilgili yaşadığı zorlukları anlattı. Kardeşlerinin de Türkiye’nin farklı şehirlerinde yaşadığını ve kendisine fazla destek olamadığını söyledi. "Hayallerim yarım kaldı"

Yaşadığı tüm zorluklara rağmen hayallerinden vazgeçmeyen Çolak, en büyük hayalinin Orhan Gencebay ile bir klip çekmek olduğunu söyledi. Yetenek Sizsiniz yarışmasında Orhan Gencebay ile tanışma fırsatı bulan Çolak, "Sağlığım yerine geldiğinde bu hayalimi gerçekleştirmek isterim" dedi. "Kuşadası’na aşık bir adam"

Kuşadası’na olan sevgisiyle bilinen Çolak, "Kuşadası sevdalısıyım, Söke’de doğdum, Kuşadası’nda yaşadım, tüm sevdiklerim dostlarım burada" diyerek yaşadığı yere olan bağlılığını vurguladı. "Arabesk ruhu ve yaşam felsefesi"

Orhan Gencebay’ın şarkılarını mırıldanan Çolak, arabesk müziğin hayatındaki yeri hakkında da konuştu. "İnsanın arabesk ruhu olması için hayatın ona sert davranması gerektiğini" söyleyen Çolak, "Arabeskte kendimi buluyorum. Çünkü hayat bana zaman zaman acımasız davrandı ama şükrediyorum. Benden daha kötü olan insanlar var. Geçen gün gördüm iki kolu iki ayağı olmayan insanlar da var. Benim sadece diz altından bir ayağım yok. Protezim olduktan sonra yine dimdik ayakta duracağım. Elim kolum da tutuyor, çalışmaya devam edeceğim. İnsanlar şükretmeyi bilmeli. Ben şükrediyorum ve tek bir şey istiyorum, Orhan Baba ile bir klip çekmek" diyerek sözlerini tamamladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA’NIN BAŞI SAĞ OLSUN ÇEVRE DOSTU OĞUZ ALTINBAŞ'I KAYBETTİK

2024-09-14 13:25 - Gündem

Galatasaray’da Victor Osimhen ilk antrenmanına çıktı

2024-09-13 00:33 - Spor

Fenerbahçe, Süper Lig’de Kasımpaşa’ya konuk olacak

2024-09-14 09:35 - Spor

Muğla’da şaşırtan “tıraş” fiyatları

2024-09-12 17:08 - Marmaris

200 YILLIK 3 BİN PARÇALI YÖRÜK ÜZESİ

2024-09-11 10:52 - Kültür Sanat

YANGIN RÜZGARIN ETKİSİ İLE BÜYÜDÜ

2024-09-07 16:21 - Asayiş

Muğla’daki yangın yolu kapattı

2024-09-07 16:08 - Asayiş

Sonat ve Efekan yaşam boyu ödüllerini aldı

2024-09-10 11:58 - Magazin

MXGP Türkiye’yi İspanyol pilot Jorge Prado kazandı

2024-09-08 21:29 - Spor

Narin’in cesedini dereye bırakan N.B.’nin, tutuklu Salim Güran tarafından ’tehdit edildiği’ iddiası

2024-09-10 23:54 - Asayiş

İlgili Haberler

Gazetecilerden Hasan Başyiğit’e vefa yemeği

18:14 - İnsan

Kütahya Belediyesi Halk Günü Toplantıları devam ediyor

18:14 - İnsan

Depremde hayatını kaybedenler anısına Süphan Dağı’na tırmanış

17:40 - İnsan

Yaşlı teyze eline aldığı çuvalla karda kaydı

17:21 - İnsan

Başkan Tavlı: "Karla mücadele çalışmalarımız sürüyor, yollarımız açık"

17:33 - İnsan

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık