Türkiye’nin en soğuk illerinden biri olan Ağrı, eksi 20 dereceyi bulan dondurucu soğuklarla mücadele ediyor. Aşırı soğukların etkisiyle şehir merkezindeki bir su deposu tamamen dondu. Depodan sızan suların donmasıyla 15 metreyi bulan dev buz sarkıtları oluştu.
Görsel bir şölen sunan dev buz sarkıtları, soğuk havanın ne derece etkili olduğunu gözler önüne serdi. Bölgede su hatlarının donması, ulaşımda yaşanan aksaklıklar ve buzlanma nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşarken, uzmanlar dikkatli olunması konusunda uyardı.
Ağrı’da kış mevsiminin çetin geçtiğini belirten bölge sakinleri, buz sarkıtlarının boyutlarının her geçen gün büyüdüğünü ifade etti. Yetkililer, vatandaşları çatılardan ve yüksek bölgelerden sarkan buzlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarırken, önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının daha da düşebileceği belirtiliyor