?>

Türkiye’nin en büyük millet bahçesinde bahar hazırlıkları başladı

Kayseri büyükşehir belediyesi; 1 milyon 260 bin metrekarelik alanı ile türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden biri olan recep tayyip erdoğan millet bahçesi’nde bahar ve yaz ayları için hazırlıklara başladı.

Genel - 3 ay önce

Kayseri Büyükşehir Belediyesi; 1 milyon 260 bin metrekarelik alanı ile Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden biri olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde bahar ve yaz ayları için hazırlıklara başladı. Park Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı ekipleri, 1 milyon metrekarelik yeşil alanda tahrip olan 130 bin metrekarelik çim alan onarımı yaparken 105 bin metrekarelik çim ekimi gerçekleştirdi.

Kentin muhtelif bölgelerine yeni park, bahçe ve mesire alanları kazandıran ve yılın belirli dönemlerinde diktiği fidanlarla Kayseri’nin yeşil alan büyüklüğünü arttıran Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentin en büyük yeşil alanlarından ve Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden biri olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde bahar hazırlığına başladı. Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı Millet Bahçesi ve Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan çalışma kapsamında, 1 milyon 260 bin metrekarelik devasa alanda 1 milyon metrekarelik yeşil alanıyla hizmet veren Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde tahrip olan çim alanlarda bakım onarım ve çim ekim çalışmaları gerçekleştiriliyor. Çalışmalar kapsamında, tahribat gören 130 bin metrekarelik çim alanın hasarını gidermeye yönelik bakım işlemi yapan ekipler, çimlerdeki ölü veya deforme alanları onarıyor. Ekipler, kuruyan veya zarar gören çimlerin daha sağlam ve gür bir şekilde yeniden hayat bulması için de 105 bin metrekarelik alana çim ekimi gerçekleştirdi.

Büyükşehir belediyesi ekipleri, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nin bahar aylarında Kayserililere daha nezih ve konforlu bir hizmet sunmaya hazır hale gelmesi için hummalı çalışmalarını sürdürüyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da 1 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-22 00:40 - Asayiş

Mersin’de tırın gizli bölmelerinde 43 kilo 720 gram metamfetamin ele geçirildi

2025-01-23 15:08 - Asayiş

Bodrum FK, Enis Bardhi’yi kadrosuna kattı

2025-01-24 16:38 - Spor

Abdülkerim Bardakcı, 4. golünü kaydetti

2025-01-21 20:30 - Spor

BODRUM FK, ENİS BARDHİ'Yİ KADROSUNA KATTI

2025-01-24 16:51 - Spor

Muğla’daki barajların doluluk oranı yüzde 71

2025-01-20 10:32 - Gündem

MARMARİS’TEKİ 41 KUYULARIN GİZEMİ HALA ÇÖZÜLEMEDİ  

2025-01-20 14:38 - Marmaris

MARMARİS TARİHİNDE İLK KEZ SÖMESTİRDE BOŞ KALDI

2025-01-22 12:59 - Marmaris

Mersin’de 3. Nergis Şenliği düzenlendi

2025-01-20 09:59 - Kültür Sanat

YARIM SAATLİK ELAZIĞ-HARPUT YOLU 8 DAKİKAYA DÜŞTÜ

2025-01-25 15:58 - Ulaşım

İlgili Haberler

İstanbul Valisi Davut Gül depremde yaralanan vatandaşları ziyaret etti

01:00 - Genel

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi "Hızır 41" ekipleri Küçükçekmece’deki vatandaşlara çorba dağıttı

23:24 - Genel

İstanbullular geceyi parkta kurdukları çadırlarda geçiriyor

22:08 - Genel

Kağıthane’de geceyi dışarıda geçirmek isteyen vatandaşlar çadır kurdu

22:12 - Genel

Marmaris’in miniklerini doyasıya eğlendi

22:09 - Genel

Günün Manşetleri

Kural Tanımaz Motosikletçiye Ağır Ceza

15:25 - Asayiş

Cam Silen Kadın 4. Kattan Düştü

15:25 - Asayiş

TFF'den İstanbul Depremi Sonrası Geçmiş Olsun Mesajı

15:10 - Spor

Deprem Sonrası Akaryakıt İstasyonlarında Kuyruklar Oluştu

14:55 - Genel

Kalp Hastası Minik Yusuf Okulda Hayatını Kaybetti

14:31 - Asayiş