?>

Tomris Giritlioğlu için Teşvikiye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi

?stanbul'da tedavi gördüğü hastanede 67 hayatını kaybeden ünlü senarist ve yönetmen tomris giritlioğlu, teşvikiye camii'nde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Genel - 7 ay önce

İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 67 hayatını kaybeden ünlü senarist ve yönetmen Tomris Giritlioğlu, Teşvikiye Camii’nde düzenlenen cenaze töreni düzenlendi. Giritlioğlu’nun naaşı 25 Eylül Çarşamba günü Antakya Asri Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören ünlü yönetmen, senarist ve yapımcı Tomris Giritlioğlu 67 yaşında hayatını kaybetti. Türk sinemasına önemli eserler kazandıran Giritlioğlu için Teşvikiye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Giritlioğlu’nun ailesi ve yakınları dışında sanat camiasından birçok ünlü isim katıldı. “Hikayeleri anlatma biçimi ona özeldi”

Tomris Giritlioğlu’nun sektörde kadın olmayı çok iyi başardığını dile getiren oyuncu Cansel Elçin, “Benim mentörümdü, mesleki annemdi. Son 10 senedir zaten kendisi piyasadan çekildi. Onun yokluğunu da fark ediyoruz. Hikayeleri anlatma biçimi ona özeldi. Çok güzel anlatıyordu hikayeleri. Sektörde bir kadın olmak zor. Onu da çok iyi başarıyordu. Bu yüzden de dışardan kendisi sert gözüküyor olabilirdi. O erkek egemenliğine karşı duran bir pozisyonuydu. Sektör için büyük bir kayıp. Sadece oyuncu değil, yönetmen ve senarist de yetiştirdi. Bundan sonra bizim görevimiz de onun öğrettiklerini aktarmak” ifadelerini kullandı. “Hepimizin üzerinde de çok büyük emeği var”

Giritlioğlu’nun sektörde birçok oyuncu üzerinde emeği olduğunu belirten oyuncu Fırat Tanış, “Tomris Hanım bir okuldu. Deveye hendek atlattı. Hepimizin üzerinde de çok büyük emeği var. Biz zaman zaman karşılaşıp merhabalaşırdık. Hastalığı zannedersem ki son zamanlarda ilerlemişti” dedi. "Bizi sektöre kazandıran bir duayendi”

Giritlioğlu’nun bir duayen olduğunu söyleyen oyuncu Hüseyin Avni Dalyan, "Hepimizin başı sağ olsun. Sektörün başı sağ olsun. Bizi sektöre kazandıran bir duayendi. Bizim kendimizde göremediğimiz şeyi o gördü. O bunu siz yaparsınız dedi. Hakikaten sektörde yeri doldurulamayacak insanlardan diyebiliriz çünkü Tomris Giritlioğlu her şeydi” diye konuştu. “Çok değerli bir sanatçıyı kaybettik”

Çok değerli bir sanatçıyı kaybettiklerini belirten Belçim Bilgin, "Bir kadın olarak bizim sektörümüzde hiç kimsenin yapamaz dediği her şeyi yapmış olması ve daha bir sürü şey aslında Tomris Giritlioğlu kelimelerle anlamsızlaşıyor onu anlatmak. Onun bıraktığı izleri de öyle. Çok değerli bir sanatçıyı kaybettik. Ama onun bıraktığı bütün değerler bizimle yaşamaya devam edecek” dedi.

Tomris Giritlioğlu için ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Giritlioğlu’nun naaşı 25 Eylül Çarşamba günü Antakya Asri Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mudanya’da "Avrupa Haraketlilik Haftası" heyecanı

2024-09-17 20:12 - Genel

Jandarma; tarım işçileri, yaşlı ve engelli vatandaşları ziyaret etti

2024-09-20 10:29 - İnsan

Adana’da “Süper Hücre” bugün de etkili olacak

2024-09-22 09:23 - Gündem

Erzurum - Artvin sınırında modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz

2024-09-18 09:19 - İnsan

Adana Havalimanı’nda TEKNOFEST hazırlıkları sürüyor

2024-09-21 15:47 - Teknoloji

Sosyal medya fenomeni Kübra Aykut’un ölmeden önce evini temizlediği görüntüler ortaya çıktı

2024-09-24 03:05 - Asayiş

Haluk Canatar, Yüzme Federasyonu Başkanlığı’na adaylığını açıkladı

2024-09-18 17:48 - Spor

MUĞLALI KADINLAR ERKEKLERDEN DAHA UZUN ÖMÜRLÜ

2024-09-20 14:46 - Yaşam

BÜYÜKŞEHİR VE DALAMAN BELEDİYESİNDEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

2024-09-21 17:10 - Gündem

Edirne’de Trakyalı çiftçi Bakan Yumaklı ile pazarlık yaptı

2024-09-17 19:28 - Ekonomi

İlgili Haberler

Erzincan trafiğine kadın eli değdi

07:27 - Genel

Erzincan’da ‘yayla muzunun’ destesi 100 ila 300 TL’den satışta

07:15 - Genel

Bakan Tekin, "Türkiye’de Yaşamak" adlı deneme yarışmasının ödül töreninde konuştu

22:32 - Genel

Bartın’da 5 orman işçisine karavan verildi

22:10 - Genel

500 yıllık gelenek: 1001 Hatim

22:05 - Genel

Günün Manşetleri

Alacak Verecek Kavgası Kanlı Bitti

16:08 - Asayiş

Yeşilay'dan Bağımlılık Farkındalığı Çalışması

16:05 - Sağlık

Ele Geçirilen 20 Ton Esrar Yakılarak Yok Edildi

15:23 - Asayiş

7 Asırlık Ahilik Geleneği Çocuklarla Yaşatıldı

15:22 - Kültür Sanat

Türkiye’nin ilk 2. El Oto Zirvesi

15:20 - Ekonomi