?>

Stoltenberg: “Bu zirvede, tarihteki en başarılı ittifakı kutlamanın yanı sıra Ukrayna’nın savunması ve Asya ve Pasifik’teki ortaklıklar konusunda önemli kararlar alınacak”

Nato genel sekreteri jens stoltenberg, abd’deki nato zirvesi öncesi yaptığı açıklamada, “bu zirvede, tarihteki en başarılı ittifakı kutlamanın yanı sıra ukrayna’nın savunması ve asya ve pasifik’teki ortaklıklar konusunda önemli kararlar alınacak” dedi.

Siyaset - 9 ay önce

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD’deki NATO Zirvesi öncesi yaptığı açıklamada, “Bu zirvede, tarihteki en başarılı ittifakı kutlamanın yanı sıra Ukrayna’nın savunması ve Asya ve Pasifik’teki ortaklıklar konusunda önemli kararlar alınacak” dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD’nin Washington DC’deki NATO Zirvesi öncesi Savunma Sanayii Forumu’nun açılışında konuştu. Stoltenberg, müttefiklerin silah üretimini artırma planlarından bahsetti. ABD Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikteki konuşmasında Stoltenberg, “Sağlam bir savunma sanayisi olmadan, güçlü bir savunma tesis etmek mümkün değildir” dedi.

Stoltenberg, bugün NATO’nun üye ülkelerin daha fazla Stinger füzesi üretmesi için yaklaşık 700 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladığını duyurdu. “Ukrayna’ya ilişkin kararlar alacağız”

Stoltenberg, daha sonra ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, NATO’nun 75. Yıl Anma Etkinliği kapsamında ABD Dışişleri Bakanlığı’nda bir araya geldi. Stoltenberg, Blinken ile düzenlediği ortak basın toplantısı, 75. yılını kutlayan NATO’nun tarihin en başarılı savunma ittifakı olduğunu vurgulayarak, “Bu zirvede, tarihteki en başarılı ittifakı kutlamanın yanı sıra Ukrayna’nın savunması ve Asya ve Pasifik’teki ortaklıklar konusunda önemli kararlar alınacak” dedi.

Bu önemli kararların alınmasında 32 müttefikin hemfikir olmasını sağladığı için ABD yönetimine teşekkür eden Stoltenberg, “Ukrayna’ya ilişkin kararlar alacağız. Son günlerde gördüğümüz şeylerin Ukrayna’ya desteğimizi artırmamız gerektiğini gösterdiğini düşünüyorum. Rusya’nın şehirlere, çocuk hastanesine füze saldırısı gerçekleştirdiğini gördük ve çok sayıda çocuk ve sivil hayatını kaybetti. Bu sadece Rusya’nın Ukrayna aleyhindeki saldırganlık savaşının vahşiliğini ve Ukrayna’nın kendini müdafaa hakkını desteklemenin önemini ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı. “NATO, dünya tarihinin en başarılı savunma ittifakı”

Blinken, NATO’nun öncesine göre daha büyük ve daha güçlü olduğunu vurgulayarak, görev süresi dolmakta olan Stoltenberg’e gösterdiği liderlik için teşekkür etti. NATO’nun bundan 75 sene önce 12 ülke tarafından, birinci ve ikinci dünya savaşlarından sonra dünyada yeni bir küresel felaketin önüne geçmek için kurulduğunu vurgulayan Blinken, “NATO’nun başarısının sırrı, o dönemde 12 ülkenin, şimdiyse 32 ülkenin birbirlerine verdiği taahhüttür. Bu taahhüt, bir ülkeye yapılan saldırının herkese yapılmış bir saldırı olarak kabul edilmesidir. Bu, muhtemel saldırılara karşı en büyük caydırıcılıktır ve savaşların daha başlamadan engellenmesinin en iyi yolu da budur. Çünkü saldırgan, bir ülkeyi hedef aldığında hepsine karşı savaşacağını anlar. Bu nedenle, 75 yıl sonra NATO dünya tarihinin en başarılı savunma ittifakı olmuştur” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS DENİZ KENARINDA 3 BİN KİŞİLİK ÇADIR KAMPI

2024-07-06 14:17 - Marmaris

DALAMAN'DA REVİZYON İMAR PLANI TEPKİSİ

2024-07-03 13:50 - Gündem

MARMARİS’TE MARİNA KAPASİTE ARTIŞI PROJESİNE İPTAL

2024-07-06 19:36 - Marmaris

YENİ SAYFA İLE İTALYA GEZİSİ

2024-07-06 12:44 - Ulusal

Erdoğan: "Putin ile Beşar Esed’e bir davetimiz olabilir"

2024-07-05 16:47 - Ulusal

ANADOLU'DA MUHTEŞEM BİR RÜYA: BALLICA

2024-07-08 11:14 - Gezi

MUĞLA ORTACA'DA KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU SEÇİLDİ

2024-07-04 12:42 - Gündem

Marmaris’te yanan alanlar yeşeriyor

2024-07-09 12:55 - ÇEVRE

MUĞLA’NIN DİREKSİYONU TOPUKLU EFELER’E EMANET

2024-07-05 10:55 - Gündem

CHP’Lİ BELEDİYE SATMAK İSTİYOR, CUMHUR İTTİFAKI KARŞI ÇIKIYOR

2024-07-04 12:24 - Marmaris

İlgili Haberler

Trump: "Doktor Öz, ülkemizin en yetenekli profesyonellerinden biri olarak bu göreve geliyor"

23:14 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan Mevlüt Çavuşoğlu’na taziye ziyareti

22:38 - Siyaset

Kütahya’da Rukiye Nur Karataş Elifoğlu, Belediye Meclis üyesi oldu

22:33 - Siyaset

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: "Politikamızın halkımız tarafından sahiplenildiğini görmek bizleri gururlandırmaktadır"

20:24 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kendini ülkenin yegane sahibi zanneden bir avuç zorbanın taşkınlıklarına eyvallah etmedik"

18:24 - Siyaset

Günün Manşetleri

Alacak Verecek Kavgası Kanlı Bitti

16:08 - Asayiş

Yeşilay'dan Bağımlılık Farkındalığı Çalışması

16:05 - Sağlık

Ele Geçirilen 20 Ton Esrar Yakılarak Yok Edildi

15:23 - Asayiş

7 Asırlık Ahilik Geleneği Çocuklarla Yaşatıldı

15:22 - Kültür Sanat

Türkiye’nin ilk 2. El Oto Zirvesi

15:20 - Ekonomi