?>

Tavuk karası hastalığı hayatını kararttı: Gündüz az görüyor, gece hiç görmüyor

Gaziantep’te yaşayan ve 2 yıldır tavuk karası adı verilen göz hastalığıyla mücadele eden hasan hüseyin güneş, gözlerini kaybetme riski ile karşı karşıya.

İnsan - 11 ay önce

Gaziantep’te yaşayan ve 2 yıldır tavuk karası adı verilen göz hastalığıyla mücadele eden Hasan Hüseyin Güneş, gözlerini kaybetme riski ile karşı karşıya. Hastalığı nedeniyle gündüz az gören, gece ise neredeyse hiç görmeyen Güneş, eski sağlığına kavuşmak istiyor.

Gaziantep’te ailesini kaybeden, eşiyle de 11 ay önce ayrılan Hasan Hüseyin Güneş, tavuk karası adı verilen ve halk arasında "gece körlüğü" olarak da bilinen genetik bir göz hastalığına yakalandı. Yakalandığı hastalık nedeniyle zor günler geçirdiğini ve çalışamadığını söyleyen Güneş, tedavi olarak amansız hastalığın pençesinden kurtulmak istiyor. Gündüz az görüyor, gece neredeyse hiç görmüyor

Ailesini kaybettiğini anlatan Hasan Hüseyin Güneş, “Annem kan kanseriydi ve 7 yıl önce kaybettim. Babam ise 2,5 yıl önce kalp krizi geçirdi ve hayatını kaybetti. Ben ise 11 ay önce eşimden ayrıldım. Ben 2 yıldır tavuk karası adı verilen göz hastalığıyla mücadele ediyorum. 2 çocuğumun velayeti bende, diğer 2 çocuğum ise annesinde kalıyor. Benim şuan kalacak yerim olmadığı için diğer çocuklar da annelerinin yanında kalıyor. 2 yıl önce başlayan göz hastalığım sebebiyle şuan yüzde 92 görme kaybım mevcut. Şu an ben sokaklarda kalıyorum" dedi. "Babamın dedesi ve amcamızın oğlu bu hastalık sebebiyle göremez hale geldi"

Yaşadığı hastalığı anlatan ve akrabalarından da bu hastalık sebebiyle görme kabiliyetini kaybedenlerin olduğunu söyleyen Güneş, tedavi olmak istediğini söyledi. Tedavi için destek isteyen ve hastalığın Kayseri ile Ankara’da tedavi edilebildiğini belirten Güneş, “Yüzde 92 görme engelim olduğu için gidecek yerim yok. İki ablam var onlarla irtibat halindeyim. Gözümdeki rahatsızlık tavuk karası. İrsi bir hastalık. Aileden gelen bir şey. Babamın dedesi ve amcamızın oğlu bu hastalık sebebiyle göremez hale geldi. Bu hastalığın tedavisi daha önce yokmuş ama şuan yeni yeni başlamış. Kayseri’de ve Ankara’da göz hastaneleri var, oralarda tedavisi mevcutmuş. 200 bin ve 250 bin TL para istiyorlar. İmkanlarım elverişli olmadığı için tedaviyi yaptıramıyorum” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

11-18 Mayıs 2024 HAFTASINDA MARMARİS ULUSLARARASI KÜLTÜR ve SANAT FESTİVALİ’NDE (MKSF24) SEMİNER, KONSER VE  SANAT SOKAĞI ETKİNLİKLERİ VAR!

2024-05-11 15:51 - Kültür Sanat

MARMARİS'TE YABAN DOMUZLARININ VAHŞİ SALDIRISI

2024-05-09 18:44 - Marmaris

YENİ MÜFREDAT TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

2024-05-07 14:49 - Marmaris

"BİR DENİZ, 1000 ÇOCUK" PROJESİ

2024-05-07 18:28 - İnsan

MUĞLA’DA GOLF SAHASI İÇİN 1345 AĞAÇ KESİLMESİN

2024-05-13 11:26 - Gündem

BODRUM’DAN S.O.S: “İMDAT, YARDIM EDİN”

2024-05-11 13:46 - Gündem

KAYBOLAN VE UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ MESLEKLER

2024-05-09 11:22 - Kültür Sanat

Bursa’da aç kalan domuz sürüsü şehre indi, vatandaşlar kovaladı

2024-05-12 09:36 - Asayiş

Marmaris’te kaybolan adamdan hala bir iz yok

2024-05-14 12:37 - Asayiş

MARMARİS'TE ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERİ

2024-05-12 14:36 - Marmaris

İlgili Haberler

Kadınlardan "Eski kıyafetlerinizi yeni hikayeler bekliyor" kampanyası

12:27 - İnsan

Çorum’da köylüler yağmur duasına çıktı

12:27 - İnsan

Yangında evini kaybeden Havva teyze yeni yuvasına kavuşuyor

11:57 - İnsan

Şanlıurfa’da 23 Nisan Satranç Turnuvası final ve ödül töreniyle sona erdi

11:29 - İnsan

Daire Başkanı Kablan, Bilecik’te devam eden gençlik ve spor yatırımlarını inceledi

11:10 - İnsan

Günün Manşetleri

Pastırma ve Levrek Birleşimi Madalya Getirdi

12:20 - Genel

Minibüste 20 Düzensiz Göçmen Yakalandı

11:47 - Asayiş

Kurnaz Tilkiyi Kangal Köpeği Kaçırdı

11:00 - Asayiş

Depresyon ve Anksiyeteye İlaçsız Çözüm

10:54 - Sağlık

10 Yıl Sonra Yeniden Ortaya Çıktı

10:52 - Gündem