?>

Turgutlu’da yetkililer sahada don vuran arazileri inceledi

Turgutlu'da don afeti

Ekonomi - 4 gün önce

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde Kaymakam Selami Kapankaya ve beraberindeki heyet don afetinin etkili olduğu tarım arazilerinde incelemelerde bulunarak çiftçilerden bilgi aldı.

Manisa’yı etkisi altına alan soğuk hava dalgası ve don olayı, Turgutlu ilçesinde de tarım arazilerinde ciddi hasara yol açtı. Özellikle üzüm bağlarında büyük kayıplar yaşanırken, Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, İlçe Tarım Müdürü Musa Çallı ve ekibi ve Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol dondan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu.

Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, yaptığı açıklamada, bölgede son 10-15 gün içerisinde yaşanan soğukların ardından 9 Nisan’ı 10 Nisan’a bağlayan gece sıcaklıkların eksi 3-4 derecelere kadar düştüğünü belirtti. Bu durumun ilçedeki yaklaşık 75 bin dekar üzüm bağının tamamına yakınında zarara neden olduğunu ifade eden Şenol, "Şu anda incelediğimiz bu bağda %60-70 oranında bir zarar söz konusu. Bölgemizde soğuk vurgunları lokal olarak farklılık gösteriyor. Bazı bölgelerde hasar yüzde 60-70 seviyesindeyken, bazı yerlerde %20-30 civarında değişiyor. Ancak şu an bulunduğumuz Sarıbey bölgesi ve Derbent altı olan Alacalı Mevkii’nde zararlar yüzde 70-80’lere kadar ulaşmış durumda" dedi.

Başkan Şenol, Ziraat Odası ve İlçe Tarım Müdürlüğü olarak çiftçileri TARSİM yaptırmaya teşvik ettiklerini ancak sigortası bulunmayan çiftçilerin de mağduriyet yaşamaması için Kaymakam Selami Kapankaya ve İlçe Tarım Müdürü Musa Çallı ile birlikte sahada incelemelerde bulunduklarını söyledi.

Kaymakam Kapankaya ve İlçe Tarım Müdürü Çallı ile birlikte hasar gören arazileri yerinde gören Başkan Şenol, "Yarından itibaren İlçe Tarım Müdürlüğümüz ve Ziraat Odamız olarak sahadaki detaylı tespitlerimizi yaparak zarar raporlarımızı hazırlayıp ilgili mercilere ileteceğiz" şeklinde konuştu.

Bölgedeki çiftçiler, yaşanan don olayının üzüm rekoltesini ciddi şekilde düşürmesinden endişe duyarken, yetkililerden gerekli desteklerin sağlanmasını bekliyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

36 Bin Metrekarelik Gençlik Parkı İnşaatı Başladı

2025-04-07 09:33 - Gündem

Marmaris’te otopark çilesi otogarda da devam ediyor

2025-04-05 15:29 - Marmaris

YOLLAR VE KALDIRIMLAR SEZONA HAZIRLANIYOR

2025-04-11 11:26 - Marmaris

Ergun : “Suriye’de Türkmenler Yok Sayıldı”

2025-04-11 13:22 - Gündem

Kastamonu’da yunus balıklarından görsel şölen

2025-04-05 13:41 - Gündem

Muğlalı Doktor Antalya'da Hayatını Kaybetti

2025-04-09 10:43 - Asayiş

Hisarcık’ta "Sağlık İçin Hep Birlikte Yürüyoruz" etkinliği

2025-04-11 12:41 - Sağlık

Ticari yatta göçmen kaçakçıları ve düzensiz göçmenler yakalandı

2025-04-09 21:18 - Asayiş

Marmaris’te öğretmenlerin görevden alındığı iddiaları asılsız

2025-04-11 17:05 - Marmaris

Muğla Büyükşehir kültür gezilerini başlatıyor

2025-04-08 15:42 - Genel

İlgili Haberler

Karabük Lojistik Merkez Projesi kabul edildi

20:58 - Ekonomi

Balık av sezonu sona erdi

18:40 - Ekonomi

Kalbir "Milli Ses Ver" projesini tanıttı

18:15 - Ekonomi

Başkan Sami Er, zirai donun etkilerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletti

17:41 - Ekonomi

Endüstriyel robotlara kadın eli değdi

17:34 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Ayı Arı Kovanlarını Parçaladı

16:37 - Asayiş

Galatasaray'da Bodrum FK Maçı Hazırlıkları Başladı

16:05 - Spor

Terörist Mağarası TSK Tarafından İmha Edildi

16:02 - Asayiş

Ayrılmak İstediği Erkek Arkadaşı Tarafından Bıçaklanarak Öldürüldü

15:57 - Asayiş

Sağlık çalışanı evinde ölü bulundu

14:18 - Asayiş