?>

Sinekler üremesin diye topladığı araç lastiklerinden çiçek bahçesi yaptı

Hatay’ın defne ilçesinde yaşayan ve sokaklardan topladığı atık lastikleri çiçeklerle değerlendiren hüseyin şaker, moloz yığınını umut bahçesine dönüştürerek depremin izlerini silmeyi amaçlıyor.

Gündem - 2 ay önce

Hatay’ın Defne ilçesinde yaşayan ve sokaklardan topladığı atık lastikleri çiçek dikerek değerlendiren Hüseyin Şaker, moloz yığınlarıyla kaplı arsayı yaklaşık 200 lastikle çiçek bahçesine dönüştürdü.

Defne ilçesi Sümerler Mahallesi’nde yaşayan ve belediye personeli olan Hüseyin Şaker, kış aylarında işi gereği boş araziye atılmış lastikleri topluyor. Bir yıldır topladığı boş lastikleri eve getiren Şaker, lastikleri saksı olarak kullandı ve içlerini toprakla doldurdu. Yaklaşık 200 lastiği saksı olarak kullanan Şaker, içlerine çiçek dikti. Moloz yığınlarıyla kaplı arsaya yeni bir görünüm kazandıran Şaker’in azimle ve hevesle oluşturduğu çiçek bahçesi komşular tarafından beğeni topladı. “Bu lastiklerin hepsi atık ve değerlendirmek istedim”

Sokaklardan topladığı atık lastiklerden çiçek bahçesi oluşturan Hüseyin Şaker, “Ben belediye personelim. Bizi kışın boş lastikleri toplamak için gönderirler. Çünkü bu boş lastikler içinde su biriktiği için sinek üremesine sebep olur. Ben de topladıklarım lastikleri eve getirdim. Lastiklerle dekor verip çiçeklendirdik. Depremden dolayı sıkıntılar büyükten sonra bu çadırı kurduk. Benim evim sağlam ama depremden dolayı bayağı ürküyoruz. Emek ister ve biz de boş zamanımızı değerlendirdik. Burada papatya, horoz ibiği, salon çiçekleri ve bayağı çiçek var. Bu şekilde yeşillendirmek için ağaçlandırdık. Burada ortalama 150 ila 200 lastik var. Bu lastiklerin hepsi atık ve değerlendirmek istedim” dedi. “Eski görüntü zaten bize sürekli depreme hatırlatıyordu ama şu an o görüntüyü sildik”

Geçen yıl moloz yığınlarıyla kaplı alanın bu yıl çiçek bahçesine dönüştüğünü ifade ede Hüseyin Şaker, “Her gün bu yeni inşaatlardan ve toprak temelleri açan yerlerden toprak getirerek lastikleri doldurdum. Şimdi burada 3 katlı bina var. Deprem zamanı bunlar yıkıldığı için her taraf molozdu. Birde sadece burası yıkıldığı için bizde dedik ki burası moloz şeklinde kalmasın. Mahallenin ortasını bir güzelleştirelim dedim. Amacım herkes o görüntüyü görmesin. Buraya oturduğumuz zaman ve komşular balkondan baktıkları zaman şu görüntüyü görsünler. Eski görüntü zaten bize sürekli depreme hatırlatıyordu ama şu an bütün o şeyleri sildik” şeklinde konuştu.

“Depremin yaralarını bir nebzede olsa komşumuz bu bahçeyi yaparak bir nebze silmiş oldu”

Pencereden her baktığında moloz yığınları yerine çiçek bahçesi görmenin mutluluğunu yaşayan Yusuf Yasinoğlu, “Komşumuzun ellerine sağlık ve elleri dert görmesin. Çok güzel bir bahçe olmuş. Burası daha önce 3 katlı bir binaydı ve yıkılarak molozlar içerisinde kaldı. Pencereden her baktığımızda moloz yığını vardı. Bizde o depremin yaraları vardı. Depremin yaralarını bir nebzede olsa komşumuz bu bahçeyi yaparak bir nebze silmiş oldu. Pencereyi açtığımız zaman ne güzel çiçekler, böcekler, her şey çok güzel” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Abdülkerim Bardakcı ’dalya’ dedi

2024-12-22 18:10 - Spor

Kanada Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland istifa etti

2024-12-16 23:20 - Siyaset

Samsun’da uyuşturucu operasyonu: 516 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-20 22:44 - Asayiş

Batman’da çocuğun parmağına sıkışan metal, itfaiye ekiplerince çıkarıldı

2024-12-21 17:21 - Asayiş

Kötekli Kavşağında Trafik Düzenlemesi

2024-12-22 22:09 - Genel

FETHİYE GÜNLÜKLÜ KOYU'NDAKİ YAPILAŞMA İPTAL EDİLDİ

2024-12-18 16:40 - Asayiş

Marmaris'te 24 saatte hava sürprizleri

2024-12-21 14:04 - Marmaris

Marmaris'in Doğal Cenneti, Turgut Şelalesi

2024-12-20 12:33 - Marmaris

KIZKUMU: DÜNYACA BİLİNEN EFSANEVİ GÜZELLİK

2024-12-16 12:16 - Marmaris

Helikopter kazasında hayatını kaybeden ATT Selçuk Saykal’ın son görüntüleri

2024-12-23 00:18 - İnsan

İlgili Haberler

Trabzon’da kapalı mahalle yolları ulaşıma açılıyor

14:06 - Gündem

Evsel atıklar terfi merkezlerine zarar veriyor

13:49 - Gündem

Çanakkale Boğazı’nda müsilajın deniz dibindeki yoğunluğu arttı

13:29 - Gündem

Prof. Dr. Muhittin Eren Uçkan: "Denizaltı fayları kara alanlarını etkileyebilir"

13:18 - Gündem

Taşkınlara ve logar tıkanıklarına karşı tedbir alınıyor

13:25 - Gündem

Günün Manşetleri

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi için Kadrosunu Güncelledi

13:00 - Spor

Habur’da 370 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi

13:00 - Asayiş

Yapay Zeka Yardımıyla Cezayı İptal Ettirdi

12:43 - Asayiş

Anneye 27 Yıl 9 Ay Hapis Cezası

12:10 - Asayiş

Beşiktaş, Sivasspor Deplasmanında 3 Puan Peşinde

12:09 - Spor