?>

Türkiye’nin en kısa boylu bestecisinin akülü sandalye mutluluğu

Türkiye'nin en kısa boylu engelli bestecisi olan aladdin diğer, uzun süredir beklediği akülü tekerlekli sandalyesine kavuştu. Diğer, bu özel anı kendine has tarzıyla bestelediği türkülerle kutladı.

İnsan - 10 ay önce

Türkiye’nin en kısa boylu bestecisi olan engelli Aladdin Diğer, uzun süredir beklediği akülü tekerlekli sandalyesine kavuşunca, kendine has tarzıyla bestelediği türkülerle mutluluğunu dile getirdi.

Muş’un Yeşilce Mahallesi’nde yaşayan Aladdin Diğer (44), İyilik Ailesi Platformu sayesinde akülü sandalyesine kavuştu. Doğuştan engelli olan Diğer, daha önce sürünerek gezdiği yerleri artık akülü sandalyesi sayesinde tek başına gezecek. Doğuştan gelen bir engeli nedeniyle hareket kabiliyeti kısıtlı olan Diğer, yeni akülü tekerlekli sandalyesi ile büyük bir rahatlığa kavuştu. Sandalyesine kavuştuğu anı, kendi bestesi olan türkülerle taçlandıran Diğer, akülü sandalyesine kavuşmasında emeği geçen tüm hayırseverlere ve destekçilere teşekkür etti.

Akülü tekerlekli sandalyesine kavuşan doğuştan engelli Aladdin Diğer, “Tekerlekli akülü sandalyem olmadığı için her yere sürünerek gidiyordum. Allah’tan gelen baş göz üstüne dedik. 44 yıldır sokaklara çıkarak yürüyemiyordum. Gidemediğim sokaklar bana cennet gibi geliyordu. Ankara’da görev yapan polis memuru Mustafa Beye sosyal medya üzerinden ulaştık. Bize destek oldu. İyi ki onun gibi yardımsever insanlar var. Bizim gibi özel insanlara destek oluyorlar. Ben Türkiye’nin en kısa bestecisiyim” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Boykot Olmayan Ayakkabı Markaları Hangileri? Yerli Ayakkabı Markaları Listesi

2024-06-24 14:53 - Gündem

Hametan Krem Nedir? Ne İşe Yarar?

2024-06-24 17:17 - Genel

MARMARİS’TE DOMUZ TEHDİDİ

2024-06-22 14:56 - Marmaris

Yumoş İsrail malı mı ?

2024-06-22 16:15 - Genel

MARMARİS’E DOĞALGAZ İÇİN BÜYÜK KAMULAŞTIRMA

2024-06-28 10:32 - Gündem

MARMARİS’TE TORUNUN TORUNUYLA YAŞAYAN 101’LİK DELİKANLI

2024-06-26 12:02 - Yaşam

MARMARİS'TE DOLUNAY BAKANI HAYRAN BIRAKTI

2024-06-22 14:44 - Marmaris

Türk Malı İçecekler 2024 (Tam Liste)

2024-06-24 11:37 - Genel

MARMARİS’TE DOMUZ SORUNU GİDEREK ARTIYOR

2024-06-24 10:38 - Marmaris

ADALA’NIN UNESCO KORUMALI CENNETİ HERMOS KANYONU

2024-06-26 16:40 - Yaşam

İlgili Haberler

Başkan Ceyda çetin Erenler, DPÜ’de "Siyasette Kadın"ın konuğu oldu

18:14 - İnsan

Geleceğe dair dileklerini 5 yıl sonra açılmak üzere yazdılar

18:01 - İnsan

Terme Belediye Başkanı Kul: "Terme ilçemiz hak ettiği yere gelecek"

18:04 - İnsan

Yaşlı çiftten insanlığa ’altın’ dokunuş

17:49 - İnsan

KAPGEM, toplumsal sorunlara bilimsel çözümler üretiyor

17:44 - İnsan

Günün Manşetleri

Sivasspor’da Jan Bieganski ameliyat oldu

17:21 - Spor

A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın aday kadrosu açıklandı

17:20 - Spor

Okul inşaatında tarihi su sarnıcı ortaya çıktı

17:13 - Gündem

Bahar geldi, piknik sezonu açıldı, hayati kene uyarıları

16:36 - Gündem

Evladı kazada ağır yaralanan annenin acı feryadı

16:14 - Asayiş