?>

Selçuk Üniversitesi, TEKNOFEST’te çok sayıda projesiyle yarışacak

Selçuk üniversitesi; teknofest havacılık, uzay ve teknoloji festivali kapsamında hava savunma sistemleri, akıllı ulaşım, hyperloop geliştirme yarışması, uluslararası insansız hava aracı yarışması, insansız su altı sistemleri, drone yarışması, uluslararası elektrikli araç yarışması başta olmak üzere birçok kategoride yarışacak.

Teknoloji - 6 ay önce

Selçuk Üniversitesi; TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında hava savunma sistemleri, akıllı ulaşım, hyperloop geliştirme yarışması, uluslararası insansız hava aracı yarışması, insansız su altı sistemleri, drone yarışması, uluslararası elektrikli araç yarışması başta olmak üzere birçok kategoride yarışacak.

Selçuk Üniversitesi Gençlik Vadisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Terzioğlu, yaptığı açıklamada üniversite olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde 10’uncusu düzenlenen TEKNOFEST’e yönelik hazırlıklarının yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi. Uluslararası düzeyde organize edilen yarışmanın, Selçuk Üniversitesinde bir kültür haline geldiğini ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Terzioğlu, “TEKNOFEST kültürünün oluşması noktasında en büyük etkenlerden biri, üniversitemizin ve yönetimimizin öğrenci arkadaşlarımıza sunduğu imkanlardır, onların yanlarında olmalarıdır. Bu çerçevede kurulan Gençlik Vadisi Koordinatörlüğü de bunun net bir göstergesidir. Koordinatörlük olarak sadece TEKNOFEST özelinde değil, üniversitemiz adına ulusal ve uluslararası seviyede yarışmalara katılan tüm öğrencilerimizin yanındayız” dedi. “Öğrencilerimiz, hayallerini gerçekleştirmek için çalışıyor”

Dr. Öğr. Üyesi Hakan Terzioğlu, Selçuk Üniversitesinin paydaşları arasında bulunduğu TEKNOFEST’te üniversite olarak yarıştıkları kategori sayısının her geçen yıl daha da farklılaştığını belirterek, “Üniversitemiz adına bu sene itibarıyla hava savunma sistemleri yarışması, akıllı ulaşım yarışması, eğitim teknolojileri yarışması, hyperloop geliştirme yarışması, insanlık yararına teknoloji, insansız su altı sistemleri, psikolojide teknolojik uygulamalar yarışması, sağlıkta yapay zeka yarışması, TEKNOFEST drone şampiyonası, uluslararası efficiency challenge elektrikli araç yarışları, üniversite öğrencileri araştırma proje yarışmaları, uluslararası insansız hava aracı yarışması gibi bir çok kategoride öğrenci arkadaşlarımızın yarıştıklarını ve finale kalma, ödül alma yolunda çaba sarf ettiklerini ifade edebiliriz. Yaz ayları olmasına rağmen öğrenci arkadaşlarımız, gece gündüz demeden atölyelerimizde hayallerini gerçekleştirme adına çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede verdikleri emeklerin sonucunda da inşallah başarıya ulaşacaklarını düşünüyoruz” diye konuştu. “TEKNOFEST, kaybedenin olmadığı bir yarışma”

TEKNOFEST kapsamında şu an itibarıyla başvuruları yeni açılan kategorilerin yanında final aşaması tamamlanan yarışmaların da olduğunu aktaran Terzioğlu, şunları kaydetti: “Teknoloji Fakültesi öğrencimiz Muhammet Hakan Kırca’nın Dr. Öğr. Üyesi Sema Servi hocamızın danışmanlığında hazırladığı ‘Az Gören Bireyler İçin Eğlenceli Oyun Projesi’ adlı proje, TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’nda Sağlık kategorisinde üçüncülük ödülü almaya hak kazandı. Bu, TEKNOFEST 2024’te üniversitemiz adına alınan ilk ödülümüz oldu. İnşallah diğer arkadaşlarımızdan da böyle ödüller gelmesini bekliyoruz. Yarışmalardan aldığımız ödüller bizi mutlu ediyor, sevindiriyor. TEKNOFEST, bir başka yönüyle bakıldığında ise kaybedenin olmadığı bir yarışma. Derece elde edemeyen öğrencilerimize kendilerini geliştirmeleri adına bir deneyim sunuyor. Üniversitemiz açısından bunun en güzel tarafı, Selçuk Üniversitesi öğrencilerinin bunu bir kültür haline dönüştürüp kendilerini geliştirme noktasında bir araç olarak görmeleridir. Yarışmalara verdikleri değerin her geçen yıl giderek artıyor olması bizleri mutlu ediyor. Yarışmaların geleceğimizi inşa edecek olan mühendislerin yetişmesi noktasında önemli bir yere sahip olduğunu düşünüyoruz. Selçuk Üniversitesi olarak ülkemizin milli ve yerli teknoloji hamlesini benimseyen, ülkesi adına hayalleri olan, özgüvenli ve çalışkan öğrenciler yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz.”

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Dehşet anları güvenlik kamerasında

2024-08-09 12:10 - Asayiş

Büyükşehir’de Yetkili Sendika Karmaşası…

2024-08-06 15:58 - Gündem

KATLİAM YASASINA KARŞI, “KENT HAYVAN GÖNÜLLÜLERİ”

2024-08-03 12:15 - Gündem

Okan Buruk: “Cuma günü rekorlarla dolu yeni bir yıl için tekrar buluşacağız”

2024-08-07 20:20 - Spor

Eskişehir'de siyanürlü altın madeni herkesi zehirleyecek

2024-08-04 17:38 - ÇEVRE

Hakan Öner, Marmaris Kent Konseyi’nin Yeni Başkanı Seçildi

2024-08-03 21:55 - Marmaris

Camide bulduğu dövizleri polise teslim etti

2024-08-05 15:21 - Asayiş

HER TÜRLÜ HUZURUN YAŞANDIĞI ‘SAKİN ŞEHİR’LERİMİZ

2024-08-09 15:36 - Gezi

Başkan Ünlü: Marmaris son yıllarda daha fazla geriye gitmiş

2024-08-08 15:25 - Marmaris

MARMARİS AMOS'TA SİNTİNE SIKINTISI

2024-08-05 13:16 - Marmaris

İlgili Haberler

Hurda malzemeler ve çapa motoru ile yaptığı araç saatte 100 kilometre hıza ulaşıyor

09:58 - Teknoloji

Yılan balıklarının sır dolu yaşamını izleyip, yeni bir ürün geliştirdiler

08:08 - Teknoloji

Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı Mut’ta öğrencilerle buluştu

13:31 - Teknoloji

Kepez’de çocuklar simülasyonla yolcu uçağı kullandı

12:55 - Teknoloji

Gaziantep’te Girişim Bilgi Sistemi verilerinin kullanımı için protokol imzaladı

16:44 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık