?>

Silivri’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Silivri belediyesi tarafından cumhuriyetin 101. Yıl dönümü, silivri sahilinde coşkulu bir etkinlikle kutlandı

Genel - 6 ay önce

Silivri Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 101. yıl dönümü, Silivri sahilinde coşkulu bir etkinlikle kutlandı. Kutlamalar, fener alayı ile başlayarak sahilde renkli görüntülere sahne oldu. Ardından, ünlü sanatçı İlyas Yalçıntaş’ın konseriyle devam eden etkinlikte Silivrililer unutulmaz bir akşam yaşadı.

Cumhuriyetin 101. yılı kutlamaları, Silivri’de eski kaymakamlık binasının önünden başlayan coşkulu bir fener alayı ile başladı. Yürüyüşe Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve eşi Hayriye Sena Balcıoğlu, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ile ilçe protokolü katıldı. Bando eşliğinde sahile kadar süren yürüyüşte meşaleler yakılarak Cumhuriyet coşkusu doyasıya yaşandı. Gece, DJ Emre’nin sahne performansı ve bando takımının marşlarıyla devam etti. Ardından sahneye çıkan sanatçı İlyas Yalçıntaş, Silivri sahilinde Cumhuriyet coşkusunu doruğa taşıdı.

Cumhuriyetin birleştirici gücünden söz eden Başkan Balcıoğlu, şöyle konuştu:

“Cumhuriyet, yalnızca bizlerin değil, dünyanın dört bir yanında tüm mazlum milletlerin ilham kaynağıdır. Cumhuriyet, yokluk, esaret ve umutsuzluk içinde direnen bir halkın, özgürlük ve bağımsızlık hayalini gerçekleştirme mücadelesidir. Bu gece, Silivri’de görüyorum ki, farklı düşüncelere, inançlara sahip insanlar omuz omuza, ayrım gözetmeksizin bu coşkuyu paylaşıyor. İşte Cumhuriyet budur; birleştirici, kucaklayıcı, bir halkın ortak gururudur!” “Cumhuriyet, birbirimize verdiğimiz namus ve şeref sözüdür!”

Cumhuriyetin 101. Yılının ilk günkü coşkuyla kutlandığını ifade eden Başkan Balcıoğlu, “Silivri’de ayrımız gayrımız yok. Silivri’de, siyasi görüşü, inancı, fikri, memleketi ne olursa olsun kimse ötekileştirilmiyor. İşte bunun için, Cumhuriyetin 101. yılını ilk günkü coşkuyla kutluyoruz. Kutlu olsun Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet!” dedi.

Konuşmasında Cumhuriyet gençlerine seslenen Başkan Balcıoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bütün ümidim gençliktedir” sözlerini hatırlattı. Demokrasiye inanan, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek için canla, başla çalıştığını kaydeden Başkan Balcıoğlu, Cumhuriyetin gençler sayesinde ilelebet payidar kalacağını vurguladı. Cumhuriyetin herkese eşit ve refah dolu bir yaşam sağladığını açıklayan Başkan Balcıoğlu, “O mavi gözlü devin, Büyük Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğiz!” dedi. “Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir”

Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın “Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir” sözünü ilham aldıklarının altını çizen Başkan Balcıoğlu, “Bizim için belediyecilik demek, Atamızdan aldığımız ilhamla kimsesizlerin kimsesi olmak demektir. İşte bu yüzden, Silivri’mizde hiçbir yurttaşımızı kimsesiz hissettirmeyeceğiz! Silivri’mizi Atatürk’ün izinde, Cumhuriyet’in ışığında yöneterek, yardımlaşmanın, dayanışmanın, sevinçte ve kederde bir olmanın en güçlü simgesi yapacağız” dedi.

Cumhuriyetin teminatı gençler ve kadınların Cumhuriyetin ebediyen var olmasını sağlayacaklarını dile getiren Başkan Balcıoğlu, dayanışmanın Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek ayakta tutacağını vurguladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kayseri Esen Metal SK:2 - Erciyes Esen Makina FK: 0

2024-10-29 09:31 - Spor

Doğubayazıt’ta 8 kilo metamfetamin ve 32 bin hap ele geçirildi

2024-10-23 14:01 - Asayiş

10 kilo 244 gram metanfetamin ele geçirildi

2024-10-25 10:39 - Asayiş

Ağrı’da 142 kilo sıvı metamfetamin ele geçirildi

2024-10-28 23:14 - Asayiş

Marmaris'e yakışmayan görüntü ve koku

2024-10-26 12:53 - Marmaris

Prof. Dr. Şen: "Tüp mide ameliyatı olanlarda düşük ayak sendromu tehlikesi var"

2024-10-25 09:40 - Sağlık

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılışı gerçekleştirildi

2024-10-23 13:15 - Genel

Marmaris’te çay ve simit 10, tuvalet 30 lira

2024-10-25 11:42 - Marmaris

HALFETİ: HALİL İLE FATMA’NIN EFSANESİYLE DOLAŞAN KAYIP KENT

2024-10-23 13:06 - Gezi

Paraçele Marmaris’e Geri Döndü

2024-10-28 16:24 - Marmaris

İlgili Haberler

Afyonkarahisar’da minikler ’Nüfusmatik’i tiyatro ile tanıttı

13:33 - Genel

Kartepe Teleferikte bayrama özel yüzde 50 indirim

13:28 - Genel

Bakan Göktaş: "Hedefimiz çocukların güvenle büyüyüp, aidiyet hissiyle kök salacağı bir toplum inşa etmektir"

13:17 - Genel

Fethiye’de Kaymakamlık koltuğunu öğrenciler devraldı

13:08 - Genel

Başkan Aras: "23 Nisan, milletin kurşunların gölgesinde kendi geleceğine sahip çıktığı gündür"

13:06 - Genel

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık