?>

Şırnak’ta kardiyoloji branşında ileri teknoloji

Düzenlenen kursun ardından konuşan uzman doktor mehmet emin gökçe, “yakın zamanda ileri merkezlerde yapılan yeni bir tedavi modalitesini de şırnak devlet hastanesinde yapmaya başladık" dedi

Sağlık - 3 ay önce

Şırnak Devlet Hastanesi kardiyoloji doktorları tarafından kullanılan iki boyutlu cihaz yerine üç boyutlu cihaz olan damar içi görüntüleme (IVUS) ile damar tıkanıklıkları olan hastalara daha kolay teşhis konulacak.

İstanbul’dan gelen doktorlardan Prof. Dr. Okay Abacı ve Prof. Dr. Cüneyt Koçaş’ın öncülüğünde bölge doktorlarının da katılımı ile sayılı hastanelerde kullanılan IVUS cihazı ile by-pass ameliyatlarına eş değer olan kalbin ana damarını görüntüleme ve stentleme kursu Şırnak Devlet Hastanesinde gerçekleştirildi. Düzenlenen kursun ardından konuşan Uzman Doktor Mehmet Emin Gökçe, “Yakın zamanda ileri merkezlerde yapılan yeni bir tedavi modalitesini de Şırnak Devlet Hastanesinde yapmaya başladık. Bu cihazımız anjiyografi yaptığımız hastalarımızda görüntüleme de yetersiz bir kalite mevcutsa veya görüntüleme ile stent takılması açısından ortada bırakan bir damar lezyonu olarak bizi arada bırakıyorsa ileri bir cihaz olarak bunu rutin olarak kullanmaya başladık. Cihazımızı kullanmaya başladığımızda büyük bir eğitim olarak burada Şırnak’ta başlangıcı yaptık. İstanbul’dan Prof. Dr. Okay Abacı, Prof. Dr. Cüneyt Koçaş hocamızın öncülüğünde büyük bir eğitim gerçekleştirerek, 12 doktorun da katılımıyla burada cihazımız da vakaları yapmaya başladık. Cihazımızı daha çok ana damarlarda kullanıyoruz, eskiden sadece by-pass ameliyatları yapılırken, şimdi artık bir stent ile de ana damarları açmaktayız. Ana damarları açarken, ana damar stentinin yerleşip yerleşmediğini veya ana damarın stent için uygun olup olmadığını değerlendirmede de bu cihazı aktif olarak kullanıyoruz. Ayrıca kireçli damarları detaylı incelemede, veya damar içinde ki bir damar tıkanıklığını gördüğümüzde, bu damar tıkanıklığı açmak için uygun mu veya bu damar için biraz daha bekleyelim mi? Şeklinde aslında anjiyo grafiğini iki boyutlu görüntüleme yetersiz kaldığı devrede üç boyutlu görüntüleme gibi damar içerisine girerek, damar içi ultrason cihazı olarak kullanıp net bir bilgi elde etmekteyiz. Şırnak’ta da artık rutin olarak vakalarımızda IVUS cihazımızı kullanacağız” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bayburt’ta vatandaşlara ’Metamfetamin Fotoblok’ eğitimleri verildi

2025-01-28 10:15 - Genel

Operasyonda 40 Gram Metamfetamin ve Av Tüfeği Ele Geçirildi

2025-01-29 11:58 - Asayiş

Samsun’da Metamfetamin ve Sentetik Ecza Ele Geçirildi

2025-01-27 12:24 - Asayiş

Bodrum FK, Enis Bardhi’yi kadrosuna kattı

2025-01-24 16:38 - Spor

ANTALYA’DA 13 KİLOGRAM SKUNK VE METANFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ

2025-01-29 14:43 - Asayiş

Tekirdağ’da 10 Gram Metamfetamin ve Mühimmat Ele Geçirildi

2025-01-27 12:30 - Asayiş

Yolbulan metal işçilerine Başkan Amaç’tan destek

2025-01-30 16:51 - Genel

BODRUM FK, ENİS BARDHİ'Yİ KADROSUNA KATTI

2025-01-24 16:51 - Spor

Kayseri Esen Metal SK Play-Off’ta

2025-01-28 09:29 - Spor

Yeni Rakip DeepSeek, Yapay Zeka Pazarını Salladı

2025-01-28 15:38 - Ekonomi

İlgili Haberler

Kalp sağlığı farkındalığı için 11 kilometre yürüdüler

11:41 - Sağlık

Göğüs hastalıkları kliniğinin dördüncü uzmanı Dr. Kazci oldu

11:37 - Sağlık

Doğuma hazırlık 14 saat, doğum yarım saat

11:28 - Sağlık

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne 15 Milyon TL’lik tıbbi cihaz desteği

10:55 - Sağlık

"Uzun süre tedavi edilmeyen reflü kansere yol açabilir"

10:42 - Sağlık

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık