?>

Trump: "Çin ile adil bir ticaret anlaşması yapacağız"

Abd başkanı donald trump, yeni gümrük vergileri sonrası çin ile ticaret görüşmelerinin "aktif" şekilde sürdüğünü belirterek, "çin ile adil bir ticaret anlaşması yapacağız" dedi.

Siyaset - 4 saat önce

ABD Başkanı Donald Trump, yeni gümrük vergileri sonrası Çin ile ticaret görüşmelerinin "aktif" şekilde sürdüğünü belirterek, "Çin ile adil bir ticaret anlaşması yapacağız" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’ın bahçesinde gümrük vergileri konusunda sürpriz bir basın açıklaması yaptı. Trump, "Çin ile aktif olarak görüşüyor musunuz?" sorusunu yanıtlayan Trump, "Çin ile adil bir anlaşma yapacağız. Adil olacak. Şu anda her şey aktif" dedi.

Yalnızca Çin değil, Avrupa Birliği (AB) gibi diğer ülkelerin de uzun yıllar boyunca ABD’yi ticari anlamda sömürdüğünü öne süren Trump, "Her ülke katılmak istiyor, bizi uzun yıllar boyunca kazıklayan ülkeler bile. Çin buna bir örnek ama sadece Çin değil, Avrupa Birliği de öyle. O günler artık geride kaldı" dedi.

Ticaret anlaşmalarıyla birlikte vergi oranlarının da düşeceğine işaret eden Trump, "Vergileri önemli ölçüde düşürebileceğiz" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, 2 Nisan’da yaptığı açıklamada ticaret ortaklarına uygulanacak yeni gümrük vergilerini duyurmuştu. Temel tarife oranının yüzde 10 olacağını belirten Trump, ayrıca birçok ülkeye farklı oranlarda karşılıklı ek tarifeler uygulanacağını ifade etmişti. Tepkiler üzerine karşılıklı ek gümrük vergilerini 90 gün süreyle askıya alan Trump, Çin’e uygulanan tarife oranını ise yüzde 145’e çıkarmıştı. Pekin yönetimi de Trump’ın hamlesine ABD mallarına yüzde 125 oranında vergi uygulayarak karşılık vermişti. Gümrük vergilerinin Çin hariç askıya alınmasının ardından ABD ve diğer ülkeler arasında ticaret müzakereleri başlamıştı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil’den yeni mesire alanı

2025-04-17 16:46 - Gündem

Marmaris'te Erken Deniz Keyfi

2025-04-20 15:38 - Marmaris

Vatandaşlar ‘işe alma taahhüdü verip sözünde durmadığını’ iddia etikleri şirkete tepki gösterdi

2025-04-19 12:33 - Gündem

MARMARİS’TE 23 NİSAN DOLU DOLU KUTLANACAK

2025-04-19 16:29 - Marmaris

Marmaris’teki kazada ölü sayısı 2’ye yükseldi

2025-04-20 15:42 - Asayiş

Başkan Aras’tan planlı gelişim ve ortak yatırım çağrısı

2025-04-19 14:15 - Ekonomi

MARMARİS’İN ESNAFLARI BELEDİYENİN ÖNÜNDE EYLEM YAPTI

2025-04-18 16:06 - Marmaris

Marmaris’te karayolu savaş alanına döndü: 1 ölü, 4 yaralı

2025-04-20 13:56 - Asayiş

Güney Ege Turizmi Marmaris'te Birleşti

2025-04-19 14:22 - Turizm

Çöpte bulduğu altınlarla hayatı değişti

2025-04-17 11:13 - İnsan

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geceyi dışarda geçiren vatandaşları ziyaret

01:01 - Siyaset

TBMM’de 23 Nisan resepsiyonu düzenlendi

23:17 - Siyaset

Londra’daki "Ukrayna" konulu toplantı düşük seviyeli olarak gerçekleştirildi

23:32 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konseri’ni dinledi

21:55 - Siyaset

Emine Erdoğan’dan Cumhurbaşkanlığı Çocuk Orkestrası ve Korosu paylaşımı

21:56 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kural Tanımaz Motosikletçiye Ağır Ceza

15:25 - Asayiş

Cam Silen Kadın 4. Kattan Düştü

15:25 - Asayiş

TFF'den İstanbul Depremi Sonrası Geçmiş Olsun Mesajı

15:10 - Spor

Deprem Sonrası Akaryakıt İstasyonlarında Kuyruklar Oluştu

14:55 - Genel

Kalp Hastası Minik Yusuf Okulda Hayatını Kaybetti

14:31 - Asayiş