?>

Tataristanlı medya temsilcileri tanıtım için geldi

Marmaris’e, Tataristan’ın ulusal sekiz medya temsilcisi, belediyenin davetlisi olarak geldi. CHP’li Belediye Başkanı Ali Acar, Tatar medya temsilcilerini akşam yemeğinde ağırladı.

Marmaris - 7 yıl önce

Marmaris Belediyesi ile Tataristan’ın Nijnekamsk Belediyesi arasında yılbaşında işbirliği anlaşması yapıldı. İki şehrin belediye başkanları ve beraberindeki heyet beş ay boyunca karşılıklı ziyaretlerde bulunarak ticari ve kültürel anlaşmalar yaptı.

Üç gün önce Tataristan’nın ulusal medya temsilcilerinden oluşan sekiz kişi İlçeye geldi. Marmaris Belediyesi’nin davetlisi olarak gelen medya temsilcileri, rehberler eşliğinde kırsal mahalle ve kültür turlarına katıldı. Cennet tabir edilen koylar ile adalar dolaşılarak çekimler yapıldı. İlçenin kültürel ve turizm zenginliklerini keşfeden Tatar gazeteciler, Kapalı Çarşı ve kırsal mahallerde ki esnaflarla görüşerek haber yaptı. Gazeteciler, bir hafta süreyle ilçe merkezi ve kırsalında turizm konulu belgesel hazırlayacak. 

CHP’li Belediye Başkanı Ali Acar, çekimlerinin bir kısmını tamamlayan Tatar gazeteciler onuruna Yat Limanı’nda bulunan Nil Restoran’da yemek verdi. Yemekte ilçede yakalanan deniz ürünleri ve yöresel yemekler ikram edildi. Başkan Acar, Tatar gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yemek sonunda medya temsilcilerine içinde Marmaris’te üretilen çam balı, kekik, ıhlamur ve tanıtım kitapları hediye edildi.

 

“Tatar turistler gelmeye başladı”

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, “ Tataristan’ın ulusal sekiz medya temsilcisini ilçemizde ağırlıyoruz. Tatar medya temsilcilerinin hazırladığı Marmaris turizmi konulu tanıtım belgeselleri ülkelerindeki park ve meydanlardaki dev ekranlarda gösterilecek. Tataristan ile başlattığımız kardeş şehir projesi kapsamında ticari ve kültürel çalışmalarımız devam etmektedir. Beş ay önce başlayan kardeş şehir projesi kapsamında tanıtımlarımızla ilçemize şimdiden Tatar turistler gelmeye başladı” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Başkan Acar: Bu güzel Marmaris sizin eseriniz

2018-05-03 11:00 - Marmaris

Kibritle oynayan üç çocuk yangın çıkarmış

2018-05-03 11:04 - Marmaris

Tataristanlı medya temsilcileri tanıtım için geldi

2018-05-04 09:28 - Marmaris

Kibritle orman kundakladılar

2018-05-02 10:31 - Marmaris

Muğlanın Zeytinyağına 15 Ödül

2018-04-30 16:00 - Ekonomi

Marmariste Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası Heyecanı Başlıyor

2018-05-03 17:00 - Spor

Milasta Kaçak Kazı Operasyonu

2018-05-02 10:30 - Asayiş

Muğlanın En Genç Milletvekili Aday Adayı

2018-04-30 13:00 - Siyaset

Oyuncaklar tehlike saçıyor

2018-05-02 10:29 - Marmaris

Şenol Güneş Soluğu Bodrumda Aldı

2018-05-02 14:00 - Spor

İlgili Haberler

Muhtar Demirtaş'tan Yazlıkçılara İkametgah Çağrısı

16:33 - Marmaris

Marmaris kadınlarından huzurlu dokuma 

15:39 - Marmaris

Marmaris-Datça Karayolu'nda Kaza

14:11 - Marmaris

Dikkat! Marmaris’te bugün yağmur bekleniyor

13:59 - Marmaris

BAŞKAN ÜNLÜ MUHTARLARLA BULUŞTU

12:45 - Marmaris

Günün Manşetleri

Üreticilere ’Fidan dip kurdu’ uyarısı

12:18 - Gündem

Masaj Salonuna Fuhuş Operasyonu

11:31 - Asayiş

Dünya MS Gününde Önemli Uyarı

11:29 - Sağlık

Drift NEU Sezonun İkinci Ayağına Hazırlanıyor

11:16 - Spor

Güneş Gözlüğü Satışları Sezon Öncesi Coştu

10:30 - İnsan