?>

Tarladan tonlarca karpuz toplayıp dağıttılar

Aksaray’da çiftçiye destek olmak amacıyla yaklaşık 80 ton karpuz belediye ekiplerince tarladan toplanarak vatandaşlara ve karayolunda seyahat eden sürücü ile yolculara dağıtıldı.

İnsan - 8 ay önce

Aksaray’da çiftçiye destek olmak amacıyla yaklaşık 80 ton karpuz belediye ekiplerince tarladan toplanarak vatandaşlara ve karayolunda seyahat eden sürücü ile yolculara dağıtıldı.

Sosyal belediyecilik anlamında yaptığı çalışma ve projelerle Türkiye genelinde örnek hizmetlere imza atan Aksaray Belediyesi hem karpuz üreticilerini desteklemek hem de üreticileri bu alana teşvik etmek için önemli bir tanıtım hamlesi yaptı. Aksaray’da karpuz üreticisinden alınan karpuzlar ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılırken tanıtım için farklı bir yol izlendi. Belediye personeli şehir genelinde karpuz üretimi yapan çiftçilerin tarlasına giderek tüm karpuzları tek tek topladı. Toplanan karpuzlar kamyonetlerle şehre getirilirken, vatandaşların yanı sıra Aksaray karpuzunun kalitesi ve lezzetinin geniş kitlelere ulaşması için E-90 Karayolu Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik uygulama noktasından geçiş yapan araç sürücülerine ve yolculara ücretsiz karpuz ikram edildi.

Yapılan çalışma hakkında bilgiler veren Aksaray Belediyesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Büşra Seda Bayar, “Belediye başkanımız Evren Dinçer’in talimatıyla Aksaray’ın karpuzunu tanıtmak, çiftçilerimize destek olmak amacıyla şehrimizde üretilen, çiftçilerimizin ürettiği karpuzları aldık ve şehir merkezindeki vatandaşlarımız olmak üzere karayolundan geçiş yapan sürücü ve yolcularımıza karpuz ikram ediyoruz. Bu sayede hem çiftçilerimize destek oluyoruz hem de Aksaray’ımızın güzel karpuzunu tanıtmış oluyoruz. 80 ton karpuz toplandı ve hepsi vatandaşlarımıza ikram edilecek” dedi.

Sürücü ve yolcular ise polis kontrolü için durdurulduklarını belirterek karpuz ikramının sürpriz olduğunu söyledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA’DA DENİZE GİRİLECEK 145 MUHTEŞEM YER

2024-08-23 16:13 - Turizm

Muğla Dalyan'da yiyeceğin gözdesi: Mavi Yengeç

2024-08-26 15:09 - Yaşam

Köyceğiz olağanüstü kuraklıkla karşı karşıya

2024-08-22 14:47 - Gündem

Çankırı’daki orman yangını hızla büyüyor: 4 köy tahliye edildi

2024-08-19 20:19 - Asayiş

YANAN ORMANDA ÇAM BALI ÜRETİMİ ANCAK 40 YIL SONRA

2024-08-21 12:09 - Asayiş

MARMARİS'İN EN LEZZETLİ NOKTASI: MACROCENTER KAPILARINI AÇTI!

2024-08-23 14:46 - Genel

Muğla’ya iki yeni KYK yurdu: Kapasite 14 bin 611’e ulaştı

2024-08-24 10:35 - Genel

Datça'da orman içi çöplüğe döndü

2024-08-20 14:19 - ÇEVRE

Alevler söndü ama yüreğimiz yanıyor

2024-08-20 13:43 - ÇEVRE

Yedi Uyurlar ve efsaneler şehri: TARSUS

2024-08-22 12:37 - Gezi

İlgili Haberler

Vali Çelik trafik kazasında yaralanan vatandaşları ziyaret etti

01:04 - İnsan

BEUN Rektörü Özölçer, 23 Nisan’da makamını miniklere devretti

23:07 - İnsan

29 yıl önce şehit edilen öğretmenler anıldı

20:53 - İnsan

Muş’ta koruma altındaki çocuklardan anlamlı etkinlik

20:00 - İnsan

Herkes bir günlük makam isterken o vatman olmak istedi

18:52 - İnsan

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık