?>

Sorunlara sanayicinin gözünden gerçekçi çözüm önerileri

Eskişehir sanayi odası (eso) meslek komiteleri ortak toplantısı’nda konuşan eso başkanı celalettin kesikbaş, eskişehir’de her 3 kişiden birinin aile geçimini üretim sektöründen sağladığını vurgulayarak, “her zaman söylediğimiz gibi eso, üyelerimizle birlikte 90 bin kişilik çalışanlarımızın da sanayi odasıdır. Topluma dönük bir sanayi odası olma vizyonuyla sanayimiz ve şehrimiz için projeler üretiyoruz” dedi.

İnsan - 4 ay önce

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’nda konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir’de her 3 kişiden birinin aile geçimini üretim sektöründen sağladığını vurgulayarak, “Her zaman söylediğimiz gibi ESO, üyelerimizle birlikte 90 bin kişilik çalışanlarımızın da sanayi odasıdır. Topluma dönük bir sanayi odası olma vizyonuyla sanayimiz ve şehrimiz için projeler üretiyoruz” dedi.

ESO 2024 yılı Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı, Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş ve Meclis Başkanı Süha Özbay liderliğinde gerçekleştirildi. Yönetim kurulu üyeleri ile meclis ve komite üyelerinin katıldığı toplantıda sanayinin ve sanayicinin sorunları, talepleri ve beklentileri ile öneriler değerlendirildi. Büyük bir katılımla gerçekleştirilen ’Ekonomik Beklenti ve Nitelikli Personel İhtiyaç Anketleri Sonuçları’ çözüm önerileriyle paylaşıldı. "Her şeye rağmen üretim"

Toplantının açılış konuşmasını yapan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, amaçlarının sanayicilerle ortak ve sektörel sorunları tartışmak, bununla birlikte çözüm önerileri geliştirmek olduğunu söyledi. Zorlu ekonomik şartlara rağmen üreticilerin gösterdiği özveri ve çabanın Türkiye’nin gelişimi ve refahı adına hayati öneme sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Kesikbaş, “Önce pandemi dönemi, sonrasında ülkemizde ve dünyada yaşanan resesyon, akabinde asrın felaketi olarak adlandırdığımız ve hala yaralarını sarmaya çalıştığımız 6 Şubat depremleri, yakın coğrafyamızda yaşanan gerilimler, yukarıda Ukrayna ve Rusya savaşı, İsrail’in Gazze ve Orta Doğu’da yaptığı katliamlar, özellikle ülkemiz ekonomisinde derin tahribatlara neden olmuştur. Tüm bu olumsuz şartlar altında, ülkemizin en büyük kaldıraç gücünü sanayi sektörü teşkil etmiştir. Her şeye rağmen sizlerin üretmekten vazgeçmemeniz, iş ve aş oluşturmaya devam etmeniz ve bunu bir memleket meselesi dusturuyle yapmanız ülkemizi ayakta tutan önemli bir unsur olmuştur” şeklinde konuştu. "9 milyar dolar ciro, 4,5 milyar dolar ihracat"

ESO’nun üye sayısının son 5 yılda neredeyse 3 kat artarak bin 500’ü aştığını belirten Başkan Kesikbaş, “Her zaman söylediğimiz gibi ESO, üyelerimizle birlikte 90 bin kişilik çalışanlarımızın da sanayi odasıdır. Sanayimiz 9 milyar dolar yıllık ciro ve 4,5 milyar dolara yakın ihracat gerçekleştirmektedir. Eskişehir’de Gayrisafi Yurtiçi Hasıla’nın sektörel dağılımında sanayi sektörü yüzde 20’lerden, bugün yüzde 44 seviyelerine ulaşmıştır. Kentimizde her 3 kişiden biri ailesinin geçimini üretim sektöründen sağlamaktadır. Bu doğrultuda sanayicilerimizin omuzlarında kutsal bir sorumluluk olduğunu söylemek mümkündür" ifadelerini kullandı. "Sorunlar çözüm önerileriyle belirlendi"

Sürekli olarak üyelerinin beklentilerini, problemlerini ve ihtiyaçlarını tespit etmenin, bunları çözüm önerileriyle birlikte ilgili mercilere ulaştırmanın çabası içerisinde olduklarına değinen ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, şöyle devam etti:

"Bu konuda odamız üyelerinin katılımıyla ciddi bir anket gerçekleştirdik. 319 firmamız ankete yanıt verdi. Nitelikli elemandan finansmana erişime, ulaşımdan konut ve barınmaya, yasal mevzuat ve bürokrasiden lojistik altyapıya, talep daralmasından üretim maliyetlerinin artmasına kadar onlarca sorunla karşı karşıya kaldığımızı gördük. Sanayicimizin ihtiyaçlarını çok iyi biliyoruz. Eskişehir Sanayi Odası’nın gücü dahilinde bu ihtiyaçların bir kısmını biz çözmeye çalışırken, bir kısmını da ilgili kurumlarla iş birliği yaparak çözüm bulmaya gayret gösteriyoruz." "Eskişehir bir adım önde"

Üyelerinin ve çalışanlarının taleplerini bu vizyon doğrultusunda ele alarak çözümler ürettiklerini anlatan Kesikbaş, sözlerinin devamında, “Eskişehir olarak farklı bir noktada ve her zaman bir adım ileride olduğumuzun farkındayız. Bunun en büyük göstergelerinden biri, birçok kişinin haberdar bile olmadığı bir dönemde ’ÜÇÜZ DÖNÜŞÜM’ yaklaşımını kendimize hedef olarak koymamızdır. Üçüz dönüşüm yani yeşil, dijital ve toplumsal dönüşüm perspektifi ESO’nun yönünü belirleyen unsurdur. Bu vizyon doğrultusunda sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz" diye kaydetti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris pazarında fiyatlar uçuşa geçti

2024-10-10 16:06 - Marmaris

Umutlar Marmaris’te rengarenk bezlere dönüşüyor

2024-10-12 14:15 - Marmaris

Semih Çelik tarafından öldürülen İkbal Uzuner’in babasının ifadesine ulaşıldı

2024-10-07 16:08 - Asayiş

Semih Çelik’in Oda Fotoğrafları Ortaya Çıktı

2024-10-07 11:44 - Asayiş

Tekirdağ’da meydana gelen kazada 2 doktor hayatını kaybetti

2024-10-12 01:07 - Asayiş

HATİCE KEKEVA YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

2024-10-10 18:08 - Marmaris

Trendyol Süper Lig: Adana Demirspor:1 - Samsunspor:0 (Maç devam ediyor)

2024-10-06 16:20 - Spor

KÜRE DAĞLARINDA MUHTEŞEM SONBAHAR GÜZELLİĞİ

2024-10-09 13:05 - Gezi

Dokunursan zehirler, tavasını yersen süper

2024-10-08 13:59 - İnsan

Daltonlar" Çetesi Türkiye'de Çökertildi

2024-10-08 11:03 - Asayiş

İlgili Haberler

Çıldır Gölü’nde kar kürede çay keyfi

10:00 - İnsan

Müftü Pamuklu: "Berat Kandili bağışlanmak için feyizli bir fırsat vaktidir"

09:38 - İnsan

Polis bu kez kuşak bağladı

09:31 - İnsan

Kepsut’da küçükbaş hayvancılık yüz güldürüyor

09:22 - İnsan

Rektör Hacımüftüoğlu’ndan Tortum’a ziyaret

19:25 - İnsan

Günün Manşetleri

Ofis Boynu Riskine Karşı 12 Etkili Öneri

17:52 - Sağlık

Atık pili getir, hediyeyi götür

15:54 - Gündem

Oğlu tarafından bıçaklanan baba hayatını kaybetti

15:31 - Asayiş

Dolandırıcılık Davasında Savunma Tarihleri Belli Oldu

16:38 - Asayiş

Erdoğan'a Malezya'dan Akademik Onur

16:38 - Dünya