?>

Tarsus’ta ’Slow Food Yeryüzü Pazarı’ yeni sezona ’merhaba’ dedi

Tarsus'ta, 'slow food yeryüzü pazarı', kubatpaşa medresesi önünde yeniden kuruldu. Plastik kullanılmayan pazarda üreticiler yerel lezzetleri tüketicilerle buluşturuyor.

Kültür Sanat - 4 ay önce

Tarsus’ta, ’Slow Food Yeryüzü Pazarı’, Kubatpaşa Medresesi önünde yeniden kuruldu. Plastik kullanılmayan pazarda üreticiler yerel lezzetleri tüketicilerle buluşturuyor.

Slow Food Hareketi öncülüğünde kurulan dünyadaki 6 pazardan biri olan ve yüzde 80’i kadınlardan oluşan Slow Food Yeryüzü Pazarı, yeni sezona ’merhaba’ dedi. Tarsus’un yerel üreticilerini desteklemeye ve doğal ürünleri tüketiciyle buluşturmaya devam edecek pazar, iki haftada bir pazar günleri Kubat Paşa Medresesi önünde kuruluyor. Yerel halkın doğal ürünlere ulaşmasını sağlayan pazarda, bölgedeki çiftçiler ve küçük ölçekli üreticiler, geleneksel yöntemlerle ürettikleri sebze, meyve, zeytin, peynir, bal ve el yapımı birçok ürünü doğrudan tüketiciye sunuyor. Yerel lezzetlerle kültürel miras korunuyor

Pazarın bir diğer önemli misyonu da yerel mutfağı ve unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri yeniden canlandırmak. Tarsus’a özgü pek çok geleneksel ürün, Slow Food Yeryüzü Pazarı’nda sergileniyor. Yerel halkın yanı sıra dışarıdan gelen ziyaretçiler de yerel lezzetlere ilgi gösteriyor. Böylece hem yerel üreticiler destekleniyor, hem de Tarsus’un kültürel mirası korunarak gelecek nesillere aktarılıyor. Boltaç: "Kadına, üretime ve sağlıklı tüketime desteğimiz hep sürecek"

Her yıl ekim-haziran arası kurulan pazarın yeni sezon açılışına Belediye Başkanı Ali Boltaç da katıldı. Üreticilerin stantlarını ziyaret eden Boltaç, "Kadına, üretime ve sağlıklı tüketime desteğimiz hep sürecek" dedi. Üreticilerin emeklerini takdir ettiğini belirten Boltaç, "Slow Food Yeryüzü Pazarı, Tarsus’un yerel üreticilerini ve tarımsal değerlerini korumak için büyük bir fırsat. Biz de belediye olarak bu pazara ve üreticilerimize her türlü desteği sunmaya devam edeceğiz. Doğal ve sürdürülebilir tarım Tarsus’un geleceği için önemli bir adım" diye konuştu. Lokmanoğlu: "Ülkemizin ilk plastiksiz pazarı"

Tarsus Slow Food Yeryüzü Pazarı Derneği Başkanı Yasmina Şelfun Lokmanoğlu da pazarın yaptıkları çalışmalarla kısa sürede kendini ispatladığını ve Uluslararası Slow Food ağı tarafından ’Türkiye’nin En İyi Pazarı’ seçildiğini ifade etti. Son 1 yıldır uyguladıkları proje sayesinde pazarda artık sıfır plastik kullanımının söz konusu olduğunu vurgulayan Lokmanoğlu, "Projemizi pazarın her aşamasında hayata geçirmiş durumdayız. Yaptığımız kontrol mekanizması, bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları sayesinde üreticimiz bilinçli. Ürünlerin üretim, sunum ve satış esnasında pazarımızda hiç plastik olmaması bize ülkemizin plastiksiz garantili ilk pazarı olma özelliğini kazandırdı" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "İsrail Netanyahu ve çetesi barbardır, zalimdir, katildir, soykırımcıdır, savaş suçlusudur"

2024-10-04 22:52 - Siyaset

Semih Çelik tarafından öldürülen İkbal Uzuner’in babasının ifadesine ulaşıldı

2024-10-07 16:08 - Asayiş

SAHİL GÜVENLİK, GÜNEY EGE GRUP KOMUTANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

2024-10-02 15:38 - Asayiş

Semih Çelik’in Oda Fotoğrafları Ortaya Çıktı

2024-10-07 11:44 - Asayiş

İki genç kızı canice öldüren Semih Çelik’in odasının fotoğrafları ortaya çıktı

2024-10-05 20:17 - Asayiş

DOĞA VE TARİHİN BULUŞTUĞU CENNET: ARAPAPIŞTI KANYONU

2024-10-02 13:08 - Gezi

Datça’da öğretmen sürgününe karşı eylem

2024-10-01 12:43 - Eğitim

Trendyol Süper Lig: Adana Demirspor:1 - Samsunspor:0 (Maç devam ediyor)

2024-10-06 16:20 - Spor

Marmaris’te Cengiz Nalbant’a saldırıya büyük tepki

2024-10-03 15:20 - Marmaris

Muğla’da insanlık dışı davranış

2024-10-03 14:35 - Gündem

İlgili Haberler

Tarsus’ta kadınlara Eshab-ı Kehf gezisi ve sağlık etkinliği

17:45 - Kültür Sanat

Başkan Doğanca’dan Kuyucak Deve Güreşi Şenliklerine davet

17:39 - Kültür Sanat

Tarihi Oba Medresesi’nde çalışmalar son aşamaya geldi

16:21 - Kültür Sanat

‘Farklı Dönemler, Farklı Söylemler’ resim sergisi OSM’de kapılarını açtı

15:15 - Kültür Sanat

Ayvalık’ta "Kadim Şehir Antakya" sergisi acıları bir kez daha hatırlattı

14:55 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık