?>

Tunceli ESOB Başkanı Belice, ilçelere MYO açılması için görüşme yaptı

Tunceli esnaf ve sanatkârlar odaları birliği başkanı hıdır belice, ilçelerde munzur üniversitesi’ne bağlı meslek yüksekokulu açılması talebini dile getirmek için rektör prof. Dr. Kenan peker’i ziyaret etti.

Eğitim - 3 ay önce

Tunceli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hıdır Belice, ilçelerde Munzur Üniversitesine bağlı meslek yüksekokulu açılması talebini dile getirmek için Rektör Prof. Dr. Kenan Peker’i ziyaret etti. Belice, ilçelerde meslek yüksekokulu açılmasının buralara ciddi katkı sağlayacağını belirterek bu fikrine Rektör Prof. Dr. Kenan Peker’in de olumlu baktığını söyledi.

Tunceli’de üniversite kurulması için oda olarak yoğun çaba harcadıklarını ve bunun meyvesini de aldıklarını belirten Tunceli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hıdır Belice, "Bu yıl il, ilçe, kasaba ve köylerde bulunan esnaf ve sanatkarlarımızı ziyaret ederken Pertek, Hozat ve Çemişgezek İlçelerimizde bulunan meslek yüksekokullarının bulunması nedeniyle bu ilçelere sosyal ve ekonomik olarak katkıda bulunduklarını gördüm. Nüfusları bin 300’lere kadar düşen Pülümür, Nazımiye, Mazgirt ve Ovacık ilçelerinde meslek yüksekokullarının açılması gerekiyor. Bu konuya ilişkin Munzur Üniversitemizin Rektörü Kenan Peker beyi ziyaret ederek yardımlarını istedim. Kıymetli Rektörümüzün göstermiş olduğu yol haritası ve yakın ilgisi gereğince çalışmalara başlayarak adeta viran olmuş bu ilçelerimize yeniden birer meslek yüksekokulu kazandıracağımıza inanıyorum. Bunun gerçekleşmesi halinde ilçelerimizin ekonomik ve sosyal hayatlarında önemli gelişmeler olacaktır" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

2025-02-07 11:50 - Marmaris

Soykan Kuyumculuk’tan Marmaris’e Yeni Mağaza

2025-02-11 17:23 - Marmaris

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

Beldibi Mahalle Buluşması 16 Şubat’ta Gerçekleşecek

2025-02-11 17:53 - Marmaris

Muğla Akyaka Orman Kampı'nda neler oluyor?

2025-02-11 15:51 - ÇEVRE

DALAMAN BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETİYOR

2025-02-07 15:22 - Ulaşım

GEBZE OSB-DARICA SAHİL METRO HATTINDA YENİ DÖNEM

2025-02-08 11:42 - Ulaşım

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DE ULAŞTIRMA ZİRVESİ

2025-02-12 12:32 - Ulaşım

Kent içi raylı sistemi 634 kilometreye çıkacak

2025-02-11 13:48 - Ulaşım

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN MALATYA’YA ARAÇ DESTEĞİ

2025-02-10 12:44 - Ulaşım

İlgili Haberler

Kütahya’da gençler kitap okudu

19:34 - Eğitim

Siirt’te icazet merasimi gerçekleştirildi

14:08 - Eğitim

Düzce’de UMKE temel ve medikal kurtarma eğitimi gerçekleştirildi

14:10 - Eğitim

Efeler’de öğretmenlere yapay zeka eğitimi verildi

13:58 - Eğitim

Lise öğrencilerinden ‘çölyak’ farkındalığı

12:23 - Eğitim

Günün Manşetleri

Yeşilin Binbir Tonu Fotoğrafçıları Büyüledi

15:33 - Gündem

Kardiyorenal Sendrom Alarmı

15:28 - Sağlık

80 yıllık giysiler yeniden hayat buldu

14:23 - Genel

Mehir Vakfı'ndan Evlilik Çağrısı

14:21 - İnsan

Özel Öğrencilere Şiddet Uygulayan Öğretmen Tutuklandı

13:53 - Asayiş