?>

Tüketici Derneği Başkanı Yılmaz: "İnternet alışverişi tüketicilerin en büyük şikayeti"

Tüketicilerin en büyük şikayetinin internet alışverişi olduğunu söyleyen bursa tüketici derneği başkanı sıtkı yılmaz, alışveriş yapılan internet sitelerinin, tüketiciye güvenli ödeme şartları sunması ve güven vermesinin önemli olduğunu söyledi.

Genel - 4 saat önce

Tüketicilerin en büyük şikayetinin internet alışverişi olduğunu söyleyen Bursa Tüketici Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, alışveriş yapılan internet sitelerinin, tüketiciye güvenli ödeme şartları sunması ve güven vermesinin önemli olduğunu söyledi.

Bursa Tüketici Derneği üyeleri, 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü’nünde internet alışverişi sorunlarına dikkat çekmek amacıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda basın açıklama yaptı. Birleşmiş Milletler’in 1985 yılından itibaren 15 Mart’ı Dünya Tüketiciler Günü olarak kutlandığını söyleyen Bursa Tüketici Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, Tüketici Hakları Evrensel Beyannamesi’nin de 1985 yılında yayımlandığını söyledi. Yılmaz, "Bu yılın gündemi internet alışverişi. Geçen yıl derneğimize yapılan şikayetlerin çoğu internet alışverişlerine ilişkin oldu. Bu şikayetlerde, siparişi verilen ürünün zamanında gönderilmemesi, siparişi verilen ürün yerine eldeki ürünlerin gönderilmesi ve talep edilen ürünün fiyatındaki değişiklik sebebiyle sözleşmelerin tek taraflı olarak feshedilmesi gibi sorunlar yer aldı. Ayrıca, satıcının ticari unvanı, adresi, sabit telefonu, MERSİS numarası ve güven damgası gibi hususlara dikkat edilmeli. Alışverişler, satıcı veya e-ticaret platformlarına ilişkin ön bir araştırma yapıldıktan sonra yapılmalı. Alışveriş yapılan sitelerin, tüketiciye güvenli ödeme şartları sunması ve güven vermesi son derece önemli" dedi.

Tüketicinin kargo ile gelen ürünün kontrol edebildiğini söyleyen Yılmaz, "Tüketicinin kargoyla gelen ürünü kontrol etme hakkı bulunmasına rağmen bu hak engellenmekte. Ayrıca, hasarlı veya eksik gelen ürünlerle ilgili garanti belgesiz veya faturasız ürünler kabul edilmemeli. Tüketicilerin, kargo şirketleriyle yaşadığı sorunlar arasında garanti belgesi ve fatura kontrolü de bulunmakta. Kargo şirketleri, garanti belgesiyle satılan ürünlerin belgesini ve ürünün kesilmiş faturasını kontrol etmekle yükümlü. Tüketici, teslim aldığı ürünün içinde satış belgesi, garanti belgesi ve satıcı adresi bulunmadığı takdirde, bu belgeleri kargo şirketlerinden talep etme hakkına sahip. Eğer kargo şirketleri bu belgeleri vermezse, tüketici kargo şirketlerini şikayet etme hakkına sahip" diye belirtti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şırnak’ta dağ keçileri dronla görüntülendi

2025-03-13 11:14 - Gündem

Küçükçekmece’de iftar sofralarına büyük ilgi

2025-03-10 10:57 - Genel

Fenerbahçe, ASVEL’i konuk edecek

2025-03-12 11:32 - Spor

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Nusaybin Belediyesinin yapmadığı çöp temizliğini üstlendi

2025-03-10 13:35 - Gündem

Mardin’de ’bayat ekmek kutusu’na bırakılan ekmekler değerlendirilerek israf önleniyor

2025-03-10 13:45 - İnsan

Galatasaray, Antalyaspor maçı hazırlıklarını tamamladı

2025-03-14 09:19 - Spor

Sultanbeyli Belediyesi evlere iftar ve sahur yardımını sürdürüyor

2025-03-09 15:11 - Genel

Bayraklı’dan Adıyaman’a gönül köprüsü

2025-03-10 12:46 - Genel

Sultangazi’deki Ramazan Etkinlik Çadırı’na çocuklardan yoğun ilgi

2025-03-10 15:59 - Genel

Ortaca'da Drone Destekli Trafik Denetimi

2025-03-11 11:11 - Genel

İlgili Haberler

Harbi Fenerbahçeliler İftar sofrasında buluştu

20:47 - Genel

Öner Gürsel, yeniden Türk Kızılay Manisa İl Başkanlığına seçildi

19:03 - Genel

Gazilere milli bayram kıyafeti hediye edildi

17:55 - Genel

Minikler 3 bin rakımda kayak yaptı

17:56 - Genel

Akdeniz Belediyesinden yeni anneler için destek paketi ve psikolojik danışmanlık hizmeti

17:22 - Genel

Günün Manşetleri

Sobadan Sıçrayan Kıvılcımlar Evi Kül Etti

13:03 - Asayiş

Çinli bisikletçi, dünya rekoru kırdı

12:38 - Spor

Rize’de Yaratıcı Çözüm

12:27 - İnsan

Çalıları yakarken, yangın başlattı

12:20 - Asayiş

Eşini ve Kendini Yakmaya Çalıştı

11:53 - Asayiş