?>

Son 53 yılın Temmuz ayında en sıcak yer 45,9 dereceyle Cizre oldu

Türkiye'de son 53 yılın en sıcak ayı temmuz olarak kayıtlara geçti. En yüksek sıcaklık 45,9 dereceyle şırnak'ın cizre ilçesinde yaşandı.

Gündem - 10 ay önce

Türkiye’de son 53 yılın en sıcak ayı Temmuz olarak kayıtlara geçti. En yüksek sıcaklık 45,9 dereceyle Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşandı. Yüksek sıcaklıkların devam ettiği ilçede vatandaşlar mecburi olmadıkça dışarı çıkmıyor.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal medya hesabından geçen ayın Türkiye’de son 53 yılın en sıcak temmuz ayı olarak kayıtlara geçtiğini duyurdu. Kurum, en yüksek sıcaklığın 45,9 dereceyle Cizre’de, en düşük sıcaklığın 5,2 dereceyle Erzurum’da yaşandığını açıkladı.

Son 53 yılın Temmuz ayında en yüksek sıcaklığın ölçüldüğü Şırnak Cizre’de sıcak havalar etkisini sürdürüyor, sokaklar boş kaldı. 12.00-17.00 saatleri arasında sokak ve caddelerin boşaldığı ilçede hayat adeta duruyor. Mehmet Demir isimli vatandaş, "Burada acayip sıcaklar var. Ben Van’dan geldim, kaç gündür Cizre’deyim bu sıcaklara alışkın değilim. Bizim şehrimiz bu kadar sıcak değil. Sıcaktan dolayı şehir bomboş durumda. Emin olabilirsiniz ayaklarımın altı yanıyor. Gerçekten burası çok sıcak, geldiğimiz yer çok serin ve havası iyi. Bu sıcaklarda duran insanlara Allah yardımcı olsun. Bayağı sıcak gerçekten dayanılmıyor" dedi.

Yüksek sıcaklıktan dolayı dışarı çıkamadıklarını ifade eden Yusuf Üzen ise "Sıcaklık aşırı derecede var. Sıcaklık şuan 45 derece hissediliyor. Her yıl Cizre’de sıcaklık rekoru kırılıyor. Sıcaktan dolayı gerçekten dışarı çıkamıyoruz. Aşırı ter ve nem var. Sıcaktan dolayı dışarıda yürüyemiyoruz. Yaşlı olan hastalarımız sıcaktan dolayı rahatsızlanıyorlar" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İsrail ve ABD Bakanları İran'ın Askeri Tehditlerini Görüştü

2024-08-12 14:36 - Ulusal

DENİZLİ HONAZ’DA YERALTINDAKİ PAMUKKALE

2024-08-16 10:49 - Gezi

ÜLKE GENELİNDE “HEPİMİZ KIYIDA'YIZ EYLEMİ

2024-08-14 13:36 - Gündem

ÇİÇEK AÇINCA ÖLEN AĞAÇ

2024-08-14 16:15 - Genel

BİNLERCE DÜNYA KELEBEĞİ KONYA'DA UÇUYOR

2024-08-17 14:16 - Gezi

Marmaris'te pazaryerinde trafik çilesi

2024-08-15 13:54 - Marmaris

İSTANBUL, DÜNYADA EN ÇOK GEZİLEN ŞEHİR

2024-08-12 11:06 - Gündem

Cumhur İttifakı Marmaris’te Başkan Ünlü’ye yüklendi

2024-08-13 18:15 - Marmaris

TÜRKİYE’NİN TURİZMDEKİ LOKOMOTİFİ KAPADOKYA

2024-08-12 11:52 - Gezi

KARŞIYAKA’DA BARINAKLARDAKİ HAYVANLARA YARDIM EDİN

2024-08-16 14:03 - Asayiş

İlgili Haberler

Vakıflar Bölge Müdürlüğünden Kurşunlu Camii’ne tente

13:08 - Gündem

Burdur’da sahipsiz hayvanlar için modern rehabilitasyon ve doğal yaşam tesisi açıldı

12:18 - Gündem

Başkan Büyükkılıç’tan Yahyalı’ya temiz enerji yatırımı: K-Şarj elektrikli araç şarj istasyonu açıldı

12:15 - Gündem

Başkan Yarka, Şırnak-Siirt yol yapım çalışmalarına inceleme

12:06 - Gündem

İnegöl Belediyesi’nden "Gel Göğe Bakalım" etkinliği

12:03 - Gündem

Günün Manşetleri

Sahte Plakaya Trafik Çevirmesinde Suçüstü

11:55 - Asayiş

Laktoz İntoleransı Çocuklarda Sıklıkla Görülüyor

11:51 - Sağlık

Sivrisinek ve Karasineğe Karşı Ortak Mücadele Çağrısı

11:48 - İnsan

Eşinin Kurbanı Olan Anne de Yaşamını Yitirdi

11:37 - Asayiş

Filenin Sultanları Güney Kore Sınavında

11:13 - Spor