?>

TEKNOFEST Adana, Bayraktar TB2 ve paramotor gösteri uçuşlarıyla başladı

Türkiye'nin en büyük teknoloji ve havacılık festivali olan teknofest, bu yıl adana'da teknoloji severlere kapılarını açtı.

Teknoloji - 4 ay önce

Türkiye’nin en büyük teknoloji ve havacılık festivali TEKNOFEST, bu yıl Adana’da teknoloji severlere kapılarını açarken, Bayraktar TB2 ve paramotor gösteri uçuşları yapıldı.

Bu yıl 10.’su Adana’da düzenlenen ve Şakirpaşa Havalimanı’nda başlayan TEKNOFEST’te sabah saatlerinden bu yana yaşanan yoğunluk dikkat çekti. Özellikle geçlerin ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği festival alanına girişlerde yoğunluk yaşandı. Alanda ilk gösteri Bayraktar TB2 ve paramotor ile başladı. Gösteri vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Festival boyunca otonom araçlar, roketler, insansız hava araçları ve yapay zeka gibi farklı alanlarda yarışmalar ve etkinlikler düzenlenerek gençlere teknolojiye olan ilgilerini geliştirme fırsatı sunulacak. Yerli ve milli üretimlerin sergilendiği etkinlik, özellikle gençlerin teknolojiye olan ilgisini artırmayı ve Türkiye’nin teknolojik kalkınmasına katkı sağlamayı amaçlıyor. Gösteri uçuşlarının ardından festivalde birçok yarışma, seminer ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. TEKNOFEST Adana, teknoloji meraklılarını bir araya getirmeye devam edecek. “Gurur duyuyoruz”

Alana oğluyla birlikte gelerek stantları gezen Sibel Daş, gurur duyduğunu belirterek “Çok güzel bir duygu. Çocuklar çok sevindi. Uçakları yakından gördüler. Gurur duyuyoruz. Adım adım hedeflerimize ulaşıyoruz. Ne yaparsa yapsınlar bayrağımızı indiremezler” dedi. “Hepsi çok güzel”

TEKNOFEST’i görmek için Mersin’den gelen Zeynep Erdilek ise, “Bu güzel gösteriyi bizlere hazırladıkları için çok teşekkür ederiz. Gerçekten çok gururlandık. Çok merak ettim. Burayı görmek istedim. Her şeyi dikkatimi çekti. Uçak, helikopterler hepsi çok güzel. Hepsi bizi gururlandırıyor” şeklinde konuştu. “Ben meraklıyım”

Alanı çok güzel bulduğunu belirten 9 yaşındaki Çınar Öztürk ise, “Burayı çok güzel buldum. Ben uçaklara, gemilere, helikopterlere meraklıyım. Elimden geldiğince tüm TEKNOFEST’lere katılım göstermeye çalışıyorum” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA'DA “DEŞTİN ÇİMENTOSUZLUK BAYRAMI”

2024-09-28 16:08 - Gündem

Söke’de tarımı koruma için tuzak kontrolleri sıkı tutuluyor

2024-09-27 09:35 - Genel

DOĞANIN EŞSİZ HEDİYESİ: SALDA GÖLÜ

2024-09-27 13:46 - Gezi

Datça’da öğretmen sürgününe karşı eylem

2024-10-01 12:43 - Eğitim

MUĞLA’DA ÇİMENTOSUZLUK FESTİVALİ HALAYLARLA KUTLANDI

2024-09-30 11:39 - Gündem

Çamlık Bulvarı Pazar günleri trafiğe kapatılacak

2024-09-27 15:44 - Gündem

Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açılıyor

2024-09-27 16:44 - Gündem

Trendyol Süper Lig: Kayserispor: 0 - Beşiktaş: 0 (Maç devam ediyor)

2024-09-30 20:29 - Spor

Kışı hastalıksız geçirmenin formülü: ’Aşılar’

2024-09-30 12:06 - Sağlık

Vali Aydoğdu, Terzi Sofrasında öğrencilerle bir araya geldi

2024-10-01 08:01 - Genel

İlgili Haberler

Hurda malzemeler ve çapa motoru ile yaptığı araç saatte 100 kilometre hıza ulaşıyor

09:58 - Teknoloji

Yılan balıklarının sır dolu yaşamını izleyip, yeni bir ürün geliştirdiler

08:08 - Teknoloji

Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı Mut’ta öğrencilerle buluştu

13:31 - Teknoloji

Kepez’de çocuklar simülasyonla yolcu uçağı kullandı

12:55 - Teknoloji

Gaziantep’te Girişim Bilgi Sistemi verilerinin kullanımı için protokol imzaladı

16:44 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık