?>

Türkiye Karate Federasyonu Başkan Adayı Ercüment Taşdemir’den ‘Karate Adası’ projesi

Türkiye karate federasyonu başkan adayı ercüment taşdemir, ‘karate adası’ projesiyle türkiye'deki karate camiasına yeni bir vizyon sunmayı ve karate sporunun gelişimini hızlandırmayı hedeflediğini dile getirdi.

Spor - 7 ay önce

Türkiye Karate Federasyonu Başkan Adayı Ercüment Taşdemir, ‘Karate Adası’ projesiyle Türkiye’deki karate camiasına yeni bir vizyon sunmayı ve karate sporunun gelişimini hızlandırmayı hedeflediğini dile getirdi.

Türkiye Karate Federasyonu’nun 6. Olağan Genel Kurulu ve 8. Mali Genel Kurulu, 22 Ekim Salı günü Ankara’da gerçekleşecek. Başkanlığa aday olan Ercüment Taşdemir de Karate Adası adını verdiği projesiyle dikkat çekiyor. Taşdemir, bu projeyle Türkiye’deki karate camiasına yeni bir vizyon sunmayı ve karate sporunun gelişimini hızlandırmayı hedeflediğini söyledi. Başkan Adayı Taşdemir, “Karate sadece bir spor değil, aynı zamanda disiplin, kültür ve yaşam tarzıdır. Karate Adası projesiyle bu değerleri sporcularımıza ve tüm Türkiye’ye aşılamayı amaçlıyoruz. Türkiye genelinde karate sporunu okullara entegre ederek genç yetenekleri keşfetmek ve sporcuların küçük yaşlardan itibaren profesyonel eğitime başlamalarını sağlamak amacıyla Güneydoğu ve Doğu Anadolu illerinde yapılacak olan Ulusal ve Uluslararası karate şampiyonlarıyla bölgede sporcu taramaları yapılarak Türk karatesinin alt yapısının oluşmasını sağlamak en büyük hedefimiz” dedi. "Sporcular için hem eğitim hem de uluslararası yarışmaların merkezi olacak"

Projenin detayları hakkında da bilgiler veren Ercüment Taşdemir, “Antalya kıyılarındaki 41 ada arasından biri, 29 yıllığına devir alınarak yap-işlet-devret modeliyle Türkiye Karate Federasyonu ve Karate Vakfı destekleriyle inşa edilecek. Bu adanın sadece karate sporuna özel olarak değil tüm bireysel spor branşlarında faydalanması için tasarlanması, ayrı bir özellik olacak, Türk karate camiasına benzersiz bir spor merkezi kazandırmayı amaçlıyor. İş insanı desteğiyle hayata geçirilmesi planlanan bu proje, sporcular için hem eğitim hem de uluslararası yarışmaların merkezi olacak. Proje, yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilecek ve 29 yıl boyunca Türkiye Karate Federasyonu’nun bünyesinde işletilecek. Bu süre boyunca, hem karate federasyonu hem de Karate Vakfı’nın desteğiyle finansal olarak sürdürülebilir hale getirilecek. Proje tamamlandığında ise ada, federasyonun kontrolünde kalacak ve Türk karate camiasına kalıcı bir miras olarak devredilecek” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da 730 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-13 21:44 - Asayiş

Metalik eserler sergisi ‘Art-ık Sanat’ OSM’de açılıyor

2024-10-14 12:44 - Kültür Sanat

Marmaris pazarında fiyatlar uçuşa geçti

2024-10-10 16:06 - Marmaris

Uludağ iş dünyasının buluşma noktası haline geliyor

2024-10-15 13:01 - Ekonomi

Umutlar Marmaris’te rengarenk bezlere dönüşüyor

2024-10-12 14:15 - Marmaris

Muğla’da keşfedilmeyi bekleyen cennet: Çandır

2024-10-17 12:04 - Gezi

Halk Kafe Marmaris'te emeklinin imdadına yetişti

2024-10-17 14:51 - Marmaris

Tekirdağ’da meydana gelen kazada 2 doktor hayatını kaybetti

2024-10-12 01:07 - Asayiş

HİNTLİ MİLYARDERİN MEGA YATI, FETHİYE’DE 260 TON YAKIT ALDI

2024-10-11 11:59 - Gezi

HATİCE KEKEVA YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

2024-10-10 18:08 - Marmaris

İlgili Haberler

Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda millilerden 2 altın, 1 bronz madalya

22:35 - Spor

Portekiz’de şampiyonluk son haftaya kaldı

22:11 - Spor

Akhisarlı bisikletçiler Ankara’da zirvede yer aldı

22:25 - Spor

Gençlerbirliği taraftarı Süper Lig’e çıkan takımını havaalanında karşıladı

21:34 - Spor

Galatasaray şampiyonluğa 1 puan uzaklıkta

21:17 - Spor

Günün Manşetleri

Yeşilin Binbir Tonu Fotoğrafçıları Büyüledi

15:33 - Gündem

Kardiyorenal Sendrom Alarmı

15:28 - Sağlık

80 yıllık giysiler yeniden hayat buldu

14:23 - Genel

Mehir Vakfı'ndan Evlilik Çağrısı

14:21 - İnsan

Özel Öğrencilere Şiddet Uygulayan Öğretmen Tutuklandı

13:53 - Asayiş