?>

Şırdan yerken ölüyordu, matematik öğretmeni “Heimlich manevrası” ile kurtardı

Nefes borusuna şırdan parçası kaçan övünç şan (solda) ve hayatını kurtardan matematik öğretimeni kadir bardakçı

Genel - 2 ay önce

Adana’da yediği şırdanın parçası nefes borusuna kaçan şahsı matematik öğretmeni Heimlich manevrası ile kurtardı.

Adana’da yaşayan Övünç Şan (29), iş çıkışında ailesiyle birlikte bir şırdancıya gitti. Burada şırdan yiyen Övünç Şan’ın nefes borusuna yediği yemeğin parçası kaçtı. Aynı restoranda yemek yiyen matematik öğretmeni Kadir Bardakçı (36), Şan’ın yardımına koştu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önceden verilen ilk yardım eğitimlerinde “Heimlich manevrası”nı öğrenen Bardakçı, bu yöntemle Şan’ın nefes borusuna kaçan şırdan parçasının çıkmasını sağladı. Yaşananlar ise güvenlik kameralarına yansıdı. “Şırdan güzel görünüyordu, hızlı yedim, boğazıma takıldı”

Övünç Şan, “İşten çıktıktan sonra eşim ve çocuğumu evden alıp şırdan yemeye geldik. Şırdanlar o kadar güzel görünüyordu ki, ben de günün vermiş olduğu açıklıkla beraber birden hızlıca yemeye başladım. İlk aldığım lokmayı o kadar büyük ısırdım ki ilk başta öksürük oldu. Sonra lokmamı yutmaya çalıştıkça boğazıma takıldı” dedi. “Benim kahramanım, can borcum var”

Kendisini kurtaran kişiye minnet duyduğunu belirten Şan, ”Nefes alamadığımı anladım. Herkes bir telaş içerisinde, eşim ve buradaki insanlar bana yardım etmeye koşturdu. Burada az önce tanıştığım Kadir Bey, o benim kahramanım. Beni hayata döndürdü, kendisine can borcum var. Yapmış olduğu Heimlich manevrası ile boğazımda kalan lokmayı çıkardı. Nefes almaya başladım, kendisine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kadir Bardakçı ise, ”Yemek yerken bağırtıya çıktım. Olayın ne olduğunu anlamaya çalıştım, sonra arkadaşımızın yediği yemeğin nefes borusuna kaçtığını fark ettim. Daha önce de Milli Eğitimin düzenlemiş olduğu eğitimlerle Heimlich manevrasını öğrenmiştim. Aldığımız eğitimler haricinde hiç denememiştim, ilk defa başımıza geldi. O da çok şükür işe yaradı, arkadaşımız nefes almaya başladı" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Narkotik dedektör köpeği Tony, araçtaki zulada eroin ve metamfetamin buldu

2024-11-22 13:43 - Asayiş

Serdivan’da internet artık Wi-Free

2024-11-23 10:35 - Genel

Ağrı’da tırın su tankına gizlenmiş 7 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-20 19:15 - Asayiş

Muğla’ya yağmur sonrası soğuk hava uyarısı

2024-11-22 07:50 - Gündem

Karaman’da otomobil römork ve bariyerlere çarptı: 4 yaralı

2024-11-21 15:59 - Asayiş

Kula’da öğrencilere diyabet ve bağımlılıkla mücadele eğitimi

2024-11-21 11:08 - Sağlık

Yenişehir’e akıllı otopark ve öğrenci apartları müjdesi

2024-11-23 14:59 - Ekonomi

Judo gençler müsabakaları sona erdi

2024-11-26 19:14 - Spor

Vali Aksoy Öğretmenler Günü kutlama programına katıldı

2024-11-25 17:52 - İnsan

Oltu polisinden kış lastiği kontrolü

2024-11-21 16:48 - Asayiş

İlgili Haberler

Başkan Çerkez’den golbol takımına destek

19:24 - Genel

Deprem bölgesindeki cami ve Kur’an kurslarına destek için hayır çarşısı açıldı

18:42 - Genel

Efeler Belediyesi’nin misafirhanesi düzenlenen tören ile hizmete açıldı

18:16 - Genel

Ekipler ambulansın yolunu açtı, hasta hastaneye yetiştirildi

17:52 - Genel

İncirliova’ya ucuz et mağazası için imzalar atıldı

17:48 - Genel

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık