?>

Suruç’ta köylülerden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne imar tepkisi

şanlıurfa suruç’ta tarım arazisinin imara açılmasına tepki

Gündem - 8 ay önce

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde, 50 yıllık fıstık ve zeytin ağacı ekili tarım arazilerinin imara açılması nedeniyle köylüler, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösterdi.

Suruç ilçesine bağlı kırsal Aligör Mahallesi’nde tarım arazilerinin imara açılmasına karşı çıkan köylüler, seslerini duyurmak için bir araya geldi. 400 dönümlük arazide yaklaşık 50 yıldır yetişen 8 bin fıstık ve zeytin ağacı, konut yapılmak üzere imara açıldı. Köylüler, çevrede boş duran üçüncü sınıf taşlık araziler dururken, verimli birinci sınıf tarım arazilerinin imara açılmasına tepki gösterdi. Bölgede bazı arazilerin tapulu, bazı arazilerin ise hazine malı olduğu öğrenildi. İmara açılan tarım arazilerinde konut yapılacağı bildirildi.

Bahçe sahiplerinden Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Tekçe duruma tepki göstererek, “Üçüncü sınıf araziler dururken birinci sınıf tarım arazilerinin imara açılmasını yanlış buluyoruz. Bu topraklar sadece bizim değil, gelecek nesilleri de besleyecek. Yanlış karardan dönülmesini bekliyoruz” dedi. “Çocukken ektiğimiz ağaçları kaybetmek istemiyoruz”

Köylülerden Müslüm Başkurt, fıstık ağaçlarını çocukken diktiklerini ve şimdi bu ağaçlardan verim aldıklarını belirterek, “Bu ağaçların sökülmesine razı değiliz, yılların emeğini kaybetmek istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Ziraat Mühendisi Osman Başkurt da, arazinin 400 dönüm olduğunu ve içinde 40-50 yaşlarında 8 bin fıstık ağacının bulunduğunu ifade ederek, “Bu ağaçlar ekosisteme hayat veriyor. Onları kaldırmak, bu dengeyi yok etmek olur. Bu bahçeye çok emek verdik. Ağaçların kaldırılması büyük bir haksızlık olur, bu emeği heba etmeyin. Derhal bu projeden vazgeçilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA'DA “DEŞTİN ÇİMENTOSUZLUK BAYRAMI”

2024-09-28 16:08 - Gündem

CHP’li meclis üyesinin alkollü mekanında hesap kavgası

2024-09-25 10:46 - Asayiş

DOĞANIN EŞSİZ HEDİYESİ: SALDA GÖLÜ

2024-09-27 13:46 - Gezi

Adana’da “Süper Hücre” bugün de etkili olacak

2024-09-22 09:23 - Gündem

D-MARİN İTALYA'NIN EN DEĞERLİ PREMİUM MARİNA GRUBUNU OLUŞTURUYOR

2024-09-25 16:27 - Gezi

Söke’de tarımı koruma için tuzak kontrolleri sıkı tutuluyor

2024-09-27 09:35 - Genel

Sosyal medya fenomeni Kübra Aykut’un ölmeden önce evini temizlediği görüntüler ortaya çıktı

2024-09-24 03:05 - Asayiş

“Vekil” sucuk yerken “Asıl” 120 liraya kemik bile alamıyor

2024-09-24 13:06 - Gündem

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 0 - Eyüpspor: 0 (Maç devam ediyor)

2024-09-22 20:17 - Spor

PROF. ERCAN: BİNALARA DEPREME DAYANIKLILIK RAPORU ŞART

2024-09-23 12:38 - Yaşam

İlgili Haberler

Siirt’te 350 dönümlük buğday tarlası yandı

16:18 - Gündem

Yüksekova’nın gençleri gökyüzüyle buluşuyor: Yamaç paraşütüyle pilot olma hayali gerçek oldu

16:04 - Gündem

Kurbanlığın, sahibini terlettiği anlar cep telefonuyla anbean kaydedildi

15:32 - Gündem

Başkan Ekinci: Sorgun’un su problemi 2 aya kadar çözülecek

15:12 - Gündem

İstanbul’da piknik alanlarındaki yoğunluk havadan görüntülendi

14:22 - Gündem

Günün Manşetleri

Trump, Elon Musk İçin "Aklını Kaçırdı" Dedi

10:38 - Siyaset

Kamyon 3 aracı biçti: 1 ölü, 10 yaralı

10:26 - Asayiş

Bu yıl 277 çocuk enstrümanları tanıdı

10:06 - Kültür Sanat

Foseptik çukuruna düşen boğa kurtarıldı

09:59 - Asayiş

15 Milyon TL’lik Bağışla Milli Savunmaya Destek Verdiler

09:42 - İnsan