?>

Tokat’ta merdiven çıkamayan lise öğrencisi için sınıfın yer değiştirildi

Tokat’ta dizinden sakatlanan lise öğrencisi için okul yönetimi ve öğrenciler örnek bir dayanışma sergileyerek sınıfını giriş kata taşıdı.

Eğitim - 1 hafta önce

Tokat’ta dizinden yaralanan lise öğrencisi Muhammet Ömer Yağmur için okul yönetimi ve öğrenciler örnek bir dayanışma sergileyerek sınıfını giriş kata taşıdı.

Tokat Gaziosmanpaşa Lisesi’nde okuyan 11. sınıf öğrencisi Muhammet Ömer Yağmur, okulda sandalyeye oturacağı esnada dizinden yaralandı. Daha önce de benzer bir problem yaşayan Yağmur’un diz kapağı yerinden çıktı. Doktora başvuran genç öğrenciye, iyileşme sürecinde merdiven çıkmaması gerektiği bildirildi. Öğrencinin dersliği okulun birinci katında bulunduğu için sınıfa ulaşmakta zorluk yaşadı. Lise öğrencisi Ömer Yağmur’un sağlık probleminden dolayı okul yönetiminin girişimleriyle öğretmenler ve öğrencilerin ortak kararıyla örnek bir dayanışma sergilendi. Öğrencinin mağduriyet yaşamaması adına birinci kattaki sınıfı giriş kata alındı. "Okula rahatça gidip gelebiliyorum"

Yaşadığı süreci anlatan Muhammet Ömer Yağmur, "Okulda sandalyeye oturacağım sırada dizim yerinden çıktı. Daha önce de çıkmıştı ama bu sefer biraz uzun sürdü, alçıya alındı. Doktor merdiven çıkmamam gerektiğini söyledi. Hocalarımız sağ olsunlar, sınıfı aşağı kata aldılar. Bu sayede okula rahatça gidip gelebiliyorum" dedi. "Dayanışma örneği sergilendi"

Gaziosmanpaşa Lisesi Müdürü Ramazan Atlı ise öğrencileri ve öğretmenleriyle gurur duyduğunu belirterek, "Geçtiğimiz haftalarda bir öğrencimiz yaşadığı sakatlık nedeniyle üst katlara çıkmakta zorlanıyordu. Öğrencimizin derslerinden geri kalmaması için öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle görüştük. Onlar da büyük bir anlayış göstererek iki şubenin sınıf yerlerini değiştirdiler. Engelli konumunda olan öğrencimizi giriş kattaki sınıfa, 10. sınıf öğrencilerimizi ise üst kata aldık. Bu durum, öğrenciler arasındaki dayanışma ruhunu da güçlendirdi" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Turizmde Rekor Gelir Ama Düşük Harcama

2025-04-12 10:44 - Turizm

YOLLAR VE KALDIRIMLAR SEZONA HAZIRLANIYOR

2025-04-11 11:26 - Marmaris

Ergun : “Suriye’de Türkmenler Yok Sayıldı”

2025-04-11 13:22 - Gündem

Muğlalı Doktor Antalya'da Hayatını Kaybetti

2025-04-09 10:43 - Asayiş

Hisarcık’ta "Sağlık İçin Hep Birlikte Yürüyoruz" etkinliği

2025-04-11 12:41 - Sağlık

Marmaris’te öğretmenlerin görevden alındığı iddiaları asılsız

2025-04-11 17:05 - Marmaris

Cihat Arslan: "Zorluk derecesi yüksek bir maçtı"

2025-04-12 22:14 - Spor

Ticari yatta göçmen kaçakçıları ve düzensiz göçmenler yakalandı

2025-04-09 21:18 - Asayiş

Muğla Büyükşehir kültür gezilerini başlatıyor

2025-04-08 15:42 - Genel

Marmaris'te Anaokulu Yanında Domuz Sürprizi

2025-04-10 11:45 - Gündem

İlgili Haberler

Gabar petrolü Şırnaklı öğrencilerin meslek tercihlerini değiştirdi

12:38 - Eğitim

Gediz’de "Din, Ahlak ve Değer Öğretimi Seminerleri" gerçekleştirildi

12:07 - Eğitim

Odunpazarı Belediyesi’nden anneler için anlamlı atölye programı

12:04 - Eğitim

Doğada okuma etkinliği

12:01 - Eğitim

Sürdürülebilirlik ve özen yükümlülüğü eğitimi gerçekleştirildi

11:35 - Eğitim

Günün Manşetleri

Pastırma ve Levrek Birleşimi Madalya Getirdi

12:20 - Genel

Minibüste 20 Düzensiz Göçmen Yakalandı

11:47 - Asayiş

Kurnaz Tilkiyi Kangal Köpeği Kaçırdı

11:00 - Asayiş

Depresyon ve Anksiyeteye İlaçsız Çözüm

10:54 - Sağlık

10 Yıl Sonra Yeniden Ortaya Çıktı

10:52 - Gündem