?>

Tepebaşı İklim İzcileri kamp heyecanı yaşadı

Tepebaşı iklim izcileri programına katılan minik izciler bu kez 6 günlük kamp deneyimi yaşadı. Kampta birçok etkinliğin yanı sıra yemin töreni de düzenlendi.

Gündem - 5 ay önce

Tepebaşı İklim İzcileri Programına katılan minik izciler bu kez 6 günlük kamp deneyimi yaşadı. Kampta birçok etkinliğin yanı sıra yemin töreni de düzenlendi.

Tepebaşı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Tepebaşı İklim İzcileri Programı kapsamında, çocuklara doğa-çevre ve iklim değişikliği bilinci aşılamak amacıyla başlatılan “İklim İzcileri” programı sürüyor.

Çocukların ara tatilini daha verimli biçimde geçirebilmesi adına 9-15 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen kamp programı da renkli görüntülere sahne olarak tamamlandı. Tepebaşı Belediyesi Keskin Deneyimli Kafede gerçekleşen kampta çocuklar, önceki eğitimlerde öğrendikleri bilgileri doğada deneyimleme fırsatı buldu.

Geçtiğimiz yıllardan itibaren programa devam eden öğrencilerin yanı sıra yeni öğrenciler ile birlikte 9-15 yaş arası 65 izci kampa katılım sağladı. Dolu dolu geçen kamp programında; izci düğümleri, izci marş ve şarkıları, telsiz istasyonunun öğretildiği istasyon çalışmaları, oyunlar, kamp ateşi faaliyetleri ve doğa yürüyüşleri gerçekleştirildi. Minik izciler, kamp programı kapsamında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü 86’ncı ölüm yıl dönümünde yaptıkları çalışmalar ile anarak Atatürk köşesi de hazırladı. Yemin töreni düzenlendi

Ayrıca 23 çocuk düzenlenen yemin töreni ile kamp alanında izcilik yeminlerini etti. Kamp alanını ziyaret ederek izci yemin törenini izleyen Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yalnızoğlu da bir gelenek olarak yemin eden öğrencilerin ensesinden su döktü ve öğrencilere belgelerini takdim etti.

Burada konuşan Yalnızoğlu, “Biliyorsunuz, izcilik uygulama ile öğrenilebilen bir kültür. O yüzden de bu kamp sürecini yaşamanız çok önemliydi. Başkanımız Ahmet Ataç’a güvenerek çocuklarını bizlere emanet eden ailelerimize çok teşekkür ediyorum. Yeni dönem hayırlı olsun” diye konuştu.

Programa katılan minik izciler de “Önceden çok cesaretli değildim ve biraz utangaçtım. İzcilik bu utangaçlığımın geçmesinde çok önemli bir yer tuttu. Ayrıca bu kampta doğa becerilerimizi kazandık. İlk kez tek başımıza odun kestik. İzcilik bizler için çok güzel. Birlikte vakit geçirmek, yeni şeyler öğrenmek demek. Çok eğlenceli bir kulüp gibi. Yeni insanlar ile tanışmak, ateş dansları, veda valsi gibi birçok keyifli etkinlik gerçekleştirdik” sözlerini kullandılar.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğlaspor, Kendi Evinde Türk Metal 1963’ü Ağırlıyor

2024-11-09 10:35 - Spor

Bayburt’ta bir miktar metamfetamin ele geçirildi

2024-11-14 12:11 - Asayiş

Samsun’da alüminyum boru içinde 768 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-08 16:05 - Asayiş

Nesine 3. Lig: Muğlaspor: 1 - Türk Metal 1963: 0

2024-11-10 16:27 - Spor

Metal fabrikasında çıkan yangın kısmen kontrol altına alındı

2024-11-08 18:40 - Asayiş

Denizli’de metal fabrikasındaki yangın kontrol altına alındı

2024-11-08 20:10 - Asayiş

Turizmin başkentindeki yüzyıllık su hasreti sona erdi

2024-11-12 13:45 - Sağlık

Keçiören’de "Atatürk Sergisi" ziyaretçilerini ağırlıyor

2024-11-14 16:55 - Kültür Sanat

Marmaris Haftalık Hava Durumu

2024-11-15 11:06 - Marmaris

845 kişinin hayatını kaybetti Düzce depreminin 25. yıldönümü

2024-11-12 09:32 - İnsan

İlgili Haberler

Gönen’de sulama alanları için yeni değerlendirme süreci başladı

10:50 - Gündem

Ekmek satışında ayrıcalık tepki çekti

10:42 - Gündem

İznik Gölü’nden Poseidon Mızrağı çıktı

10:35 - Gündem

Arıcılar endişeli, baharın gecikmesi polen krizine neden olabilir

10:23 - Gündem

Muğla’da 368 personel için zorlu sınav maratonu geride kaldı

10:26 - Gündem

Günün Manşetleri

Telefonuna Gelen Deprem Uyarısı Hayat Kurtardı

16:15 - Gündem

Öğretmeni Darp Edip Bıçak Çeken 2 Genç Tutuklandı

15:30 - Asayiş

Uzmanlardan Alerjik Rinit Uyarısı

15:11 - Sağlık

Bülent Uygun'un Acı Kaybı

15:07 - Spor

Tarihi Eser Kaçakçılarına Jandarma Operasyonu

14:38 - Asayiş