?>

Soğuk havada sağlıklı tercih

Kocaeli'de vatandaşlar pazar tezgahlarında en çok brokoli ve karnabahara rağbet gösteriyor.

Ekonomi - 7 saat önce

Kocaeli’de vatandaşlar pazar tezgahlarında en çok brokoli ve karnabahara rağbet gösteriyor.

Soğuk havaların etkisini artırdığı bugünlerde, Kocaeli’de vatandaşlar bağışıklıklarını güçlendirmek için pazarın yolunu tutuyor. Kış sebzeleri arasında en çok tercih edilen brokoli ve karnabahar, tezgahlarda en fazla rağbet gören ürünler arasında yer alıyor. "Karnabahara çok talep var"

Havaların soğumasıyla vatandaşların sebzelere olan ilgisinin arttığını ifade eden pazarcı Servet Senem, "Şubat ayının sonlarına doğru kar yağdı. İnsanlar üşüdü fazla hareket etmiyorlar, pazara eskisi kadar gelemiyorlar bu yüzden işler biraz azaldı. Karnabahar, brokoli, domates, kereviz, havuç, mor lahanalarımız var. Fiyatlarda düşük seviyede. Mesela bu şartlarda domatesimizin kilosu 25 lira. Çeri domatesini de kilosu 30 liradan satıyoruz. Karnabaharın kilosunu 20 liraya, havucun kilosunu 25 liraya satıyoruz. Brokolinin kilosu da 50 lira. Fiyatlar şuan cidden uygun ama olumsuz hava şartlarından dolayı müşterilerimiz az maalesef. Karnabahar ve brokoli kış sebzelerimiz ve en çok onları satıyoruz. Karnabahara çok talep var. Kışın insanlar bunları yemeyecek de ne yiyecek. Sebzelere ne kadar çok rağbet edilirse fiyatlarda o kadar düşüyor. Bizim içinde fiyatın düşük olması güzel çünkü satışlarımız daha çok artıyor. Müşteri alacak ki üretici üretsin" dedi. "Kanserin ardından sadece pazardan meyve sebze alıyorum"

Daha önce kanser atlattığını söyleyen Mustafa Şener, "Kanser hastalığını atlattığım için artık marketten alışveriş yapmıyorum. Pazarlara gelip doğal ürünler alıyorum. Brokoli ve karnabahar gibi kış sebzelerini pazardan almak daha iyi oluyor. Karnabahar mesela markette 70 lira, burada 40 lira. Markette hem kuyrukta bekliyorsun hem de pahalı. Ben tüm vatandaşları pazarlara davet ediyorum" diye konuştu. "Hasta olmamak için ıspanak aldık"

İrfan Cumhurulak ise "Ispanak ve meyve aldım. Şartlara göre fiyatlar da normal. Esnaf da elinden geleni yapıyor" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te milyon dolarlık guletler tarlalarda üretiliyor

2025-02-19 16:21 - Marmaris

Denizli için soğuk ve yağışlı hava uyarısı

2025-02-18 09:58 - Gündem

Marmaris Belediyesi’nden Sinpaş GYO’ya İzin İptali

2025-02-20 10:43 - Marmaris

Marmarisli Çocuklar Türkiye Şampiyonası'na Gidiyor

2025-02-17 11:33 - Spor

Balıkesir’de Kent Lokantası törenle açıldı

2025-02-19 16:19 - Ekonomi

Marmaris sahilinin sevimli müdavimleri

2025-02-20 17:08 - Marmaris

Muğla'da Destek Bütçesi %70 Arttı!

2025-02-20 15:43 - İnsan

MARMARİS'İN HER ANI BAŞKA GÜZEL

2025-02-17 13:20 - Marmaris

Mardin’de 750 öğrencinin YKS sınav ücretini hayırsever iş adamı karşıladı

2025-02-20 14:28 - Eğitim

CAN YÜCEL’İN İZİNDE ESKİ DATÇA: TAŞ EVLER VE EFSANEVİ GÜZELLİK

2025-02-22 13:03 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Düzce esnafına 1.1 milyar finansman desteği

16:12 - Ekonomi

Çinli genç girişimcilerden Bursa Büyükşehir’e ziyaret

14:59 - Ekonomi

Malatya’da Ramazan ayında pideye zam yok

15:00 - Ekonomi

Tarım ve hayvancılığın yeniden yapılandırılması için Malatya’da toplantı düzenlendi

13:54 - Ekonomi

Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Usta, Bakan Göktaş ağırladı

12:20 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Şüpheli Valiz Panik Yaratıp Patlatıldı

16:00 - Asayiş

Fırtına Sonrası Yunus Balığı Sahile Vurdu

15:52 - Gündem

Antep Fıstığı Fiyatları Yüksek Seyrediyor

15:42 - İnsan

Şehit Mustafa Uslu, Son Yolculuğuna Uğurlandı

15:40 - Genel

Şanlıurfaspor ve Kocaelispor 0-0 Beraberlikle Ayrıldı

15:33 - Spor