?>

Tartışmanın yaşandığı o baraj yüzde 11 seviyelerinde

Son günlerde kırklareli ve edirne arasında su tartışmasının yaşandığı kayalı barajının su seviyesi yüzde 11 olarak ölçüldü

Gündem - 2 ay önce

Son günlerde Kırklareli ve Edirne arasında su tartışmasının yaşandığı Kayalı Barajı’nın su seviyesi yüzde 11 olarak ölçüldü.

Kırklareli ve Edirne arasında son günlerde su tartışmalarına neden olan Kayalı Barajı’nda su seviyesi kritik seviyeye düştü. Barajdaki su seviyesi yüzde 11 olarak ölçüldü. Bu durum, bölgede kuraklık tehlikesini gözler önüne seriyor.

Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, depolama hacmi 149 milyon 856 bin metreküp olan barajda su miktarı 16 milyon 381 bin metreküp olarak ölçüldü.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kayalı Barajı’ndaki suyun Haziran ayına kadar yetebileceğini ifade ederek, Kırklarelili çiftçilerin böyle giderse sulama yapamayacağını söyledi.

Kayalı Köy Barajı’nın, Edirne’nin su deposu olmadığını belirterek, "Kayalı Köy Barajı’nda olması gereken su miktarı en az 50, 60 milyon metreküp iken, şu an sadece 6 milyon 500 bin metreküp su kaldı. Teknik hesaplamalara göre, barajın zarar görmemesi için en fazla 3 milyon metreküp su Edirne halkına içme suyu olarak verilebilir. Ancak Edirne Belediyesi her ay Kayalı köy Barajı’ndan 1 milyon metreküp su çekiyor. Bu hesapla yağış rejimi değişmezse, haziran başına kadar su yetebilir, ancak sonrası büyük bir bilinmezlik. Hazirandan sonra ne Edirne halkının içme suyu ne de Kırklareli çiftçisinin tarımsal sulama suyu kalacak. Bu tablo bölgedeki tüm paydaşların acil önlem alması gerektiğini ortaya koyuyor. Edirne Belediyesi, Süloğlu Barajı’nın isale hattını yenilemez ve gerekli altyapı çalışmalarını yapmazsa, su krizi kaçınılmaz hale gelecek. Kayalı Köy Barajı, Edirne’nin su deposu değildir. Bu gidişle çiftçilerimiz tarlasını sulayamaz, Edirne halkı içme suyundan mahrum kalır. Bu kriz kapıda. Şimdi önlem alınmazsa yarın çok geç olabilir" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla ve ilçelerinin isimleri nereden geliyor?

2025-02-13 12:14 - Kültür Sanat

Soykan Kuyumculuk’tan Marmaris’e Yeni Mağaza

2025-02-11 17:23 - Marmaris

Marmaris Gölge Koyu’nda ağaçlandırma çalışması başladı

2025-02-14 18:22 - Genel

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

Beldibi Mahalle Buluşması 16 Şubat’ta Gerçekleşecek

2025-02-11 17:53 - Marmaris

Muğla Akyaka Orman Kampı'nda neler oluyor?

2025-02-11 15:51 - ÇEVRE

FETHİYE'DE 328 MİLYONLUK YATIRIM HIZLA İLERLİYOR

2025-02-12 15:13 - Ulaşım

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DE ULAŞTIRMA ZİRVESİ

2025-02-12 12:32 - Ulaşım

SELÇUK ÖZDAĞ: YÜKSEK HIZLI TRENDE NEDEN İNTERNET YOK?

2025-02-14 14:54 - Ulaşım

Kent içi raylı sistemi 634 kilometreye çıkacak

2025-02-11 13:48 - Ulaşım

İlgili Haberler

Çamura saplanan vatandaşı itfaiye kurtardı

23:49 - Gündem

Çeşmi cihan Amasra’nın ağlayan ağacı kesildi

21:15 - Gündem

Kuvvetli rüzgarda uçan çatı iki binanın çatısına savruldu

18:47 - Gündem

Başkan Özçelik: "Tropikal meyve seramız tarımsal turizm ve eğitimine katkı sağlayacak"

18:17 - Gündem

Kemalpaşa’da kaçak yapıların yıkımına başlandı

17:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Tehlikesi

17:07 - Sağlık

Tüfekle Vurularak Öldürülen Şahsın Katili Tutuklandı

16:57 - Asayiş

Endemik Ters Lalelere Vahşet

16:25 - Gündem

Yeni Bir "Böğü" Türü Keşfedildi

16:23 - Gündem

Ütü Yapan Kadının Başına Tavan Çöktü

16:20 - Genel