?>

Terme’de metruk binalar tek tek yıkılıyor

şehrin çeşitli noktalarında bulunan ve mahalle sakinlerini de tedirgin eden binaların, yapı kontrol müdürlüğü ekiplerinin tespiti ile yasal işlemlerin yapılmasının ardından, fen işleri müdürlüğü ekipleri tarafından yıkımı gerçekleştiriliyor. Belediye ekipleri son olarak yenidoğan, uzungazi ve bahçelievler mahallesi’nde vatandaşlar tarafından şikayetlere konu olan metruk binanın yıkımını gerçekleştirerek mahalle sakinlerine nefes aldırdı.

İnsan - 2 ay önce

SAMSUN (İHA) – Samsun’un Terme Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden metruk binaları birbiri ardına yıkmaya devam ediyor. Başkan Şenol Kul, "Daha güzel, daha sağlıklı, daha güvenli bir Terme için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Şehrin çeşitli noktalarında bulunan ve mahalle sakinlerini de tedirgin eden binaların, Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin tespiti ile yasal işlemlerin yapılmasının ardından, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkımı gerçekleştiriliyor. Belediye ekipleri son olarak Yenidoğan, Uzungazi ve Bahçelievler Mahallelerinde vatandaşlar tarafından şikayetlere konu olan metruk binanın yıkımını gerçekleştirerek mahalle sakinlerine nefes aldırdı. "Yasa ve yönetmeliklere uygun şekilde"

Yapı Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, metruk binaların yıkılması için yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade ederek, "Saha ekiplerimizin tespitleri, muhtarlarımız ve mahalle sakinlerinden gelen yıkım taleplerini değerlendirerek yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere göre yıkımlarını gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. "Daha güzel, sağlıklı ve güvenli terme için"

Göreve geldikleri günden bu yana kent estetiğini bozmasının yanı sıra ciddi güvenlik tehdidi oluşturan metruk yapıların yıkımı için aralıksız çalıştıklarını belirten Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Ekiplerimiz bir yıllık süreçte ilçe sınırlarımızda yer alan 13’üncü metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. Önümüzdeki günlerde 10 adet bu şekilde yapının yıkılması planlıyoruz. Terme’deki metruk binaların hepsini tek tek yıkmaya kararlıyız. Metruk binalar hem kent estetiği açısından hem suçlara yataklık yapması açısından bizim için tehlikeli yerler. Daha güzel, daha sağlıklı, daha güvenli bir Terme için hız kesmeden çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 76 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-04 12:49 - Asayiş

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

2025-02-07 11:50 - Marmaris

Muğla’nın Ocak ayı ihracatı 80,5 milyon dolar

2025-02-04 11:31 - Ekonomi

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

Abdülkerim Bardakcı, bilinçli kart görme sebebiyle PFDK’ya sevk edildi

2025-02-04 23:52 - Spor

PROF. ERCAN: SANTORİNİ DEPREMLERİ MUĞLA VE AYDIN’I ETKİLEMEZ

2025-02-03 15:39 - Gündem

DALAMAN BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETİYOR

2025-02-07 15:22 - Ulaşım

GEBZE OSB-DARICA SAHİL METRO HATTINDA YENİ DÖNEM

2025-02-08 11:42 - Ulaşım

Samsun’da 292 gram metamfetamin ele geçirildi: 2 gözaltı

2025-02-05 18:31 - Asayiş

LİMANLARIMIZDAN 531,7 TON YÜK ELLEÇLENDİ

2025-02-03 16:02 - Ulaşım

İlgili Haberler

Başkan Kul: "Her an milletimizin yanındayız"

21:19 - İnsan

Hatay’da Türk Yıldızları’nın gösterisi hayran bıraktı

21:10 - İnsan

Suyu azalan Porsuk Çayı’nda gözlük buldular

18:46 - İnsan

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Ordu Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti

18:42 - İnsan

Samsun’da 91 hafız icazet aldı

18:12 - İnsan

Günün Manşetleri

Hamile eşini bıçakla rehin aldı

16:38 - Asayiş

Ters Lale Güzelliğiyle Dağcıları Büyüledi

15:12 - Kültür Sanat

4 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Tutuklandı

15:02 - Asayiş

Polis Kayıp Çocukları Kısa Sürede Buldu

14:45 - Asayiş

Vatandaş Araç Muayenesini Zurnayla Kutladı

14:43 - Genel