?>

Taş ocağı madeninin genişletme talebi, köylüyü çileden çıkardı

Balıkesir'de köylüyü çileden çıkaran taş ocağı madeninin, bir de genişletme talebinde bulunması herkesi ayaklandırdı.

Gündem - 6 ay önce

Balıkesir’de köylüyü çileden çıkaran taş ocağı madeninin, bir de genişletme talebinde bulunması herkesi ayaklandırdı.

Balıkesir’in Bandırma’ya bağlı Yeşilçomlu Kırsal Mahallesi’nde faaliyet yürüten Bursa Beton’a ait taş ocağının kullanım alanını genişletme talebi, mahalle halkından büyük tepki gördü. Bursa Beton tarafından köy halkına yapılan proje bilgilendirme toplantısında Bandırma Akademik Odalar Platformu, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve mahalle sakinleri de yer aldı. Talep edilen alanın konut alanlarına yakın bir konumda ve aynı zamanda da mera arazisi olması tepkilerin odağına yerleşirken, mevcut taş ocağının dahi büyük zararlara yol açtığı ifade edildi. Mahalle sakinleri, kavunuyla ünlü Yeşilçomlu’da aynı zamanda zeytincilik ve hayvancılık faaliyetlerini de yürüttüklerini dile getirerek Bursa Beton’un genişleme talebini kesin bir dille reddetti. Bölgedeki mevcut tarım ve hayvancılığın gördüğü zararların yanı sıra, mahalle sakinleri tarafından patlatılan dinamitler nedeniyle konutlarda da hasar oluştuğu ileri sürüldü.

Türkiye Ziraatçılar Derneği Balıkesir İl Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Burak Uğur, “Yeşilçomlu Mahallesi’ne baktığınız zaman özellikle kavunculuk faaliyetinin yanı sıra çok ciddi ayçiçeği ve hububat yetiştiriciliği ile ön plana çıkan bir bölgedir. Burada olmamızın ana sebebi bölgede faaliyet yürüten bir işletmenin maden sahasını büyütmek üzere talepte bulunmasıdır. Bu talep mevcuda baktığınız zaman mera olarak görülen bir alanı da kapsıyor. Biz burada köy halkımız ve Bandırma’daki bileşenler olarak büyüyecek olan işletmenin devamlılığını istemiyoruz. Köy halkıyla da yapmış olduğumuz sohbetlerde özellikle bu büyüme ile maden sahasının köye çok yaklaşacağını görüyoruz. Bu tarımsal anlamda ciddi zararlara neden olacak ve aynı zamanda da mahsuldeki kalitenin düşmesine neden olacak. Biz ilgili işletmenin büyümesine karşıyız” dedi.

Toplantıya geç katılarak mahalle sakinlerinin tepkisine yol açan Bursa Beton Firma Yetkilisi Maden Mühendisi Gürkan Ergüt, yaptığı açıklamada bahsi geçen alanın tahsisini istediklerini belirterek, “Bu alanı almak istiyoruz. Zaten zararı olan köylünün zararını karşılıyoruz. Başka rakip bir firmanın bu bölgeye girmesini istemiyoruz” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

EGE VE AKDENİZ’İ KUCAKLAYAN ŞEHİR MUĞLA

2024-09-07 12:44 - Turizm

Selma Sonat’a Yaşam Boyu Onur Ödülü

2024-09-05 14:38 - Kültür Sanat

Taşkın: "Taştepe’yi sabır ve gayretle yeniden inşa edeceğiz"

2024-09-05 14:16 - Siyaset

200 YILLIK 3 BİN PARÇALI YÖRÜK ÜZESİ

2024-09-11 10:52 - Kültür Sanat

YANGIN RÜZGARIN ETKİSİ İLE BÜYÜDÜ

2024-09-07 16:21 - Asayiş

Muğla’da orman yangını

2024-09-07 13:22 - Asayiş

Muğla’daki yangın yolu kapattı

2024-09-07 16:08 - Asayiş

Sonat ve Efekan yaşam boyu ödüllerini aldı

2024-09-10 11:58 - Magazin

MXGP Türkiye’yi İspanyol pilot Jorge Prado kazandı

2024-09-08 21:29 - Spor

Narin’in cesedini dereye bırakan N.B.’nin, tutuklu Salim Güran tarafından ’tehdit edildiği’ iddiası

2024-09-10 23:54 - Asayiş

İlgili Haberler

Uşak’ta Canlı Hayvan Pazarı ikinci bir duyuruya kadar kapandı

18:56 - Gündem

Dikenli tele takılan karaca yavrusunu ekipler kurtardı

17:47 - Gündem

Alanya’da sosyal tesis personeline sıfır atık eğitimi

17:01 - Gündem

Kara avcılığı için av sezonu kapandı

16:39 - Gündem

Ortaca Belediyesi'nden Şiddetle Mücadeleye Destek

16:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Ramazan’da Su Tüketimine ve Dengeli Beslenmeye Dikkat!

14:36 - Sağlık

Fazla Verilen 100 Bin Lirayı İade Etti

14:09 - İnsan

Ambulansın Önüne Atlayan Çocuk Kurtarıldı

13:45 - Asayiş

Dubai Çikolatasının Sırrı Açıklandı

13:40 - Genel

Ocakta Unutulan Yemek Yangına Sebep Oldu

13:27 - Asayiş