?>

TOBB Gaziantep GGK, genç girişimcileri Mert Başaran ile buluşturdu

Tobb gaziantep ggk, genç girişimcileri mert başaran ile buluşturdu

Ekonomi - 11 ay önce

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) koordinatörlüğünü yürüttüğü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu (TOBB Gaziantep GGK), “Küçük İşler Büyük Özgürlükler” kitabının yazarı, ünlü Emlak ve Yatırım Danışmanı Mert Başaran’ı genç girişimcilerle buluşturdu. Yoğun ilgiye sahne olan ve çevre illerden de katılımcıların yer aldığı “Mert Başaran ile Finansal Okuryazarlık Semineri”nin açılış konuşmasını gerçekleştiren TOBB Gaziantep GGK Başkanı Abdulkadir Koçer, finansal okuryazarlığın artık vazgeçilemez hale geldiğini vurgulayarak, “Veri çağına girmiş olmamızın ve her şeye kolay yoldan ulaşabilmemizin büyük avantajlarının yanında dezavantajlarını da yaşıyoruz. Veri kirliliğinin getirdiği sorunlarla beraber verinin ulaşılabilirliği beraberinde rekabeti de artırdı. Her geçen gün rekabet artıyor. 15-20 sene önce finansal okuryazarlık diye bir derdimiz yokken şimdi vazgeçilmez hale geldi. Teknoloji geliştikçe daha iyi bir analizci ve verileri okurken bilinçli olmazsak içinde bulunduğumuz veri çağı, avantajdan çok dezavantaja dönüşecek. Tüm dünya ilerlerken biz maalesef geride kalırız ve rekabet avantajını kaybetmenin sonuçlarını toplum olarak yaşayarak kısa yoldan zengin olma hayalleri döngüsünden çıkamayız” dedi.

“Finansal yönetimi bilmek zorundayız”

GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Taner Özdurak ise şu an içinde bulunulan konjonktürün hem küresel hem de ulusal düzeyde tüm ekonomistleri zorladığını belirterek, “İçinde bulunduğumuz ortam; jeopolitik tansiyonun yüksek olduğu, sıkı para politikalarının uygulandığı, talebin daraldığı, enflasyonist baskının üretim maliyetlerini baş edilemez noktaya getirdiği, gelir dağılımın bozulduğu, kur seviyesinin ihracatın finansmanını karşılamadığı bir ortam İşte böylesi bir ortamda finansal okuryazarlık, tasarruf ve etkin mali yönetim gibi konuların önemi daha da artmaktadır. Aslında hepimiz yani bireyler, işletmeler ve de devletler finansal yönetimi iyi bilirse ekonomi bu kadar zora düşmeyecektir. Ya da risklere karşı hazırlıklı olduğumuz için bu süreçleri çok daha az zararla atlatabiliriz. Çünkü hem işletmelerimizin bütçesini hem ev bütçemizi hem de bireysel bütçemizi yönetirken alacağımız kararlar aynı zamanda toplumun ekonomik sağlığı için de hayati öneme sahiptir. Bu yüzden finansal yönetimi bilmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen Emlak ve Yatırım Danışmanı Mert Başaran’ın; bütçe ve yatırım yönetimi, mali şartları kontrol altına alma yöntemleri, tasarrufun ve gereksiz harcamaları kısmanın önemi, enflasyonist ortamda alınması gereken tedbirler gibi konularda yaptığı sunum ve açıklamalar ilgiyle takip edildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ulucanlar’da ne canlar gitti

2024-05-06 11:10 - Gündem

100 YILLIK HASRET BÜYÜKŞEHİR İLE SONA ERİYOR

2024-05-06 13:52 - Gündem

Trafik Haftasında Uçurtma Şenliği düzenlendi

2024-05-05 23:13 - İnsan

DİŞ HEKİMLERİNE YEŞİL PASAPORT İÇİN VEKİL DESTEĞİ

2024-05-04 13:35 - Sağlık

EGELİ İŞ İNSANLARINDAN AZERBAYCAN’A ÇIKARMA

2024-05-06 16:10 - Gündem

YENİ MÜFREDAT TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

2024-05-07 14:49 - Marmaris

"BİR DENİZ, 1000 ÇOCUK" PROJESİ

2024-05-07 18:28 - İnsan

Beyoğlu’nda Hıdırellez coşkusu

2024-05-05 22:31 - Genel

DALYAN’DA MAHKEME KARARLARI UYGULANSIN

2024-05-06 11:33 - Gündem

Bağcılar’da Hıdırellez coşkusu

2024-05-06 09:21 - Genel

İlgili Haberler

Gençlerin en güvendiği ve tercih ettiği kargo markası Yurtiçi Kargo oldu

10:10 - Ekonomi

Denizli OSB Başkanı Baltalı, PAÜ Rektörü Güngör’ü ağırladı

10:05 - Ekonomi

Depremin ardından açtıkları çelik konstrüksiyon fabrikasında 20 kişiye istihdam sağladılar

09:45 - Ekonomi

Elektrik dağıtım şirketi OKAF’25’te

09:44 - Ekonomi

Altın 4 bin TL’yi aştı

09:35 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Ayı Arı Kovanlarını Parçaladı

16:37 - Asayiş

Galatasaray'da Bodrum FK Maçı Hazırlıkları Başladı

16:05 - Spor

Terörist Mağarası TSK Tarafından İmha Edildi

16:02 - Asayiş

Ayrılmak İstediği Erkek Arkadaşı Tarafından Bıçaklanarak Öldürüldü

15:57 - Asayiş

Sağlık çalışanı evinde ölü bulundu

14:18 - Asayiş