?>

Seyyar manav ve fırın sayesinde ihtiyaçlarını karşılıyorlar

Eskişehir’de yaşadıkları bölgede market ve pazar olmamasından dolayı seyyar olarak gelen manav ve fırından alışveriş yapan vatandaşlar mağduriyetlerini dile getirerek yetkililerden yardım istedi.

Genel - 2 ay önce

Eskişehir’de yaşadıkları bölgede market ve pazar olmamasından dolayı seyyar olarak gelen manav ve fırından alışveriş yapan vatandaşlar mağduriyetlerini dile getirerek yetkililerden yardım istedi.

Odunpazarı İlçesi Karapınar Mahallesi’ndeki 448 hanenin bulunduğu Karapınar TOKİ konutlarında yaşayan yüzlerce kişi zor günler geçiriyor. Bölgede bulunan 1 adet küçük marketin de kapanmasıyla alışveriş yapacak yer bulamayan vatandaşlar, kilometrelerce uzaklıktaki marketlere gitmek zorunda kalıyor. Bölgenin yakınında semt pazarı kurulmaması da vatandaşların mağduriyetini arttırıyor. Site yönetiminin oluşan mağduriyeti en aza indirmek için yaptığı işbirliği ile bölgeye haftada 1 gün seyyar manav geliyor. Ayrıca farklı mahalledeki bir fırın işletmecisi de araçla ekmek getirip bölgede yaşayan vatandaşlara satış yapıyor. Şehir merkezine yaklaşık 4 kilometre mesafedeki Karapına’da yaşayan vatandaşlar, seyyar olarak gelen manav ve ekmek ile ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. “Seyyar manav gelirse ihtiyaçlarımızı alıyoruz, gelmezse alamıyoruz”

Kamyonetinin kasasını meyve ve sebze ile doldurup gelen manav sayesinde ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini belirten Sadiye Sarı, “Bakkal, market yok. Bu tarafta bir şeyler almak için gideceğimiz bir yer yok. Kendi başıma yaşıyorum ben, oldukça zor oluyor. Hiçbir yere gidemiyoruz. Seyyar manav gelirse ihtiyaçlarımızı alıyoruz, gelmezse alamıyoruz. Bu halde başka yere de gidemiyorum, zor oluyor. Ekmekçi gelmezse ekmek bile alamıyoruz” dedi. “Eşim iş yerinden dönüp de ekmek getirene kadar ben aç kalıyorum”

En yakın marketin dahi yürüme mesafesinde olmayışından dolayı gün içinde gidip gelemediklerini söyleyen Kezban Öksüz, “Sıkıntılarımız var. Bakkalımız, marketimiz yok. Belediye arka yolu kapatmıyor. Tabutlar geziyor, bizim çocuğumuzun çoluğumuzun bir garantisi yok. Çok sıkıntı oluyor. Bizim bu halimiz ne olacak? Aç kalıyoruz. Eşim iş yerinden dönüp de ekmek getirene kadar ben aç kalıyorum. Seyyar manav gelmezse tamamen aç kalacağız. Ayağımda platin var ben pazara gidemiyorum. Allah bu manavdan razı olsun, telefonla yalvardık öyle geldi. Belediye buranın ihalesini aldı, burası da kapandı. Halimiz ne olacak? Geceleri silahlar patlıyor, içen tekinsiz insanlar var. Bizim burada bir değil bin tane problemimiz var” diye konuştu. “Burada insanlar mağdur olmasın diye rica minnet günde iki defa ekmek aracı çağırıyoruz”

Bölgede yaşayan kişilerin mağduriyet yaşamaması için fırın, manav gibi yerlerden seyyar araç çağırdıklarını söyleyen Karapınar TOKİ yöneticisi Gökçehan Sakartepe, şu ifadeleri kullandı:

“Burada 448 hane var. Her hanede 4 kişinin yaşadığını düşünürsek burada en az bin 800 kişi yaşıyoruz. Belediye arsayı zapt edip kendine büfe yaptı. Bu büfeyi ihale üzerinden satışa çıkardı. İhalenin alınmasına rağmen büfe açılmadı. Burada insanlar mağdur olmasın diye rica minnet günde iki defa ekmek aracı çağırıyoruz. Yaşlılarımız var ekmek alamıyorlar. Kazım Bey’i arıyoruz, randevu vermiyor. Otobüsümüz yok, ulaşım oldukça sıkıntı. Geceleri arka tarafta sürekli alkol alıyorlar. Güvenliğimiz yok. Bununla ilgili birçok yere başvurdum. Burada halk mağdur. Ben yönetim olarak elimden geleni yapıyorum. Ekmeği ve manav ürünleri siparişle getirtiyorum ama elimden başka bir şey gelmiyor. Belediye’den hiçbir şekilde yararlanamıyoruz. Buraya 2014 yılından beri bir çivi bile çakılmadı. Kışın kepçe tutup yolları ben açtırıyorum. Buradaki insanların ulaşımını sağlamak lazım. Yolu bile yapmıyorlar.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kayseri Esen Metal SK liderliğini sürdürüyor

2024-11-19 08:49 - Spor

Narkotik dedektör köpeği Tony, araçtaki zulada eroin ve metamfetamin buldu

2024-11-22 13:43 - Asayiş

Serdivan’da internet artık Wi-Free

2024-11-23 10:35 - Genel

Ağrı’da tırın dorsesinde 16 kilo 200 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-18 21:07 - Asayiş

Otobüste yolcunun yastığında metamfetamin ele geçirildi

2024-11-18 20:51 - Asayiş

Ağrı’da tırın su tankına gizlenmiş 7 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-20 19:15 - Asayiş

8 kilogram metamfetamini buzdolabına sakladılar, ’Fırtına’dan kaçamadılar

2024-11-19 23:10 - Asayiş

Muğla’ya yağmur sonrası soğuk hava uyarısı

2024-11-22 07:50 - Gündem

TEĞMEN EBRU EROĞLU İÇİN İMZA KAMPANYASI

2024-11-18 14:38 - Gündem

Karaman’da otomobil römork ve bariyerlere çarptı: 4 yaralı

2024-11-21 15:59 - Asayiş

İlgili Haberler

Mali müşavirlere ’dönem sonu’ ve ’enflasyon düzeltmesi’ bilgilendirmesi

17:31 - Genel

İŞKUR’dan üniversite öğrencilerine iş deneyimi ve maddi destek fırsatı

17:06 - Genel

Beylikdüzü Belediyesi’nden Hatay Defne’ye etüt merkezi

16:58 - Genel

Milli Eğitim Bakanlığıyla Yeşilay arasında "Bağımsızlık Seferberliği" kampanyası işbirliği protokolü imzalandı

16:38 - Genel

Başkan Aydın vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor

16:34 - Genel

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık