?>

Sıcaktan kaçarken canlarını hiçe sayıyorlar

Motosiklet eğitmenleri kask, eldiven ve diğer ekipmanların önemine dikkat çekti

İnsan - 6 ay önce

Eskişehir’de yüksek hava sıcaklığı nedeniyle terledikleri gerekçesiyle ekipmanlarını takmayan motosiklet sürücülerini uyaran sürücü kursu öğretmeni Halil İbrahim Hiçyılmaz, “Düşerken genelde ilk önce kafayı ya da çeneyi vuruyorsunuz ve ilk önce elimizi koyuyoruz. O açıdan kask ve eldiven çok önemli” dedi.

Yaz mevsimi nedeniyle yurt genelinde sıcak havalar etkisini sürdürüyor. Yüksek sıcaklıklarda pek çok vatandaş bunaldığını hissederken, bazı motosiklet sürücüleri terledikleri gerekçesiyle kasklarını ve diğer koruma ekipmanlarını takmıyor. Zorunlu olmasına rağmen kaskını bile takmadan eksik şekilde trafiğe çıkan motosiklet kullanıcılarıyla ilgili konuşan sürücü kursu öğretmeni Halil İbrahim Hiçyılmaz, vatandaşların ekipmansız gezmek yerine değerlendirebileceği alternatif çözüm önerilerini paylaştı. Kask takarken pamuklu bandana kullanılabileceğini ve havalandırma sistemlerinin açılması gerektiğini söyleyen Hiçyılmaz, yazlık montların terletici olması nedeniyle ’body armor’ adı verilen fileli ancak omuz, dirsek, göğüs ve sırt koruması bulunan kıyafetlerin alınabileceğini ifade etti. Kasktan sonra en önemli eşyanın ise eldiven olduğunu belirten motosiklet eğitmeni, arkalarına binecek artçıların ekipmanlarına dikkat etmeleri konusunda da sürücüleri uyardı. “Düştüğünüz zaman genelde ilk önce kafayı ya da çeneyi vuruyorsunuz”

Konuyla ilgili konuşan Halil İbrahim Hiçyılmaz, “Kask takmak mecburi ve 690 TL cezası var. Vatandaşlar kaskın içerisine bandana takabilirler. Zaten kask kirlenmesin diye takıyoruz onu. Mesela onun pamuklularını kullanabilirler. Kasklarda havalandırma sistemleri oluyor. Kullanan sürücü onları açacak. Ekipman olarak yazlık montlar polyester içerikli olduğu için terletebilir. O yüzden body armor dediğimiz fileli ama omuz, dirsek, göğüs ve sırt koruması olan kıyafetler mevcut. Çünkü düştüğünüz zaman genelde ilk önce kafayı ya da çeneyi vuruyorsunuz. Kask o yönden çok önemli. Ondan sonra eldiven çok önemli. Düşerken ilk önce elimizi koyuyoruz, sonra genelde omuz ve kalça çarpar. Mesela belli testlerden geçen kasklar var. Onlara dikkat edilmeli. Zaten 3-4 bin liranın altında düzgün kask alamazsınız. Kask deneyerek alınmalı ve kafaya oturduğu zaman kafatasını sıkmayacak. Artı olarak, kasklarda ilk başta yanakları sıkması gerekiyor. Ben sağa döndüğümde kaskın oynamaması gerekiyor. Artçıda kask mecburiyeti var. Diğer ekipmanlara genelde bir şey demiyorlar ama mesela benim ekipmanım iyi ise çıkarıp artçıya veriyorum yani” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA’DA DENİZE GİRİLECEK 145 MUHTEŞEM YER

2024-08-23 16:13 - Turizm

Köyceğiz olağanüstü kuraklıkla karşı karşıya

2024-08-22 14:47 - Gündem

Çankırı’daki orman yangını hızla büyüyor: 4 köy tahliye edildi

2024-08-19 20:19 - Asayiş

YANAN ORMANDA ÇAM BALI ÜRETİMİ ANCAK 40 YIL SONRA

2024-08-21 12:09 - Asayiş

ÜLKE CAYIR CAYIR YANIYOR  

2024-08-19 12:50 - Asayiş

MARMARİS'İN EN LEZZETLİ NOKTASI: MACROCENTER KAPILARINI AÇTI!

2024-08-23 14:46 - Genel

Muğla’ya iki yeni KYK yurdu: Kapasite 14 bin 611’e ulaştı

2024-08-24 10:35 - Genel

Datça'da orman içi çöplüğe döndü

2024-08-20 14:19 - ÇEVRE

Alevler söndü ama yüreğimiz yanıyor

2024-08-20 13:43 - ÇEVRE

Yedi Uyurlar ve efsaneler şehri: TARSUS

2024-08-22 12:37 - Gezi

İlgili Haberler

Karabük Belediyesi 100 personelle buzlu yollar için sahada görev yapıyor

00:37 - İnsan

Gaziosmanpaşa’da soğuk havalarda 2 bin kişiye sıcak çorba ikramı

22:20 - İnsan

Şanlıurfa’da yolda kalan sürücünün yardımına jandarma koştu

21:27 - İnsan

Samsun’da vatandaşların kar eğlencesi: Ellerinde poşetlerle sokakta kaydılar

20:37 - İnsan

Karla mücadele ekiplerine sucuk ekmek

19:43 - İnsan

Günün Manşetleri

Sokak ortasında husumetlisini vurdu

16:35 - Asayiş

Kazada Tırın Sürücü Kabini İkiye Ayrıldı

16:15 - Asayiş

Ramazan ve Yaz Aylarının Vazgeçilmezi!

14:58 - İnsan

Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu Eşleşmeleri Açıklandı

14:25 - Spor

Anne Adaylarına Özel Seminer

14:24 - Eğitim