?>

Suriye’ye Ticaret Yeniden Başladı

Suriye’de 61 yıllık Baas rejiminin devrilmesinin ardından Türkiye-Suriye ticareti hareketlendi. Hatay sınır kapılarında ithal ürün taşıyan tırların oluşturduğu uzun kuyruklar dron ile görüntülendi.

Ekonomi - 5 ay önce

Suriye’de 61 yıllık Baas rejiminin sona ermesi ve iç savaşın ardından yeniden açılan ticaret yolları, sınır kapılarında yoğunluk oluşturdu. Başta Şam ve Halep gibi büyük kentlere ithal ürünlerin girmesiyle Türkiye ile Suriye arasındaki ticaret hacmi genişledi. Özellikle Hatay sınır kapılarında kilometrelerce uzunlukta tır kuyrukları oluştu.

Sınır kapılarındaki yoğunluk, dron görüntüleriyle gözler önüne serildi. 2 bine yakın araç kapasitesine ulaşılan bölgede, Suriye tarafındaki vergilerin artışı zaman zaman sorunlara neden olsa da geçişler devam ediyor.

Tır Şoförlerinin Görüşleri

Tır şoförü Abdulhamit Bingöl, “Savaş öncesinde 150 araç geçiyordu, şimdi ise 400 araç geçiyor. Savaşın bitmesiyle işler açıldı, ama vergilerden dolayı bekliyoruz,” dedi.

Başka bir şoför olan Yücel Keskincik ise, “Salı gününden beri bekliyorum, sıranın gelmesi pazartesiyi bulacak. Eskiden bu kadar beklemiyorduk,” diye konuştu.

Ticaretin yeniden başlamasıyla birlikte güvenliğin de sağlandığını belirten Hüseyin Kızıldağ, “6 gündür buradayım, güvenliğimiz çok iyi. Ancak vergilerdeki zamlar tüccarların geri adım atmasına neden oluyor,” ifadelerini kullandı.

Ekonomik Hareketlilik ve Vergi Sorunları

Tır şoförlerinin de belirttiği gibi, ticaret hacminin genişlemesi olumlu bir gelişme olarak değerlendirilse de Suriye’nin artan vergi oranları ticari ilişkileri zorluyor. Suriye’ye yönelik ticaretin düzenlenmesi ve geçişlerin hızlandırılması, hem tüccarlar hem de şoförler için büyük önem taşıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te 1,5 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-15 09:44 - Asayiş

Hakkari’de 49 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-19 12:28 - Asayiş

40 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-15 15:54 - Asayiş

Enis Bardhi’ye teşekkür plaketi

2025-01-15 18:52 - Spor

331 Gram Metamfetamin ve 30 Bin Hap Ele Geçirildi

2025-01-13 11:01 - Asayiş

Samsun’da yangın tüpüne gizlenmiş 4,7 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-15 11:17 - Asayiş

OLYMPOS: DOĞA VE TARİHİN KUCAKLAŞTIĞI CENNET

2025-01-15 16:09 - Gezi

Mersin’de 3. Nergis Şenliği düzenlendi

2025-01-20 09:59 - Kültür Sanat

Muğla’da 20 bin zeytin fidanı toprakla buluştu

2025-01-15 13:14 - Gündem

Bodrum’da Feci Trafik Kazası

2025-01-16 09:44 - Asayiş

İlgili Haberler

ASO, ‘Ankara’nın ve İllerin Dış Ticaretinin Teknolojik Analizi’ çalışma raporu yayımladı

10:28 - Ekonomi

Lavanta Kokulu Hanımağalar

10:09 - Ekonomi

Türkiye’de yapılmayanı Uludağ eteklerinde deniyorlar dünyaya açılmayı hedefliyorlar

10:03 - Ekonomi

TEPAL ve TAPSİAD’dan orman yangınlarına karşı duyarlılık çağrısı

15:52 - Ekonomi

Çukurovalı turizmciler Erciyes ile buluştu

14:01 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İzmir'de ormanı ateşe veren şahıs tutuklandı

15:33 - Asayiş

İzmir’deki yangında şehit olan orman personelinin cenazesi uğurlandı

15:02 - İnsan

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan İki Kritik 'Yangın' Uyarısı

14:49 - Gündem

Seyitgazi’de orman yangınına ekiplerin müdahalesi başladı

13:37 - Asayiş

Kuşadası AKUT Ekipleri İzmir'deki Orman Yangınlarıyla Mücadele Ediyor

13:10 - Gündem