?>

Talas’ın Yazar Okulu Seminerleri’nde hikaye anlatıldı

Talas belediyesi’nin kültür, sanat ve edebiyata gönül verenlerle yazarları buluşturduğu yazar okulu seminerleri programı bu hafta da devam etti.

Genel - 2 ay önce

Talas Belediyesi’nin kültür, sanat ve edebiyata gönül verenlerle yazarları buluşturduğu Yazar Okulu Seminerleri programı bu hafta da devam etti. Seminerlerin ikincisinde yazar Ahmet Sıvacı, gençlerle bir araya gelerek hikâye türüyle ilgili birikimlerini anlattı.

Eğitim ve edebiyat dünyasına sağladığı katkılarda dikkat çeken Talas Belediyesi’nin başlattığı yepyeni bir program olan Yazar Okulu Seminerleri programı hız kesmeden devam ediyor. Talas Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi işbirliğiyle 7/24 Kütüphane ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Yazar Okulu Seminerleri programının ikinci haftadaki konuğu yazar Ahmet Sıvacı oldu. Gençlerle buluşan yazar Ahmet Sıvacı, programda hikâye dalında bilgi ve birikimlerini paylaştı. Yazar olmayı tavsiye eden Sıvacı, bu yolda yalnız yürümeyi ve kimseden alkış beklememeyi vurgulayarak, “TV programcılığı, tiyatro, sinema gibi sanatlarda söz uçar ama hikâye ve roman gibi türlerde yazı kalır. O nedenle yazdığınız eserler dünya döndüğü sürece bir yerlerde kalır. Ne yazarsanız yazın. İster roman, ister şiir veya öykü yazın. Kendinizi nasıl anlatmak istiyorsanız öyle anlatın.” dedi.

Programın sonunda yazar Sıvacı plaket verilirken, katılımcılara da Talas Belediyesi’nin yayınlarından oluşan kitap seti hediye edildi. Yazar Okulu Seminerlerinin ilk programında eğitimci yazar Mustafa Balaban’ın deneme ve köşe yazısı konularındaki bilgi ve birikimlerini gençlerle paylaşmıştı.

Aralık ve ocak ayı boyunca sürecek Yazar Okulu Seminerleri, Talas Belediyesi’nin diğer tüm programlarında olduğu gibi ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Programlarla ilgili 0352 222 0724 numaralı telefondan detaylı bilgi alınabilir.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Metal atölyesinde çıkan yangında paralar yandı

2024-12-15 14:10 - Asayiş

Samsun’da 600 gram kokain ve 100 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-10 14:27 - Asayiş

Abdülkerim Bardakcı: "Hedeflere bir bir ulaşacağız"

2024-12-11 14:05 - Spor

İngiltere’de bir Türk iş insanına “Freeman Onur Ödülü” verildi

2024-12-09 15:29 - Siyaset

KIZILDENİZ DEĞİL MARMARİS KÖRFEZİ

2024-12-09 12:43 - Marmaris

Ali Acar’ın Damadı Anıl Şen Hayatını Kaybetti

2024-12-13 11:48 - Marmaris

Galatasaray ve Malmö Karşı Karşıya!

2024-12-11 09:34 - Spor

Marmaris’te Eğitim İçin Özel Bir Etkinlik

2024-12-10 10:44 - Marmaris

MARMARİS'İN BİRBİRİNDEN İLGİNÇ VE GÜZEL KALE SOKAKLARI

2024-12-12 16:09 - Marmaris

Mersin’de otoban yol kenarları ağaçlandırılıyor

2024-12-14 10:25 - Gündem

İlgili Haberler

Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. Görgün, TOMTAŞ’ı ziyaret etti

21:39 - Genel

İstanbul Valisi Gül: "50 bin 300 aileye sosyal ekonomik destek veriliyor"

19:57 - Genel

Ergan Kayak Merkezi’nde gerçeği aratmayan çığ tatbikatı

19:24 - Genel

Burdurlu Recep Tayyip Erdoğan’a parti rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı

18:43 - Genel

Oğuz Murat Aci’nin mevlidinde acı ’Gürcan Koçak’ tesadüfü

18:03 - Genel

Günün Manşetleri

Aç Kalan Kurtlar Köye Geldi

14:56 - Gündem

Nadir Hastalıkların %80’i Genetik

14:55 - Sağlık

Masaj Salonlarına Fuhuş Operasyonu

14:48 - Asayiş

Çinli İş İnsanları Malatya’da

14:48 - Ekonomi

Kızılötesi Fotoğraf Sergisi Sanatseverlerle Buluşuyor

14:44 - Kültür Sanat