?>

Silvanlı öğrencilerin ’SenseWear: Görme Engelliler İçin Akıllı Giyilebilir Cihaz’ projesi üçüncülük getirdi

Diyarbakır'da, silvan bilim ve sanat merkezi öğrencileri rumeysa yalçınkaya ve metin yetişgin'in 'sensewear: Görme engelliler için akıllı giyilebilir cihaz projesi', tübitak 2204-b ortaokul öğrencileri araştırma projeleri malatya bölge finali'nde üçüncülük getirdi.

Eğitim - 5 gün önce

Diyarbakır’da, Silvan Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Rumeysa Yalçınkaya ve Metin Yetişgin’in ’SenseWear: Görme Engelliler İçin Akıllı Giyilebilir Cihaz Projesi’, TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Malatya Bölge Finali’nde üçüncülük getirdi.

Silvan Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Rumeysa Yalçınkaya ve Metin Yetişgin, TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Malatya Bölge Finali’nde üçüncülük elde etti. Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Önder Andıç, "Bilim ve sanatın ışığında yürüyen gençlerimiz, bizlere umut ve gurur kaynağı olmaktadır. Bu başarı, Silvan’da bilimsel çalışmalara verilen önemin bir göstergesidir. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerini yürekten kutluyorum. Yarışmaya, ’SenseWear: Görme Engelliler İçin Akıllı Giyilebilir Cihaz’ projesiyle katılan öğrencilerimiz, kıyafetlere dikilebilen akıllı kartlarla ziyaretçilerin ilgisini çekmiştir. Görme engelli bireylerin ihtiyaçlarına göre tasarlanan akıllı kıyafetler, onlar için hareket kolaylığı ve özgür hareket edebilmeleri adına önemli fikirler içermektedir. Akıllı kartlar sayesinde engelli birey herhangi bir engel ya da cisim ile karşılaştığında sesli olarak uyarılmakta, kaza ve tehlikelerin önüne geçilmektedir. Tasarımı yapılan akıllı cihazlar, kolayca taşınabilir, maliyeti uygun, yapay zeka destekli ve portatif (sensörlerin ihtiyaçlara göre değişebildiği), aynı zamanda çocukların analiz ve sentez yeteneklerini geliştirecek içeriğe sahiptir" dedi.

Andıç, "Tasarımlar geliştirmeye açık, her türlü fikrin özgürce işlenebileceği ve kıyafete dikilebileceği, geleneksel ve modern tasarımların bir arada kullanabileceği sınırsız kullanım alanına sahiptir. Giyilebilir teknolojiler ile ilgili projeyle ’TEKNOFEST Engelli Yaşam Teknolojileri Projesi’ne de başvuru yapılmıştır" ifadelerine yer verdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

36 Bin Metrekarelik Gençlik Parkı İnşaatı Başladı

2025-04-07 09:33 - Gündem

Marmaris’te otopark çilesi otogarda da devam ediyor

2025-04-05 15:29 - Marmaris

Kastamonu’da yunus balıklarından görsel şölen

2025-04-05 13:41 - Gündem

Muğlalı Doktor Antalya'da Hayatını Kaybetti

2025-04-09 10:43 - Asayiş

Ak Parti Muğla Milletvekili Mete’den örnek davranış

2025-04-04 16:16 - Marmaris

Ticari yatta göçmen kaçakçıları ve düzensiz göçmenler yakalandı

2025-04-09 21:18 - Asayiş

MARMARİS'TE OTEL YANGININDA 24 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

2025-04-04 11:51 - Marmaris

Muğla Büyükşehir kültür gezilerini başlatıyor

2025-04-08 15:42 - Genel

Marmaris'te Anaokulu Yanında Domuz Sürprizi

2025-04-10 11:45 - Gündem

GENÇ YAŞTA HAYATA GÖZLERİNİ YUMDU

2025-04-04 17:05 - İnsan

İlgili Haberler

"İngilizce Sokağı Projesi", Vali Eldivan tarafından yerinde incelendi

20:18 - Eğitim

Bolu’yu Türkiye finallerinde temsil edecekler

18:30 - Eğitim

Çorum’da iki semt pazarı proje kapsamında kapalı hale geliyor

18:21 - Eğitim

Çorum Belediyesinden güvenlik personeline iletişim hizmeti

17:30 - Eğitim

Okulda Türkiye Yüzyılı Maarif Eğitim modeli toplantısı

17:14 - Eğitim

Günün Manşetleri

Ayı Arı Kovanlarını Parçaladı

16:37 - Asayiş

Galatasaray'da Bodrum FK Maçı Hazırlıkları Başladı

16:05 - Spor

Terörist Mağarası TSK Tarafından İmha Edildi

16:02 - Asayiş

Ayrılmak İstediği Erkek Arkadaşı Tarafından Bıçaklanarak Öldürüldü

15:57 - Asayiş

Sağlık çalışanı evinde ölü bulundu

14:18 - Asayiş